Парфюмни размисли и страсти - 300 юбилейна тема

• 51 566
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
  • Шоплука
Ами не е моето сега, други вълни ме вълнуват. Точно се ровех в сайтовете за нови аромати за пролетта и подбрах тези

Hermes Le Jardin de Monsieur Li

Hermes Un Jardin en Méditerranée

Hermes Eau Des Merveilles Bleue

Моля техните ползватели да дадат инфо, щото реших да ги комбинирам в една оферта с

Hermes Jour d´Hermes

# 616
Не е редно да давам съвет, но щом питате...
Аз не бих взела Hermes Eau Des Merveilles Bleue. За мен винаги е бил много особен. Интересен парфюм е, но не е лесен за харесване и за носене. Но това е според мен. Двете "Градини" ги харесвам много! Ако имате възможност, първо ги тествайте. Би било най-добре! 💛💚💙

Последна редакция: пн, 16 мар 2026, 18:18 от Magda Dimitrova

# 617
Nishane - Tero
парфюмен екстракт унисекс

Пуснат през 2022 г. Носът зад този аромат е на Carlos Benaïm.
Много силен ми дойде на мен. Абсолютно за мъже. Аз не бих го ползвала. Отличава се с трайност. Една от колежките ми каза следното - това е нещо много тежко, не ми харесва.
Определено не е за топло и горещо време.
В този сет се оказа, че унисекса са го прескочили и направо са отишли при мъжете. Единствено Nishane - Kredo (който ми удряше на газирано и кока-кола) бих ползвала (ако ми го подарят).

Скрит текст:
глава - карамел, сол, сечуански пипер, черен пипер
сърце - пачули, канела
база - кехлибар, дъб, ветивер
вид аромат - пикантен, дървесен

Последна редакция: пн, 16 мар 2026, 18:35 от #RAngelova

# 618
  • Шоплука
Не е редно да давам съвет, но щом питате...
Аз не бих взела Hermes Eau Des Merveilles Bleue. За мен винаги е бил много особен. Интересен парфюм е, но не е лесен за харесване и за носене. Но това е според мен. Двете "Градини" ги харесвам много! Ако имате възможност, първо ги тествайте. Би било най-добре! 💛💚💙

Защо да не е редно? Аз взех отливка и от трите и се кумя, защото и трите ми харесаха, но пари няма.
А е време да се купи другият, за да взема офертата се чудя кой да прибавя към нея.

# 619
....за да взема офертата се чудя кой да прибавя към нея.

Ако искате нещо различно от избрания вече Jour d'Hermes предлагам Eau des Merveilles Bleue. Двете градини са в гамата на Jour. Не си приличат, но са все цитрусови. Bleue е чудесен морски.

# 620
В жегите кой парфюм обичате да носите? Ама тези най- големите, градските:grinning:
Чета коментарите и се прокрадна тази тема:blush:та ми е интересно...
Моят от години е Jil Sander "Sun"🌅 с времето промениха формулата, парфюмът стана по мек и съвременен,но по- нетраен и с по- слаб силаж. И все пак,вайбът, звученето е същото - кокос и плажно масло ( не Нивеа:stuck_out_tongue_winking_eye:).

# 621
  • Стара Загора
Градините на Мосю Ли  е супер любим на мен и дъщеря ми. Три стотички сме изразходили.От миналото лято имам останало малко количество от четвърта стотичка и задължително ще купя още една. Jour de Hermes също много харесвам.

# 622
  • Шоплука
Бях се заклела да заобичам само един Булгари Белият мъск, а ей ме на пазарувам пак и изневерявам с Ермес.
Много съм алчна за аромати и усещания. На мен лично миризмите ми влияят на не знам какво дълбинно ниво.

Скрит текст:
Веднъж във фитнеса имаше един мъж, в лицето грозен, в тялото добре, но аромата който излъчваше беше опияняващ, не знам какъв беше този парфюм в съчетание с мъжка ..., но се отдалечих бързо преди да съм му се метнала на врата. После дълго време го търсих, но така и не съм го открила до ден днешен, а още си го спомням.Аромати помня направо на клетъчно ниво.

Нямам любим, постоянно купувам различни.
Преди години това беше Омнията на Булгари, но това се е дължало вероятно на липса на финанси Joy

# 623
В жегите кой парфюм обичате да носите? Ама тези най- големите, градските:grinning:
Чета коментарите и се прокрадна тази тема:blush:та ми е интересно...
Моят от години е Jil Sander "Sun"🌅 с времето промениха формулата, парфюмът стана по мек и съвременен,но по- нетраен и с по- слаб силаж. И все пак,вайбът, звученето е същото - кокос и плажно масло ( не Нивеа:stuck_out_tongue_winking_eye:).
Armani Si

# 624
Белият муск на Булгари е есенция и е създаден, за са смесва с най- новата ексклузивна линия. Есенциите са плоски, нямат развитие и в зависимост от количеството и смесването се получават различни аромати от един основен парфюм. Самостоятелно са обикновени и някои нетрайни. Обаче смесени правят чудеса.
В София са представени в Ринг Мол и правят изключително интересни демонстрации какво се получава при смесване.
Аз също правя много експерименти с моите.

Градината на Ли обожавам, но Средиземноморската мирише на печени чушки.
Hermes Eau Des Merveilles Bleue отива в мъжка посока. Особен и непривлекателен за мен.

# 625
В Hermes Eau Des Merveilles Bleue има една особена нотка, водорасло или нещо блатно, поне за мен.
Върху мъж седи съвсем по друг начин.
Аз бих взела Мосю Ли, без колебание.

# 626
Имам 4 любими Хермеса - un jardin sur le toit , sur le nil, rhubarbe ecarlate и последната наслада un jardin a cythere тъкмо за предстоящи жеги страхотен свежак на луксозен сапун. LE JARDIN DE MONSIEUR LI нещо не можа да ме грабне толкова, красиво започва, но после някак си бързо изчезва, а жалко.

# 627
Да, тя е една от най- леките и нетрайни Градини.
Покривната е невероятна и за мен.

Скоро идва време да се вадят люляците.En Passant е най- красивият пролетен парфюм и се радвам, че ще го вадя скоро. Още малко топлина му трябва.

# 628

1. Elie Saab Le Parfum In White - в страшна жега се разгръща фантастично. 3-4 бутилки изпръсках, не помня точно, и е чудо че не съм го подновила.
2. Libre EdT x2
3. Shalimar EdT и EdC - това лято ще нося EdC- силно винтидж с животинче, но страхотно. Аман от пудингови ванилии и детски градини! (това към драйдауна на Hibiscus Mahajad с който се събудих и изроптах)
4. Mugler Aura - и през ум не би ми минало да я нося в жега, докато не мина покрай мен- фантастична. Имам незапочната 100ца, ще я нося това лято.
5. Chanel No5 EdP - само в жега, иначе не
6. Sisley Izia- ще нося това лято. Пренебрегвах я заради Либре, него довърших.
7. Womanity Eau Pour Elle
8. Shalimar L'eau - последната ми бутилка-съкровище ще нося тази година
9. Datura Noir Serge Lutens- ще нося това лято
10- Nina Ricci- Rose Extase- някой някога беше писал, че не знае защо изобщо съществува този парфюм- нека пробва в страшна жега и ще разбере.
11. Paul Smith Rose- =е нося последната бутилка
12. Angel Eau Sucree 2014/2015 последни бутилки.

Quentin Bisch e сипал от ванилина от неговата LolitaLand  в Hibiscus Mahajad. Събудих се с ЛолитаЛанд/драйдауна на La Belle Le Parfum. Да, по-изпипан, но асоциацията е там, и се ядосах. Някога обичах този тип ванилия, но не я търпя вече. Не съм на 5, мерси.
Трайността на Hibiscus Mahajad е нуклеарна и след 2 душа. Нaчалото му е фантастично. После кимва към Делина, напомня ми на любимия MIss Dior 2017, слава Богу, все още имам 150 мл общо.

Любимата ми градина е Un Jardin Mediterranee- доматени листа, кипарис и смокини, но я харесвам в хладно, дъждовно, чешко лято. И тук има жеги, но юни си е хладна пролет, и често за кожено яке.

Последна редакция: вт, 17 мар 2026, 07:51 от Dez

# 629
  • София
Приятелка ме запали по този и е добавен в списъка за придобиване https://www.fragrantica.com/perfume/Giardini-Di-Toscana/Borabora-81632.html

Не съм особен фен на кокосовите произведения от всякакъв вид, но тук е толкова майсторски включен, че е просто прекрасен. Ако не си фен на жасмин или цветните композиции обаче, гарантирано няма да ти хареса.

Не е подходящ за купуване на сляпо, трябва да се пробва на кожа.
Благодаря за предложението! Отдавна ми е в списъка за тестване, именно заради белите цветя. Обожавам.

Общи условия

Активация на акаунт