Бързи въпроси и отговори деца - 10

• 8 852
  • 290
  •   1
Отговори
# 285
Ако скоро е боледувало, понякога има такъв имунен отговор. Реактивен артрит. Случвало се е на сина ни, но беше като накуцване.

# 286
Преди ок.3 седмици имаше лека кашлица и бистри сополи, но нищо по-сериозно, мина бързо

# 287
Към родителите, поставяли Нименрикс и Бексеро на децата - коя от двете ваксина предпочетохте да поставите първо? Предстои ваксинация на децата ми с двете ваксини и се чудя с коя да стартираме.

# 288
  • София
На времето Бексеро го нямаше. Слагала съм Нименрикс аз.
Според мен посъветвайте се с личният лекар на детето.

# 289
По принцип няма пречка да се поставят едновременно.

На моето дете разделях ваксините, за да й спестя евентуално температура след поставяне, а на себе си необходимост от взимане на болничен. Бексеро се понесе трудно - температура повече от ден, детето беше като парцал, болка на мястото на поставяне после към седмица. Това въпреки ползването на ибупрофен преди поставянето и после даването на ибупрофен на 6 часа.

С това никого не разубеждавам да сложи ваксината, напротив, просто трябва да си прецените кога го правите, за да имате възможност да задържите детето у дома.

# 290
Присъединявам се към горното мнение на Макарон. Моето дете никога не беше имало реакции към ваксини, но Бексеро понесе тежко. Поставихме я преди обяд, след обяд се събуди с лека температура и силна болка в крачето. Не искаше да ходи. Дадохме парацетамол (не бяхме прочели, че се препоръчва по-рано да се даде) и темепратурата спадна, а болката явно се притъпи, защото се раздвижи. Но след няколко часа пак го заболя кракът и дадохме още една доза Панадол.
На другия ден вече всичко беше наред.
Не сме се притеснявали защото бях подготвена, че първа доза Бексеро се понася по-тежко.

Моята педиатърка препоръчва да се слагат заедно, Бексеро и Нименрикс, но ние решихме първо да направим курса с Бексеро.

Общи условия

Активация на акаунт