Новосформирани паралелки за пети клас през уч. 2026/2027г.

• 136
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте мами, знам, че сте сила. Искам да преместя детето си в ново училище след 4-ти клас, разбира се, ако изкара добър успех на НВО тази година, затова търся училище с новосформирани паралелки за 5-ти клас в гр. София. Не искам да е в математически училища, нито в НГДЕК, а в СОУ, като за предпочитане е да е насочено към творчество или език. Доста четох, но не намирам никакво инфо по въпроса. Важно ми е да е изцяло нов клас, тъй като детето веднъж вече е местено в друго училище, като попълни липсваща бройка и не се указа удачно това. Училището и е прекрасно, учителите- добри, мили и грижовни, образованието-на ниво, обаче...не е приета добре от децата в класа, все е изолирана и сама. Затова и не иска да ходи на лагери и екскурзии с класа. Всички са по групички и явно се различават доста и по интереси. Това е единствената причина да искам да я преместя след 4- ти клас. Не държа да е елитно училище, нито да е точно до дома ми /мобилна съм/, а по-скоро такова, което не е с математическа насоченост, да е с добра подготовка за изпитите за 7- ми клас и да е изцяло новосформиран класа. Ще съм благодарна за всякакви насоки и инфо, а също и за споделен опит.

Също искам да попитам как се кандидатства за това ново училища, трябва ли да се срещам с директора?

Обаждах се в 51 СОУ "Елисавета Багряна", като ми заявиха грубо, че нямат прием за 5-ти клас.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 10:43 от Vihra539

# 1
Нови класове се формират в училища като СМГ и НПМГ. Но в обикновените квартални училища точно попълват бройки във вече създадени класове.

# 2
Не е вярно това. Имам приятелки, чиито деца влязоха в изцяло нови паралелки в пети клас в СОУ, но явно приемът ще се обяви пролетта.

# 3
Включвам се и аз да следя, със същото търсене съм като автора на темата, бяхме се насочили към НГДЕК, но нещо се разколебах след разговор с няколко различни родители.

Общи условия

Активация на акаунт