Мили родители, търсете правата на децата си! - тема 2

• 56 415
  • 679
  •   1
Отговори
# 540
Ооо,това го направих в края на по-мин.год.Бях си подготвила членчета,наредби...И като си отворих устата , защото още от пьрвото ми посещение започнага да ме правят на луда и познаи Friend.Като зяпнаха всички служителки с/у мен една през друга.Ужас.Това би трябвало да са образовани и вьзпитани хора,ама неее.Стьжниха ми живота няколко мес.Непрекьснато ми измисляха нещо ново и то не беше написано в наредбите.А на циганите неграмотни пред мен докато аз защитавам правата си наи-демонстративно се обрьщаше специално  внимание.И им попьлваха декларациите.Сьпруга ми е зает и няма време да се занимава с това.Реших да пробвам с добро и се усетих по-добро отношение-и те поомекнаха.Но за сьжаление това не трая дьлго.В случая образованите не се ползват с преференции,защото могат да се оправят,пьк горките прости цигани имат непрекьсната нужда от внимание и помощ."Как да не ги сьжалиш".Но сьм готова да приема и да използвам това,което ми пишеш.Само незнам кьде се подава жалба с/у социалните.

# 541
И какво аз ли не сьм с акьла си?
Според мен не това е най-точната дума. Но и ти имаш вина. Че търпиш всичко това.
Събери си мислите (като начало появата на мъж с теб също ще има положително въздействие) и отивай следващия път "на нож". За всяко разкарване започни да им обясняваш ако трябва на много висок тон, че ти не си се родила за да ходиш само при тях, а имаш и безброй други задължения. Набий им в главите, че те са там ЗА ДА ОБСЛУЖВАТ ТЕБ И ДА ТЕ УЛЕСНЯВАТ, а не да те размотават по 100 пъти. Обясни им и че ако не те обслужат както трябва ще подадеш жалба срещу тях за нетолерантно и неучтиво отношение, както и за непрофесионално справяне със задачите им (не забравяй да попиташ как се казват).
Тук това действа безотказно. Следващия път като отидеш съм сигурен, че ще те посрещнат с думите "О, Вас ви помним. Заповядайте". Направи го! Аз лично не бих се поколебал да се жалвам, но тук вече свиканха да се държат много учтиво. И изобщо не си помислям да вадя по 10 пъти едно и също копие при положение, че вече съм го направил веднъж. Ако на някой му трябват 5 - да си ги копира!
Имай амбицията да го направиш. И имай предвид, че съм свидетел как тук не само не връщат циганки за документи, а дори има пишат молбите  #Crazy Понеже не могат да пишат, но крещят като за световно и СИ ТЪРСЯТ ПРАВАТА ДО ДУПКА!!!
Ние сме си съвсем в час имайки предвид положението си,но как да обясниш на някой закона като той го чете и тълкува всеки ден различно-ВИКАХ,ВИКАХ-е запомниха ме,ама това не им пречи да ме размотават,освен един ден да взема и да им оставя детето за 5мин-ще им бъде повече от достатъчно,ама ми е жал за детенце.

# 542
  • в края на града
Не знам за тези нови молби, януари ходих специално да питам, кога ми изтича срока на детските - казаха февруари и тогава да подам нова молба, за социалната интеграция и чл.43, казаха отново, че са си със срока на ТЕЛК-а и няма нужда от нови молби. Само да не се окаже, че е трябвало...

А иначе аз съм ходила със сина ми преди при социалните, просто нямаше, на кого да го оставя, ами какво да кажа, нелюбезните не станаха по-любезни от факта, че влача детето, въпреки, че той им светка и гаси лампи, чука по вратите и пищи, ако не е на кеф  Confused Сега, когато е на градина ходя сама и гледам да е следобяда, тогава е по-спокойно...

# 543
сутринта се обадих изрично да питам за чл. 43 дали трябва да подам пак - казаха НЕ с датата на ТЕЛКа е
сега ще чакаме големите пари  Mr. Green

моите детски са март така че за тях ще си ходя март

# 544
.. как да обясниш на някой закона като той го чете и тълкува всеки ден различно...
От къде на къде ще тълкуват закона всеки ден? Различно. Щом има закон те са задължени да го знаят и да го прилагат ЕДНАКВО всеки ден. Ако не им е ясно викаш шефката да им обясни. Ако и на нея не е ясно - да се консултира с по-висшестоящите. Има телефони, има интернет... Ако някой не знае значи няма работа там. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.
А като измислят накрая (докато сте там!) какво трябва да се направи - го правите.
Писнало ми е от некомпетентни служители, бележки "тук не е информация" и тем подобни. Колкото нашата нетърпимост е по-голяма, толкова и вероятността да се променят нещата към по-добро е по-голяма .

# 545
Вьпрос?Когато ТЕЛК-а е за няколко год./в нашият случаи 3 до 2010/ ако правилно сьм разбрала не е нужно повече да подавам декларации за чл.43,социална оценка,с. интеграция?А за детските отнася ли се?

# 546
  • в края на града
Вьпрос?Когато ТЕЛК-а е за няколко год./в нашият случаи 3 до 2010/ ако правилно сьм разбрала не е нужно повече да подавам декларации за чл.43,социална оценка,с. интеграция?А за детските отнася ли се?

По принцип не би трябвало да подаваш повече молби, защото са със срока на ТЕЛК-а. За детските се подава нова молба всяка година (а не на 6 мес., както беше преди).

# 547
Благодаря,PetiaK.И аз така си мислех.Дано поне за тези 3год. по-рядко виждам безпринципните соц. служителки.По този вьпрос не благоволиха да ми дадат информация-че аз нали мога сама да си я намеря.Защо да си правят труда да ме уведомят.Те незнаят какво е станало с новата програма за ЛА и аз им казах.Както е трьгнало ще ги запознавам и с правата си.

# 548
Ооо,това го направих в края на по-мин.год.Бях си подготвила членчета,наредби...И като си отворих устата , защото още от пьрвото ми посещение започнага да ме правят на луда и познаи Friend.Като зяпнаха всички служителки с/у мен една през друга.Ужас.Това би трябвало да са образовани и вьзпитани хора,ама неее.Стьжниха ми живота няколко мес.Непрекьснато ми измисляха нещо ново и то не беше написано в наредбите.А на циганите неграмотни пред мен докато аз защитавам правата си наи-демонстративно се обрьщаше специално  внимание.И им попьлваха декларациите.Сьпруга ми е зает и няма време да се занимава с това.Реших да пробвам с добро и се усетих по-добро отношение-и те поомекнаха.Но за сьжаление това не трая дьлго.В случая образованите не се ползват с преференции,защото могат да се оправят,пьк горките прости цигани имат непрекьсната нужда от внимание и помощ."Как да не ги сьжалиш".Но сьм готова да приема и да използвам това,което ми пишеш.Само незнам кьде се подава жалба с/у социалните.
Първо - говориш (и на по-висок тон) само с един човек! Обясни, че не говориш с никой от тях за да си дерат гърлата. И как ти стъжняват живота с нещо, което не е по наредба? Едно нещо ако не се изисква - не го правиш. Или има обясняваш, ако си уверена в правотата си, че няма да го изпълниш. Всичко се прави в писмен вид.
Обжалва се пред по-висока инстанция. Ако ще се жалваш от социалните в твоя квартал, това се прави към шефа на социалното за града (мисля, че се наричаше регионална служба за социално подпомагане).

# 549
Friend, HugПонякога си изпускам нервите,но мога да бьда много упорита.Останаха ми само детските за април.Сега вече няма смисьл да предприемам каквото и да е,но като доиде април ще използвам всичко,което си ми писал.Ще бьда подготвена.А на някои искат ли му л.карта на сьпруг?За справка.Негова грижа е да ни обезпечава и горкият сьвсем няма време да се разправя с самозабравили се служителки.

# 550
А на някои искат ли му л.карта на сьпруг?За справка.
Без л.к. не ни приемат документите.
А,най идиотско беше преди време,като ми искаха удостоверение за постоянен адрес на 6 м.ми дъщеря Mr. Green

# 551
А на някои искат ли му л.карта на сьпруг?За справка.Негова грижа е да ни обезпечава и горкият сьвсем няма време да се разправя с самозабравили се служителки.
Най-добрия вариант е ако може половинката ти да дойде някой път. Ако успее да отдели половин час ... Не знам защо, но действа респектиращо. Освен това като последен съвет не забравяй, че крясъците не винаги постигат желания ефект. Казани учтиво но твърдо думи от типа на "Вие разбирате ли, че аз съм си освободила тази сутрин за да си получа... И докато не го получа няма да мръдна от тук, понеже това е Ваше задължение. Ако все пак нямате желание да го направите ще бъда принудена да отида на друго място, от където ще ви задължат да го направите..." И т.н. Ако трябва изискай имената на всички, записвай си видно за тях всички детайли. Може и с мобилен телефон...

А чували ли сте мъж да вади удостоверение за роднински връзки с детето си? Е, аз съм.
Изречението им беше "Ама ние само на майките издаваме такова удостоверение" "Добре, тогава аз какъв съм на сина си" ги попитах?  Joy Майтап.

# 552

А чували ли сте мъж да вади удостоверение за роднински връзки с детето си? Е, аз съм.
Изречението им беше "Ама ние само на майките издаваме такова удостоверение" "Добре, тогава аз какъв съм на сина си" ги попитах?  Joy Майтап.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 553
даааааа за постоянен адрес на малката ни бебка и на нас го искаха
и също за роднинските връзки  Joy Joy Joy все едно и двамата не са одрали кожата на татко си хихи

днес ме питаха що все в обедната им почивка ходя ... оказа че техните часовници са 10 мин. напред, а аз по това време ходя да вземам синко от дцп болницата и съчетавам нещата ...

а следобед не приемат всеки ден, тъй че Пете, аз не смея да ходя следобед

изчезвам да спя

# 554
Вчера минахме на ТЕЛК.Обаче понеже има промяна в сравнение с миналата година,та искам да попитам-казаха,че решението ще си го получа по пощата с обратна разписка през другата седмица newsm78.и после какво-трябва ли пак да чакам 14 дни и да го заверявам?

И ние минахме ТЕЛК-а и си го взех на същия ден на ръка. Задържаха ми личната карта Shocked ooooh! а имат ли право или не вече и аз не знам.  Таткото отиде и взе на обяд Решението и личната ми карта /и ме пита като се чухме по тел - ти за ЛК ли се притесняваш Mr. Green/. Та... пак сме със 100 % с ЧП и е за 3 години Peace и пише на гърба на листа /2 стр./"сверено с досието".

Вчера питах за БТК-то - в офиса им в Кауфланд - попитаха ме "Пак ли е 90%- подчертавам го, защото това тук им е изискванието, не са ми казали,90 и косур, че трябва да имам. Аз отговорих - 100%. Трябва да нося: копие от ТЕЛК-а и личната карта, че телефона е на мое име.
Да ви напомня, че не искат социална оценка, да не се лъжете да я чакате и да загубите време.
В Пловдив е така. Я, които имат Кауфланд в града си, да отскочат до там и са с 90%, че нали имаше писано тук от мами, които дори и с 90% не им разрешиха Crossing Arms

А през седмицата ще ходя в социалните и ще ви кажа как е минало. Какво искат и какво не Whistling

Общи условия

Активация на акаунт