4 години неуспешни опити за бебе

• 545
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Тема - пързалка.
Успех в това, което искате да постигнете.

# 16
  • София
Има общо, защото на 16 повечето момичета още учат, а не се омъжват и не планират забременяване.
Поне не от определени групи.
Но пък съм засичала 18-годишни при репродуктивния си лекар. От ромски и от турски произход. Ама знаеха към какъв специалист да се насочат.
Интересно ми е, питам. Може да не отговаряш.

# 17
Да циганка съм ако това е проблем🙂
Завършила съм си образованието!
Не знам как се наклонихме към тази тема дали имам брак и от колко годишна искам деца...

# 18
Не се засягай, просто е малко необичайно да почнеш да правиш опити още на 16, но да, във вашия етнос е прието.
Една от най-близките ми приятелки, която ми е като сестра е циганка, тя е родила на 19 г. и знам, че традициите все още са живи сред роднините ѝ.
По принцип - преди едни няма и 150 г. женене на 16, че дори и на 14 г. е било съвсем нормално, а вероятно в много голяма част от света - все още не е никак необичайно, тъй че предлагам да не акцентираме на точно това.
Но по принцип, това, което е писано по-горе, че трябва да се обърнеш към репродуктивен специалист е вярно.
Направи си една почивка, като през това време може да направиш проучване за клиниките, в зависимост в кой град си.
А това, че си качила повече от 10 кг ендокринолозите как го тълкуват? И в момента пиеш ли хормон? С Хашимото ли си?

# 19
Не се засягай, просто е малко необичайно да почнеш да правиш опити още на 16, но да, във вашия етнос е прието.
Една от най-близките ми приятелки, която ми е като сестра е циганка, тя е родила на 19 г. и знам, че традициите все още са живи сред роднините ѝ.
По принцип - преди едни няма и 150 г. женене на 16, че дори и на 14 г. е било съвсем нормално, а вероятно в много голяма част от света - все още не е никак необичайно, тъй че предлагам да не акцентираме на точно това.
Но по принцип, това, което е писано по-горе, че трябва да се обърнеш към репродуктивен специалист е вярно.
Направи си една почивка, като през това време може да направиш проучване за клиниките, в зависимост в кой град си.
А това, че си качила повече от 10 кг ендокринолозите как го тълкуват? И в момента пиеш ли хормон? С Хашимото ли си?
Последният при когото бях и направих инсеминация беше Б.Бойчев от Тутракан а той е репродуктивен аг.  Еднокриноложката ми каза че е от счетовидната и трябва да спазвам "специални диети" да не ям повечето неща... и косата ми доста пада от тази СЖ. Пия Л-тироксин  и да с Хашимото съм но преди 2 месеца си пуснах резултати и вече всичко си е в норма но ги продължавам да не се вдигне пак.

# 20
Аз съм с тревожно разстройство от години.
Забременях без проблем, както писах. Но просто не ми е било фикс идея точно това.
А Wudu, ако убежденията ти са негативни - то ще се случи точно това, което проектираш. Ако си с нагласа “Няма да стане”… не може да очакваш някакви чудеса небесни. Блокираш се сама, а то вече отива на хормонално ниво. По-добре работи с терапевт, за да се видят корените на проблемите. А ако имаш някакъв здравословен проблем - търси репродуктивен.

# 21
Не съм питала с лошо з етноса. Питах, защото понякога има и натиск от страна на общността, че бебето се бави и е възможно това да увеличава стрес и затова да има реакция на щитовидната жлеза и на хормонално ниво. А при бебеправене спокойствието е от ключово значение.
Не няма натиск,но 4 години си е бая време и то за роми... Казват ще дойде ще дойде,ноо не идва и се чуствам виновна,проблемна идват ми и мисли че ако съпругат ми беше с друга вече щеше да има 2 деца

# 22
А може би нямаше да бъде, защото ти самата пишеш, че и при него има открит проблем.

# 23
А може би нямаше да бъде, защото ти самата пишеш, че и при него има открит проблем.
Да но той се излекува още в началото а аз взех да ставам по зле и по зле не е имало и 1 месец в който да не приемам някакви лекарства.

# 24
Добре, в крайна сметка сега всичко наред ли ти е или още не?

# 25
Добре съм нямам никакви проблеми вече,но пак не се получава и въпросът ми е да не е вече на психическа основа

Общи условия

Активация на акаунт