Стойности на ЧХГ - Тема 22

• 9 683
  • 237
  •   1
Отговори
# 225
Защо изобщо пускате ЧХГ в 6+4 г.с??? От тук нататък, ако се е видяло плоден сак, жълтъчно мехурче и ембрион с пулс продължавате само следене с ехограф. ЧХГ над 6000 вече се удвоява на 96 ч и постепенно ще се забавя, то да не мислите, че до раждането важи това ЧХГ. А за доктора няма и да коментирам. В 6+4 се очаква да са високи стойностите, това е почти 7 г.с. Много високи стойности може да говорят за многоплодна бременност, гроздовидна ( но тя се среща доста рядко). Но всяка жена си произвежда различно ЧХГ, за една нормални стойности ще са 5000, за друга 10000 или 15000 и двете ще са с нормално развиваща се бременност
Какво се видя на ехографа?

Последна редакция: чт, 09 юли 2026, 19:54 от Salsera

# 226
Съвсем нормални са тези стойности и няма нужда да следите повече, както пише и Салсера. Но пък може да смените АГто Simple Smile

# 227
Аз също се чудя на реакцията на докторката... И кой изобщо следи ЧХГ в 6 г.с, след минат преглед и открита вътрематочната бременност ?!

# 228
Според мен, стойността е висока за седмицата, в която сте.
И при двете ми бременности ЧХГ в 6+0 е било между 5000-6000. Сметнете дори да има удвояване, няма да стане 43 000 и нещо. Има референтни стойности, и те може да са извън нормата, ако има аномалия, например ако са двечки. Или са били двечки. Не мисля, че вашата лекарка е поискала тест просто така. Според мен е внимателна и детайлна.
В 6-та седмица референтните стойности са до 31000 и нещо.
Пишете какво ви е казала на прегледа, видяхте ли сакче?

# 229
Aз в 7+1 имах резултат 66000. Точно 7+1, защото е инвитро, нормално протекла едноплодна бременност. Предвид по-бавното покачване при по-високи стойности, сигурно е било баш към 30000 в 6+4. Ехографът е важният вече.

# 230
Явно е различно при всеки, дано всичко е наред при m.angelova.

# 231
Надявам се всичко да е наред

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 07:58 от m.angelova17

# 232
Потресена съм, че поне един от тях не е обяснил човешки какво се случва и какви опасения имат. Ужас! Дано всичко е наред, стискам палци! 🙏

# 233
Абе ще ти изкарат акъла бе, жена. Може ли такова нещо и то от доктори. Следващият път си питай всичко да ти обяснят. Само като прочетох болница Надежда ми стана ясно, но както и да е. Друго мнение, задължително в друга болница си искай. И ги задавайте тези въпроси, аз какви безумни въпроси съм задавала, но това е положението- те са свикнали на всякакви.

# 234
Не е печат за гарантирано качество Надежда.
Нито пък за човешко отношение. Удобни са, че можеш от днес за утре час и през уикенда и дотам.
И апаратурата им не е нищо особено и доктори много и всякакви.
За съжаление, щом са се дзверили толкова, може би виждат нещо не наред като например моларна, ама не могат ли да обяснят какво подозират, вместо да те оставят да се чудиш и да разпитваш нас “специалистките” от бг мама? Дано е просто некадърност и всичко е наред, задай въпроси и изискай обяснение на следващия преглед. Не си тръгвай без да знаеш какво става. Не може да не могат да отговорят при такъв резултат - и смотаните им УЗ трябва да виждат достатъчно ясно.

Лирическо отклонение от мен (не знам как се прави скрит текст, та който иска да чете):

Аз не се учудвам от липсата на отношение в Надежда - шефът на родилното им Ненов ме заряза упоена след като не могъл да ми направи цветна снимка с диагноза на листче “не се визуализира матка” и без възможност за връзка с него 2 дни. Оказа се, че просто бил некадърен и не могъл да направи снимката, ама да вземе парите за нея може и да ме остави да си мисля, че нямам матка също може.
Големият шеф Стаменов също е гнусно леке, на което само мога да благодаря, че тотално ме отказа финално от болницата и ме прати в Турция, където ми направиха дете от раз.
В Майчин дом, дето се чува как бият родилки, срещнах по-добро отношение отколкото в Надежда.
За съжаление и като си плащаме вече не можем да очакваме минимално поне нормално отношение. Аз не разбирам как отива човек на преглед и плаща поне 50 евро и излиза без идея какво му има. И то за чувствителна тема като бременност/фертилитет.

Надявам се всичко да е наред при вас и излишно да са ви притеснили тези “доктори”.

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 10:01 от Semirra

# 235
Semirra, ужасно звучи всичко това, но за съжаление не се изненадвам. Радвам се, че и при теб нещата са се наредили.

Колкото по казуса, наистина съм потресена как не дават информация и я викат на 2 дни без никакви сведения. Затова сме така наплашени повечето и четем информация по форуми и сайтове .. Аз също, включително.

# 236
Истински кошмар, да ти кажат такова нещо. И да те оставят в неведение.

M.angelova, стискам палци всичко да е наред.

# 237
M.angelova, питай бе, момиче. Това е твое право! За какво се съмняват, за моларна бременност ли е? Отиди на второ мнение в друга болница, никой не може да те задържа насила и без да ти дава обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт