ChatGPT като приятел

• 3 447
  • 148
  •   4
Отговори
# 135
Не, всъщност избирате дали да помни или не и можете да изтриете от настройките нещата, които не искате да помни за вас (има ги по точки). Всъщност, тази памет - на безплатната версия, се запълва много бързо.
Ако то помнеше всичко, щеше да е съвършено, за съжаление не го прави.
Разговорите се архивират и могат да бъдат прочетени от модератор човек или от друг (ако го хакне). Те не са полезни на самото ИИ и то не учи чрез тях - това е фантастика.

Забравих да добавя - ако искате да помни нещо (някакво предпочитание), можете да отидете в паметта, да я поразчистите, след това започвате нов чат и пишете изрично "Искам да помниш това и това".

# 136
Алгоритмите ви следят. Минимум на търсачките. После много лесно ще ви изманипулират с предложено "удобно" за вас съдържание. Същото важи  за чатджипити. Отговаря коректно и според това да ви угоди. Не е сложно за асимилиране.

# 137
  • Обран бостан ;)
В момента ИИ чете темата и си води бележки. Sunglasses

# 138
Както ти написа BigCityNights те и без това си те следят. Т.че ги ползвай за себе си.

# 139
Алгоритмите ви следят. Минимум на търсачките. После много лесно ще ви изманипулират с предложено "удобно" за вас съдържание. Същото важи  за чатджипити. Отговаря коректно и според това да ви угоди. Не е сложно за асимилиране.

Защо това е манипулация - на мен ми харесва платформите да ми предлагат съдържание, което е подобно на това, което по принцип следя, както и някои магазини да ми предлагат продукти, подобни на тези, които съм купила. Ако нещо не ми харесва или ми е омръзнало - няколко ръчни търсения оправят нещата, а в Ю туб мога да натискам бутона "не ме интересува" на всичко, което ме дразни и като го презаредя вече ще са други неща.

Пишеш с някакво чувство за превъзходство - все едно откриваш топлата вода.

# 140
Хич не вярвам на чатгпт, че не помни и не събира информация за хората. Много ясно, че така ще каже. Само, дето всеки си има IP адрес и всичко, дето се пита или казва, лесно може да се събира някъде. Те отдавна и ФБ твърдяха, че не пазят лични данни, пък се оказа, че не е баш така.

# 141
То се събира, но не от самия ИИ, а от хората. И не го ползват за обучение - обучението не става така. Ако ставаше така, ИИ щеше да еволюира много по-лесно.

Затова и вчера направих забележка на участничка в темата да прави разлика между живите хора и ИИ - това с което разговаряте не помни всичко, което сте писали. Просто защото не може, а не че не иска. Тази информация е достъпна за модераторите, не за него.

# 142
Разбира се, че говоря с чувство за превъзходство.
Аз съм комплексна личност и мога да сърчвам от 1 до 1000 и най-малкото чат джи пи ти знае какво харесвам.
А това да си доволен какво ти предлага бота.... дори няма как да го коментирам.

# 143
Какво има да коментираш за моите предпочитания - все едно да коментираш какво обичам да ям и какво не Rolling Eyes

Разбира се, че предпочитам да съм в профила си в Ю туб и да виждам препоръчаните, отколкото всеки път да търся на сляпо; това е идеята на сайта - да се гледат видеа, които човек го интересуват, а не да търси нещо конкретно от време на време. От там е и името му - "твоята телевизия".
Не знам изобщо някой да го ползва по друг начин, освен ако не страда от мания за преследване или не е технически грамотен...

# 144
Направо умирам от смях! 😆 От кого си мислите, че можете да се скриете? За целта трябва да нямате документи за самоличност, ама никога да не сте имали и да не сте припарвали до лекар, и до интернет изобщо. Никога! И верно да живеете в пещера. А кой си мислите, че се интересува точно от вас?

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 19:52 от DiaMia

# 145
Ама ти си умирай от смях колкото си искаш. Много се интересуват от теб даже, търговците, хакерите, мошениците, обикновените крадци също. Едно време имаше icq, чатехме си, а хакерите редовно се намесваха в разговорите и се хилеха.
А дали те манипулира мрежата.. и още как. Без да се усетиш си прекарала 3-4 часа днес в мрежата, зяпайки безсмислени клипчета, ненужни реклами и пълнейки количката с абсолютно ненужни ти неща. Твоите неща, ама ненужни, но пък парите ти са отишли в нечий друг джоб.
А дали съдържанието се изтрива? Не, нищо в мрежата не се трие. И всичко се следи. Тя затова беше създадена от военните. Мрежата... the World Wide Web.
Някои сме технически достатъчно грамотни, за да усещаме накъде вървят нещата. Точно ние всъщност усещаме, неграмотните само кълват на кукичките.

# 146
Защо неусетно - аз от 20 години умишлено и по желание гледам повече Ю туб, отколкото телевизия. Харесва ми повече.

А според съвременните проучвания - Gen Z гледат основно това (социални мрежи, клипове, платформи). Не защото са манипулирани. И това не е нещо лошо, а е естествен преход.

# 147
Vanne, ти от кои си? От глупаците в мрежата, от "търговците, хакерите, мошениците, обикновените крадци също" или от военните? 😁 Как да си обясня присъствието ти тук?

# 148
  • София
БютифулМ, напротив изкуственият интелект би трябвало да може да дава прогнози въз основа на features. Трябва да може да предсказва и вероятни военни и политически решения въз основа на сегашна ситуация, налични ресурси, цели и тн. Това му е работата. Например, има знаци за предстояща ескалация. С Венецуела имаше много знаци предварително и това се изпусна.

Не съм чела цялата тема още, само да вметна нещо. ЧатГПТ НЕ е изкуствен интелект в описания горе смисъл. Той е езиков модел. Единствената му задача е да бъде езиково убедителен, нищо повече от това. Затова може да тегли всякакви локуми във всякакъв стил и тон, но запецва, греши, а понякога направо лъже в елементарни задачи от рода на сметни EBIDTA (базов финансов коефициент) или дай ми практика по чл. еди кой си от ГПК. Да се разчита, че ЧатГПТ може да даде достоверен (не добре звучащ, а верен) анализ, а камо ли прогноза, на която и да е ситуация, е много наивно; а ако случайно успее - то е компилирано и преписано от другаде или чист късмет. ЧатГПТ използва само наличната в интернет информация, и то до определена дата, и на тази база се учи да пише/говори - нищо повече от това. Ако на достатъчно места в интернет пише, че Земята е плоска, ще го приеме за вярно, без изобщо да се "замисли" по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт