Октомврийски бебчета 2026 🤩💞

• 25 015
  • 655
  •   4
Отговори
# 615
Аз правих с първата бременност, запазила съм си час и сега, на 20.05 при доктор Е.Христов-Варна, тогова ще съм в 20+3, той ме посъветва, че през тази седмица е най-удачно. При мен е преди феталната, тя ще е на 26.05.

# 616
Моето мнение е, че ако феталната всичко е наред, няма да правя повече изследвания.
Все пак едно от нещата които се оглеждат детайлно тогава, е именно сърцето.

# 617
Аз правих с първото ми дете при др Маринов в Надежда, в 19гс откриха шум и цялата бременност следих при него. Страхотен е, човечен и много внимателен, увери ме, че докато родя ще се израсте проблема и така и стана.
Сега с второто нищо притеснително не се е видяло или чуло, та не са ми препоръчвали да ходя на този етап.

# 618
Може би има значение кой тест точно сте провили, аз правих Niptify pro и ми казаха, че фракция над 8% се смята зо отлична, при мен беше 29.5%. Смятам, че ако имаше проблем с пробата щяха да ви уведомят, щом нищо не са ви казали, цначи всичко е наред.
Аз правих Vision тест

# 619
Здравейте, правихте ли/ще правите ли фетална ехокардиография и ако да - на кой лекар сте се спряли?

Днес съм на втора фетална. Предполагам, че при съмнение от страна на доктора ще си запиша час. Не знам само колко време се чака за наистина добър специалист.

# 620
Здравейте момичета,
пускали ли сте изследвания за витамини по време на бременността? Аз попитах вчера АГ, понеже ми пусна ПКК дали не трябва и някакви витамини да се пуснат и тя ми каза само B12 и D3. Бях чела, че и феритин пускат някои лекари, как е при вас ?

# 621
Нищо за витамини не са ме карали да пускам до момента, нямам оплаквания и регулярните кръвни и урина са ми били винаги в норма досега, може би това е достатъчно.

# 622
Нищо за витамини не са ме карали да пускам до момента, нямам оплаквания и регулярните кръвни и урина са ми били винаги в норма досега, може би това е достатъчно.

Предполагам, да, при мен хемоглобина и хематокрита са ми леко занижени още при първата ПКК, както и брой еритроцити и явно за това ми ги пусна.

# 623
Здравейте момичета,
пускали ли сте изследвания за витамини по време на бременността? Аз попитах вчера АГ, понеже ми пусна ПКК дали не трябва и някакви витамини да се пуснат и тя ми каза само B12 и D3. Бях чела, че и феритин пускат някои лекари, как е при вас ?

аз пусках б12, витамин д, желязо и феритин, както и общ белтък, защото не ям месо- по мое желание, приемам добавки и искам да следя нивата

# 624
Аз пускам всеки месец вит Д/феритин/желязо/б12, но имам придружаващи и заради тях вечно съм под норма, та следя изкъсо.

# 625
Моята аг пусна само в началото Д, Б12 и желязо. Излязоха в норма(което беше учудващо за мен, особено Д), и към момента не е пускала други.
Днес бях на ФМ. Изненадах се колко голямо е станало бебчето. Аз си го усещам от 2-3 седмици, но въпреки това не очаквах да е вече толкова оформено и голямо. 😍

# 626
АГ не ми е искал никакви витамини да пускам и аз не съм си изследвала, тъй като профилактично си пускам от години (желязо, феритин, витамин Д, Б12 и др.) и досега не съм имала дефицити.

# 627
Някой има ли адекватно решение за обрив? Още в началото на бременноста ми се появиха зачервявания по краката, които преминаха в ситни пъпчици само в предната част. АГ ми предписа Канестен, който само влоши положението. След това бях на кожен, който предписа Екзодерил. Отново нищо. Започнах да се мажа с цинкова паста, и обрива се успокои и изчезна, до вчера. От лабораторията ми казаха, че могат да вземат проба от мястото, но не трябва да мажа с нищо 5 дни, а цинковата паста успокоява сърбежа донякъде.

# 628
Някой има ли адекватно решение за обрив? Още в началото на бременноста ми се появиха зачервявания по краката, които преминаха в ситни пъпчици само в предната част. АГ ми предписа Канестен, който само влоши положението. След това бях на кожен, който предписа Екзодерил. Отново нищо. Започнах да се мажа с цинкова паста, и обрива се успокои и изчезна, до вчера. От лабораторията ми казаха, че могат да вземат проба от мястото, но не трябва да мажа с нищо 5 дни, а цинковата паста успокоява сърбежа донякъде.

Аз също имах обрив, като при мен се появяваше и изчезваше за няколко часа на различни места по тялото, със силен сърбеж. АГ каза че това е уртикария (копривна треска).
Предписа ми зиртек за 10 дни като имаше положителен ефект.
Може да пробваш също с чаено дърво, мен много ме успокоява

# 629
Здравейте.

Усещате ли бебето и обикновенно на едно и също място или на различни?
 До скоро го усещах дясно по- нагоре… а от два дни много ниско долу и по- слабо. С ниска плацента съм и предполагам това е причината ритничетата да са по- лекички.

Общи условия

Активация на акаунт