Кей-поп не е просто музика - 6

• 1 080
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
За лайтстика  - Има,седем модела различни цветове светещи или всеки може да свети в 7 различни цвята 🤔

# 61
Част 1

Оригиналното лого на Bangtan от 2010 г. (тогава съкратено като B.P.B). Логото ще се промени още два пъти преди дебюта.
ранното формиране на Bangtan до началото на вторите Hit It! Auditions.
Кратък преглед:
Ето някои основни факти:
1.    Bangtan се появиха официално за първи път през август 2010 г., като единствените разкрити членове бяха Namjoon и Jung Huncheol (Iron). Namjoon се присъедини към Big Hit през май 2010 г. Нямам информация кога се е присъединил Iron, освен че е било след Namjoon.
2.    Bangtan първоначално беше съкратено като B.P.B, което идваше от английското им име „Bullet Proof Boys” (по това време нямаше бойскаути). Преминаването към BTS като съкращение се случи в средата на 2011 г. с излизането на Satoori Rap
3.    Имаше около 30 стажанти за Bangtan, но не всички от тях бяха в официалния състав. Официалните членове бяха: Namjoon, Iron, Shin Donghyuck (Supreme Boi), Choi Ikje (i11evn), Yoongi, Hoseok и някой си Park Yeong-man, за когото нямам друга информация, освен че е бил по-голям от 94-та линия.
4.    Bangtan участва в пет официални парчета през 2010-2011 г., винаги кредитирани като Bangtan (а не с имената на членовете), а Намджун участва във всичките пет. Хосок също участва в „Animal” на Джо Квон през 2012 г. и е кредитиран като „Jung Hoseok от BTS”.
5.    Bangtan също така издава няколко песни през този период, включително „We are B.P.B” (по-късно преработена в „We are Bullet Proof Pt 1”) и „Hook Gayo”.

2010 – средата на 2011 г. B.P.B
Съществуването на Bangtan започва с една нощ, прекарана в пиене между продуцента на Big Hit Pdogg и Sleepy, рапър от дуото „Untouchable“. Pdogg всъщност също е рапър, макар че не мисля, че се е занимавал много с това след дебюта на Bangtan. Докато пиеха, Sleepy попита Pdogg дали иска да чуе един много талантлив рапър на гимназиална възраст, когото познава, и когато Pdogg се съгласи, Sleepy му пусна някои от подземните парчета на Namjoon. По това време Namjoon всъщност беше в пауза от рапирането и се концентрираше върху училищните си задължения (имам друга публикация, в която разказвам за работата му преди дебюта като Runch Randa тук).
Pdogg е бил толкова впечатлен, че е пуснал песните на Bang PD, а Bang PD му е казал да покани Namjoon на прослушване. Namjoon е дошъл и очевидно е подписал договор веднага след прослушването.
Изглежда, че в началото не е имало никакъв реален план. Bang PD споменава в едно от първите си интервюта, че по това време не са имали система за стажанти, не са имали период за проверка на стажантите, не са имали общежития, в които да отсядат. По принцип изглежда, че са подписали договор с Намджун и след това са се опитали да измислят всичко останало.
В интервю от 2017 г. Bang PD каза, че е искал да създаде хип-хоп група с Намджун в центъра и че тази идея по-късно се е превърнала в идол група с течение на годините. (Виждал съм някои публикации за историята на BTS, в които се твърди, че Iron е бил първоначалният лидер, но никога не съм намирал доказателства в подкрепа на това твърдение, което предполагам се основава само на факта, че Iron е бил по-голям от Намджун. Но като се има предвид това интервю, фактът, че Namjoon е първият член, единственият член във всички песни преди дебюта, и че бившият стажант Jihoon потвърди, че е бил лидер още преди Jihoon да се присъедини през лятото на 2011 г., мисля, че може да се каже, че Namjoon е бил лидер от самото начало.
Между май и август Namjoon ходеше в Big Hit след училище и после се прибираше вкъщи. Когато Big Hit получи първото си общежитие за мъжки стажанти през август, той беше първият, който се нанесе. Не съм сигурен дали Iron някога е отсядал в общежитията. Не съм сигурен и колко рано се е присъединил Supreme Boi, въпреки че той определено е бил в групата към 13 септември 2010 г. Възможно е Намджун да е бил единственият човек, който всъщност е бил в общежитието в началото.
Според текста на Namjoon в „Move“, в общежитието са отсядали 9 стажанти
Първото прослушване „Hit It!

Bangtan беше представен за първи път пред публиката на 30 август 2010 г. с промоции за първите Hit It! Auditions. Двамата разкрити членове бяха Namjoon и Iron. По същото време беше открит фен клубът на групата.
Namjoon и Iron бяха представяни като имащи подземен опит, а групата беше рекламирана като хип-хоп екип. Но поне според коментарите в HipHopPlaya, Namjoon изглежда е единственият, за когото хората са знаели.
Iron също е от същата академия в Кванджу като Hoseok, така че е възможно Big Hit да са го открили чрез тях. Pdogg спомена, че след като са взели Namjoon, са разгледали много хора като Beenzino и Basick, преди да проведат първите отворени кастинги.
Заедно с фотографии на Намджун и Айрън, те пуснаха по две солови песни. Тези на Намджун бяха „Seventeen” и „Dreaming”, а тези на Айрън – „Show” и „ING”. Участниците в кастингите за Hit It трябваше да използват музиката от една от тези четири песни и да напишат и изпълнят свой рап за училищния живот или за някакъв обществен проблем.

Указания за участие в първите прослушвания за Hit It
Участниците трябваше да качат видеоклип, в който изпълняват песента си, в Daum TV (който за съжаление беше закрит миналата година, така че всички стари видеоклипове са загубени) или да се явят лично на едно от прослушванията.
В участието си Юнги използва музиката от песента „Seventeen“ на Намджун.
След като бяха заснети, участията бяха качени, за да могат хората да гласуват за тях на сайт/приложение, наречено Love Beat. Изпълнението на Yoongi се класира на първо място и той, заедно с още двама души от гласуването в Love Beat, бяха избрани от журито да участват във финала на Hit It! Yoongi е посочен на плаката за финала като победител на Love Beat Min Yoongi, а Ikje е посочен като победител на Daum TV.

Плакат за Hit It! Final Yoongi е посочен като „Love Beat 1-во място Min Yoongi” (в горния ляв ъгъл под заглавието Rap-Battle Tournament).
Финалът на Hit It се проведе на 24 октомври в NB2 в Хонгде. Форматът беше рап битка и според плаката Yoongi и Ikje бяха поставени един срещу друг и се изправиха един срещу друг във финалния кръг. 8eight (смесена група, съставена от Lee Hyun, Joo Hee и Baek Chan), San E и Bangtan (по това време 3 членове с добавения Supreme Boi) бяха там, а Bangtan излязоха на сцената след това.
Yoongi се класира втори след Ikje в рап битка, но беше достатъчно обещаващ, че Big Hit го прие все пак (само първото място гарантираше място). Има кадри от тяхното изпълнение в клуба онази вечер и по-късно и двамата презаписаха рап парчетата си. „Swagger” и „Diss” на Yoongi са от тази вечер.
В презаписа на „Diss“ има и допълнителна строфа. В живото изпълнение Yoongi завърши, като каза, че е очевидно, че е спечелил. В презаписа той добавя строфа, в която казва „но загубих. По дяволите.“
Ранни издания на песни и участия
На 13 септември 2010 г. Bangtan пуснаха първата си групова песен, „Hook Gayo“ (понякога наричана „Brave Brothers Diss Track“). Namjoon, Iron и Supreme Boi участваха в тази песен.
Песента беше отговор на по-ранна песен на Brave Brothers (който е 1 човек, а не група), който беше обидил Bang PD, сред другите.
Около 2 седмици по-късно, на 30 септември 2010 г., групата имаше първото си официално участие в „Ashes“ на Lim Jeong-Hee. RM и Iron бяха двамата членове, които участваха в песента и написаха свои рап текстове, но само групата като цяло беше посочена в KOMCA (Корейската асоциация за авторски права в музиката). Всички ранни промоции и участия през 2010-2011 г. посочват като автор само групата като цяло, подобно на това как „Waste It On Me“ е посочена като участие на BTS, въпреки че в нея участват само Namjoon и Jungkook.
„Ashes“ е и източникът на първата Bangtan Bomb/Episode, която е кратко видео на Namjoon и Iron, работещи с Lim Jeong-Hee за записването на песента.
След това, на 12 октомври 2010 г., те пуснаха „We Are B.P.B.“. Тази песен често се бърка с „We Are Bullet Proof Pt. 1“, която е преработена версия на тази песен и беше пусната в Soundcloud от групата през 2015 г. в подготовка за концерта BTS Begins. Частта на Namjoon беше запазена в новата версия, но беше разделена между него и Jungkook. Тези на Supreme Boi и Iron са премахнати и са добавени нови текстове. Това, което прави нещата още по-забавни, е, че Yoongi след това използва отново новия си куплет от „We are Bullet Proof Pt. 1” в „Agust D” година по-късно.
На 26 октомври 2010 г. Bangtan участват в „Love U Hate U” на 2AM. RM, Supreme Boi и Iron участваха в песента, въпреки че стиховете на Supreme Boi и Iron бяха разделени на две (т.е. всеки от тях имаше по 4 реда, докато Namjoon имаше типичните Sunglasses. Не съм сигурен дали техните са по-малки по музикални причини или защото Supreme Boi е бил добавен по-късно.

Оригиналното лого на Bangtan
В клипа с текста на песента се вижда и най-ранното лого на Bangtan, което ще се промени още два пъти, преди групата да дебютира официално през 2013 г. Както можете да видите, то използва инициалите B.P.B, а английското име е „Bullet Proof Boys” (а не „The Boyz”, което Bang PD е използвал в по-ранния си туит за тях).
В песента „diss” към DNH, издадена през ноември 2010 г., също се споменава BPB (бележка: въпреки че се нарича „diss” песен, текстовете всъщност са доста комплиментарни в по-голямата си част, поради което песента е озаглавена „Is This Diss?”).

Стихове от „Gravy Train“ от „Is this Diss“ съответните редове са преведени по-долу (започвайки от 7-ия ред)
[Груб превод]:
„Как ти се струва, DaeNamHyup, виждаш ли ни сега?
Randa, Delcco, те са най-добрите.
Четя от текстовете им културно отношение.
Те наистина влизат в сърцето ми [наистина ги харесвам]. Уважавам VJ, който наследява факела на корейския хип-хоп.
Догодина B.P.B и Block B.
Очакваме тяхното оспорвано състезание*
Namjoon също споменава BPB в песента „Rollin” на DNH от около август 2011 г. (въпреки че подозирам, че песента е по-стара от това, не съм намерил никакви публикации за нея преди това). Промяната на името от BPB на BTS изглежда съвпада приблизително с прехода от хип-хоп група към хип-хоп идол група.
След като спечели място в Hit It Auditions, Yoongi се премести в общежитието през ноември 2010 г., а Hoseok се присъедини през декември 2010 г. (датата на каската му за „Dope” е препратка към датата на преместването му в общежитието).

24.12.2010 г. е датата, на която Хосок се нанася в общежитието на Bangtan.
По същото време се присъединява и мистериозният Парк Йонг-Ман. Можете да видите името му написано на бялата дъска на снимката заедно с другите стажанти на Bangtan. Снимката е от старо музикално риалити шоу на MBC, наречено „Star Audition: The Great Birth”, в което Bang PD е бил един от съдиите. Името на Чой Икдже е отрязано от горната част, но за този конкретен месец класирането е било: 1. Икдже 2. Намджун 3. Supreme Boi 4. Юнги и без класиране: Хосок, Йонг-Ман.

Снимка от предаването „Star Audition: The Great Birth” на MBC. На бялата дъска вдясно са изписани имената на членовете на Bangtan.
В раздела „2 Cool 4 Skool thanks to” на Хосок той разделя благодарностите си на две групи: бивши стажанти на Bangtan и бивши членове на Bangtan. Той включва Йонг-Ман в списъка с членове, а не с стажанти, така че който и да е бил този човек, той е бил считан за част от групата, въпреки че никога не е участвал в нищо. (Другите хора, които Хосок включва в списъка си с бивши членове, са Икдже и Айрън. Суприм Бой не е включен тук, тъй като му е благодарено на друго място в страницата на Хосок). Namjoon също споменава Yeong-Man заедно с Iron, Ikje и Jihoon (повече за него в част 2) като „Big Hit Fam“. Нямам друга информация за този човек, освен че е бил по-голям от 94line (Yoongi и Jin не го споменават, така че не мога да дам по-конкретни данни за датите).
През февруари 2011 г. Bangtan участват в още две песни: „Bad Girl“ на Lee Hyun и „Because I’m a Foolish Woman“ на Kan Mi Youn. „Because I’m a Foolish Woman“ все още може да се слуша в Spotify и в нея участват Namjoon, Iron и Supreme Boi. „Bad Girl“ е кредитирана като участието на BTS и GLAM (момичешка група, съуправлявана от Big Hit), въпреки че в песента участват само лидерите на двете групи (Jiyeon от GLAM и Namjoon).
Малко след излизането на тези песни, зад кулисите трябва да се е случило нещо важно. Bangtan винаги са били рекламирани като дебютиращи някъде през 2011 г., но по някаква причина тези планове са били отменени за неопределено време и вместо това са започнали вторите кастинги и съставът е бил преработен.

Пп Само да уточня ,че това са събрани откъси от мои търсения. Не претендирам, че ще съм писала статия за момчетата, като за през публика, писала съм го за себе си. Сега нямам много време да ви я направя в подобаващ вид. Ще трябва да се задоволите със суровият материал Laughing  Явно тогава съм имала много време Laughing И най-важното поради липса на време е преведено с апп, така че за грешки се сърдете на разработчиците на аппа  и на ИИто Stuck Out Tongue Winking EyeSunglasses

Пп и останете в очакване на част 2, нямам представа кога ще го пусна Laughing

# 62
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Супер! Търпеливо ще чакаме за втората част. Hug

# 63
Благодаря,и аз го изчетох с интерес. Идея си нямам кой е тоя Айрон и Сюприйм бой 🙂

# 64
Хвърлям инфо  набързо, че почти стигнах работното си място Laughing Нали трябва и да се работи Smile

# 65
  • СОФИЯ
Много благодаря! С нетърпение ще очаквам и втора част. Аз чак толкова назад не се бях ровила.  Purple Heart
Пускам една момичешка песен между другото. (Много искам да качвам и аз музика, но не съм сигурна как се прави)
Дано съм успяла.Flushed

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 17:46 от hrisikoteto

# 66
hrisikoteto не ти се е получило съвсем, но сега бързо ще те научим Sunglasses
Взимаш линка от ютюб, виждам че това го знаеш Wink и го поставяш в отговора, който пишеш. Отново го маркираш и отиваш на най-дясната икона и я натискаш
готова си!
Или просто натискаш тази най-дясна икона и между таговете слагаш копирания ютюб линк

Готово!

Проф, наистина съм с привилегии с този град. Всички ми идват на крака, няма нужда да си правя екскурзии Laughing

# 67
Сюприйм бой го знам кой е, че името му стои под доста к-поп песни. Но Айрън не го знаех и виждам, че просто е починал преди аз да яхна к-поп вълната.

Дани, екстра си го обяснила.

Хриси, ако не слагаш линка между тагове [ code ] [ /code ], или ако ти излизат заедно с копирането на линка, просто ги изтрий. Така линкът става активен при постването и може да се кликне за да се отвори в ютюб.

# 68
  • СОФИЯ
Много, много благодаря за съдействието. Поправих се. WinkPurple Heart

# 69
Ха,ха, на устните успеваемостта ми е 7/7😂 а уж все гледам хората в очите, така мисля 😇😉

Скрит текст:
Yoongi 😺
Joonie 🐨
Taetae 🐻
Hobi🐿️
Kookie 🐰
WWH🐹
Mochi 🐥

Xриси, слагай сега клипове да затвърдиш наученото 👍🙂

# 70
А аз мога ли да се поупражнявам JoyStuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 19:36 от Danifin1

# 71
Редактирано.
--------------------------------------
Ари, този път и аз уцелих 7 от 7. Laughing
Дани, смесената група предизвика много обсъждания в нета тези дни с това си изпълнение.
Хриси, хубава е песничката на Чу, а и сама тя е сладурана.

---------------------------------------
Да добавя и на Джини колаборациите с Дожа Кет, че много ми харесаха, особено NoLimit.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 22:40 от profi_1

# 72
Само се вмъквам да се оплача, че се тръшнах ужасно болна от "екскурзията", та нито съм гледала, нито съм слушала. Чак днес се прокрадва светлина в тунела. Та, добре че й идват на крак на Дани. Още съм на кантар дали ще мога утре да отида на тези, които все пак са ни дошли тук на крак. 🙏😁

Изчетох поне историческата справка. Интересно беше. Като си събера мозъка пак ще пиша. Чакаме нови албуми тези дни.

# 73
Болните бързо да оздравяват 🙏 Профи ❤️ Джили ❤️

Общи условия

Активация на акаунт