ChatGPT като приятел

• 3 444
  • 148
  •   3
Отговори
# 120
да, но ако напишеш например една история с помощ - как ще докажеш на кого е историята ? твоя или негова ?

# 121
Авторското право винаги принадлежи на човек. Невъзможно е носител на авторско право да бъде неодушевен предмет. Освен това не делиш права с компанията произвела инструмент за AI.

# 122
Аз нямах много време да ги проверявам тези неща . Но някак не съм много сигурна точно как е . Затова докато не ги проверя добре няма да се занимавам. Току ми откраднали идеята Simple Smile

# 123
Кой ще ти я открадне? 🙂 Чатбот не може да ти открадне идеята. Действай докато някой друг не се е сетил за същата идея🙂

# 124
  • София
Вчера много ми помогна при избора на вино просеко. Щтракнах му снимката , попитах го от тези вина, които вижда, кое е най-качествено и в същото време да не е сладникаво . Посочи ми кое е D.O.C.G и какъв аромат да очаквам .

# 125
  • София
Не е точно така. За видеа, примерно, създадени чрез ИИ, има ограничения при монетизацията .

# 126
Знаете ли че кока-кола не е патентована? Разбира се,ако някой прекопира на 100% логото на кока-кола,ще го осъдят,но иначе няма патент.

# 127
Да, знаем. Патент и търговска марка са две различни неща. Кока кола не е патентована защото рецептата е търговска тайна. Затова в магазина има 20 вида кока кола. Но под отделни марки.

# 128
Всеки вече има допир до изкуственият интелект. Няма лошо, стига да не забравяме, че то е програмиран да се съгласява с нас максимално, особено безплатната версия. Програмата му казва "съгласи се за да потребителя се върне". Това го прави опасен за да ни бъде терапевт или лекар, или рентабилен помощник за наистина важните въпроси.  Да го питаме за рецепти или да ни прочете наталната карта е едно, ноо да дадеш три симптома на болест и да започнеш лечение, не, а масово по малките така правят. Когато бях много малка и смартфоните навлизаха на пазара, пак хората бяха със смесени мнения. Предполагам, че с всяка иновация е така

# 129
Аз съм го тествала за това доколко ми отговаря удогни за мен неща, защото единият казус, по който го питах, беше доста сериозен. Нарочно му писах и от гледната точка на другото лице. Ами, с него не беше толкова категоричен - да, изрази съпричастност, но не ми замаза очите, че едва ли не, мога да правя каквото си искам - това в ситуацията през очите на другия.

# 130
  • Sofia
Аз се допитах до Джемини за това да ми направи равносметка зимен летен сезон, ако сме на климатици, вместо парно зимата. Изкара ми сравнение по сезони, като му дадох информация какви климатици искам да взема, колко съм плащала за парно миналия зимен сезон, колко плащам ток по принцип без климатиците за готвене , хладилник, компютри и др.
Така взех решение дали да купя климатици или не.
Знам, че по принцип с климатици е по-евтино, но исках да видя разликата и то с определени климатици.
Този месец плащах за декември сметки. Сумарно ток и парно сравнено с миналата година по това време, спестено 56 лв
И за други неща съм се допитвала, просто това е едно от нещата за които съм се консултирала

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 15:14 от Ani Ka

# 131
И за това ви трябва изкуствен интелект. Евала.

# 132
Никога не съм ползвала ИИ и се надявам докато умра да не ми се наложи. Имам ум и предпочитам да разчитам на него, а не на комерсиален продукт, имитиращ интелект.
Информацията, която дава човек за себе си, се записва от ИИ, нали? С две думи то събира и трупа инфо за потребителя. Наивността на хората ме плаши. Тяхната липса на критично мислене един ден ще стъжни и моя живот, неминуемо.

# 133
Vanne, ти не го ползваш, ама то ползва теб. Ежедневно. Всеки път като отвориш фейсбук например. Единственият начин да се скриеш от ИИ е ако отидеш да живееш в пещера, на газена лампа.

# 134
И ботът може да бъде манипулиран. Стига да знаеш какво правиш.
Повечето хора си казват и майчиното мляко в интернет. Просто смятат, че са анонимни като пишат в търсачките, общуват с ИИ. А то не е така.

Общи условия

Активация на акаунт