🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-40

• 1 326
  • 48
  •   5
Отговори
# 30
На мен серията ми хареса много.
В момента не мога, но определено ще коментирам повече, при първа възможност.
Diva, защо ти се е стори претрупана серията? В крайна сметка искахме разкрития, те започнаха.
Старецът вече сериозно дърпа конците и сега ми е още по- интересно кой е.
Останалите неща- как ще приемат истината, как ще си я споделят, Ешреф и Нисан, съм казвала, че са ми много интересни и няма да се повтарям.
Относно заснемането на серията, мога да кажа само браво на целия екип, който е отговорен за това!
Новата песен много ми хареса и успя да ме разчувства.
Безцелно се скитам из спомени, сякаш част от мен липсва.

Чие е това сърце, направено от непозната плът?

Глас отеква в ушите ми.

Ще я намеря ли или не? Загадка?
Жар в гърдите ми.

Само тези две срички в ума ми, настъпването на благоприятния час е толкова трудно.

Такъв разрив, отново безспорен.
Името на това, което ни е сполетяло, е живот.

Не можеш да го напишеш, не можеш да го изтриеш,
животът е пленник на съня( или на Рюя)

Ще я намеря ли или не? Загадка? Жар в гърдите ми.

Само тези две срички в ума ми, настъпването на благоприятния час е толкова трудно...
https://youtube.com/shorts/Pgw8IUYQ18U?si=ctoeYCKYbUxKqc2L

# 31
Сега след тази награда още повече ми се иска да изгледам "UYKUCU". Дано да го пуснат някъде,  иначе през септември мога да отскочи до Истанбул, до тогава едва ли ще го излъчват.

Надявам се, довечера да мога изгледам серията, че да се включа с коментар.
Попаднах на една направена снимка, добре са ги издокарали - шейх Чаатай!

# 32
Дива, на мен само историята с Айтен ми е излишна, но съм напълно субективна. И прокурорката май само си седи в кабинета и гледа какви ги е забъркала. Но това ще съм сигурна чак като изгледам превода. Но каквото и да казва, тя и само тя беше отговорна какво се случва с това младо момиче. Не Нисан, другото. Нисан сама се забърква в неприятности.
И както сама каза да прострелят някого в главата не е толкова интересно от към история, но пък е много добре заснето. А такива сцени в този и предния и по-предния епизод бол.

Това със съня не мисля, че е буквално какво се е случило, а трактовка на нейното подсъзнание. Пък може и точно това да се е случило. За по наблюдателните малката Нисан като излезе от къщата беше с кални колене, секунди по-късно падна с чисти колене в калта. Явно не са имали с какво да преобличат след първия дубъл.

Нези, блъгодаря за песента. Аз май изпуснах кога я дават. Към края ли?

# 33
Момичета привет и благодаря! Heart
Нези-за новата тема и всички хубавини от теб! Kissing Heart
40 е и християнско число – Христос е бил в пустинята 40 дни…
Гери, благодаря за снимката на Ешреф/от старата тема/ и на мен ми е любима вече 😊 – Ешрефския поглед на Чаатай– дързък, решителен, целеустремен, прекрасен- мога да го гледам до безкрай Heart Eyes
Ели, много хубава лекарка, да не се е разболял зорлем Joy
Рокси, Дива – за линковете, погледах малко вчера, ама пусто като не разбирам го зарязах Joy
Изгледах я с бг, пак ще я гледам за детайли, че хубаво се развиха историите, ама това ли е края на сезона??? Imp

# 34
  • AMS
Нези, стори ми се претрупана серията,
защото нито една нишка пак не беше доведена до край.
Точно затова исках да я изгледам с превод още веднъж.
Еми пак същото усещане имам. Уж щеше да се "разсее мистерията".
Ще цитирам на места постовете в темата.
Първо колко трупа имаше в тази серия? Вече са безчет.
Съгласна съм, че статистите свършиха и затова вече са с маски.
Много са тези престрелки и летящи куршуми. Поразените даже нямат имена.
Та и Айтен уби съпруга си и Фарук го "зарови".
Това разкриването на предателя, много удобно свърши работа внучката.
Та и Нисан се вживя много дълбоко да отърве момичето, а и себе си.
Нисан не, че не успя, а изобщо нямаше намерение
да каже на Ешреф, че Динчер е Фърат Корал.
Кадир и Хъдър - баща и син, но играят един срещу друг.
В края на крайщата - Ихтиар взе ли си оня с опашката? Или Кадир и Кенан избягаха.
А да, той този с опашката ни каза за Мюслим, Фарук, и Гюрдал, това, което знаехме.
Само дето Гонджа му го каза на Гюрдал в прав текст.  
Та и Динчер уби майка си, без да се разбере, каква е била ролята ѝ тогава в онзи нощ.
Да, сега разбрахме, че я е преместил в старчески дом
благодарение на подслушването на Нисан и разследването на Фарук.
А в ретроспекциите нещо пак има размито и объркващо.
" ... на мен малко ми се разминават нещата как Ешреф я нарича Рюя
и и подава ръка да избягат, а бащата на Динчер ги гледа как бягат.
Смисъл кога се е извършило убийството след тази вечер ли ?"
 "Ихтияр остави снимка на Ешреф на която е Рюя но не и се вижда лицето."
Това последното ми напомни края на първи сезон, когато Ешреф  се озова в капан.
Да, разкритията започнаха, според мен не отсега, но си имаме още един секретар на Стареца,
още една снимка на Руя, Психоложка, при Прокурорката дойде досието на Нисан,
Чийдем действа като информатор на Динчер необезпокоявана, Джерен още и е мениджър, ...
Да, серията беше бомба. Така гръмна, че ми се зави свят.
И пак ще се питам, ама това кога и къде беше, кой го каза, ...
И Ешреф се е хванал за главата и се чуди от кое по-напред за започне.
Извинявайте. Всичко това, което пиша, може би е заради спада на рейтинга.
Писах и преди, че от тази серия, ще зависи по-нататък съдбата на сериала.
От дизи опита си, тръгне ли надолу рейтинга - не е на добре.
Извинявайте още веднъж!!! Обещавам да не ви дразня с моите коментари.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 22:11 от *RozaDiva*

# 35
Дива, изобщо не дразниш. За мен рейтингът ако и другата седмица продължи да пада, финалът няма да е в трети сезон, а скоро. Това не са ниски рейтинги, но и очакванията са много големи. Ако новият сериал е силен не ми се мисли. А това другата седмица ще го разберем. Според мен Ешреф го гледат май предимно мъже и ние. А в онзи новия има някакви симпатични момченца за дамите, повече женски образи, може и повече любовни истории и интриги да има.

На нашия сериал за висок рейтинг му липсва една зла свекърва, баща който да не дава Нисан на този престъпник и още поне няколко подтисната и глуповати дами. А ние и от към красавци нямаме много. А и дамите ни са кът.

Всичко в рамките на шегата, но понеже загледах първата серия на далечния град и не ме впечатли особено. А там рейтингите направо се изстреляха в космоса. Сигурно ще има 10 сезона и ще възкресят всеки убит поне по веднъж. Да не ме хулят феновете му, но в една от най-рейтинговите серии възкресиха един мъртвец, казвам го от реклами само.

# 36
Здравейте момочета,
Благодаря за новата тема, прекрасна както винаги Simple Smile
Да я изпишем в сговор и красиви новини Simple Smile
Гери,
Много се забавлявям с теб,
Зла свекърва - липсва Simple Smile да
Ама и един младеж по боксерки и плочки да плува в басейн - също...
Как си припадаме още по Чачо, чак се чудя 😉
Иначе, нека видим тази седмица , ще бъде без мач, това е важно ✌️

# 37
Изгледах серията. Любима сцена от този епизод ми е когато Ешреф закусваше при Нисан и се размечта за деца - момче и момиче.
Е, пожелавам му на Чаатай близнаци - момче и момиче.
Много трогателна сцена за мен беше когато нахрани децата в закусвалнята/ресторант ли беше,  нейсе...мило ми стана когато момчето каза:"аби, десерт може  ли..." Чачо си беше Чачо в този момент и усмивка и поведение.
А, нещо което много ме подразни когато Нисан започна да поставя условия на Ешреф за наказанието на момичето (Селма май беше), тя направо Нисанче си стана шеф-командир.
Айтен и тя условия поставя на Фарук.  
Дразнят ме такива жени и сериала и в реала. Йърмак, която е част от тях, не взе отношение,  ама Нисан вдигна врява от земята до небето.  Тя просо иска да подготви Ешреф, ако един ден той научи за нея. И веднага спомена:"Ешреф, тя била принудена..." ,тя постави себе си на мястото на момичето. Но, видя и резултата и разбирането от страна на Ешреф. В следващата серия и  това ще стане.
Серията изцяло беше фокусирана към вътрешните борби на Ешреф. Той действа не както трябва,  а както чувства, те всички са подадоха на чувствата си.
Какво го чака Ешреф, като научи истината за Нисан, че е информатор, такова доверие и гласува. И Нисан вече е на финалната права с истината. Ще плащат цени, това е.
Серията не даде много разкрития, но ни подготвя от тук насетне, че всяко решение ще има последния  връщане назад няма.
Сериялът отива към своя край.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 15:39 от eliet

# 38
Добро утро!
Прочетох ви. Diva, мен не ме дразниш с коментарите си, предполагам, че и другите момичета. Blush
Както казва Гери, явно очакванията са високи! Аз наистина не следя дизи индустрията в детайли, не гледам много и различни сериали, но не съм останала с впечатлението, че при другите сериали разкритията на основната интрига се случват много бързо.
Та, в този смисъл, мен това не ме дразни изобщо.(Аз по принцип съм търпелив човек)

Не понасям сериали с пълнежи, а тук не бих казала, че са много. Но и без такива не може, да се прави всяка седмица по 2.30 часа епизод не е лесно.
А може и моите критерии да са по- ниски от на всички останали. Rolling Eyes
Айтен е най- излишната героиня. Може би допринася единствено, за разкриването на образа на Фарук.
Ето още една информация за рейтинга на 30 епизод от Дениз Турал, журналист :
Най-високите общи моментни оценки са наблюдавани  8,70 в 22,26. В категория AB най-високата е наблюдавана при 6,79 в 21,54. В ABC1 е отчетен рейтинг от 9,13 между 22,10 и 22,11.

До началото на мача е бил доста по- добър. Wink
Както и да е. Моята единствената забележка е, че нямахме повече ретроспекции за живота на Нисан и Ешреф, но явно историята започва, с това, което се е случило във фермата и последствията от него.

От Ömer, монтажиста за 31 епизод

Днес е последният ни ден на Ski
Като се прибера ще коментирам по- подробно някои моменти. Тъкмо всички ще сте изгледали серията с превод.

Желая ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 15:07 от NeZ_9

# 39
Благодаря за коментарите. Аз снощи не успях нищо да гледам, ама се налага да изкарвам пари, за да си плащам интернета, за да мога да гледам Чаатай. Че и за разходка до истанбул да останат.

Мачове в срада ще има и тази заплаха е седяла още от началото на първи сезон. Но пък мъжката аудитория е спечелена. Сега дано женската не се отдръпне заради новия сериал. Ама явно не са били никакви фенки.

Нани, ние живеем на стари спомени от някакви отдавна отминали сериали. Както вече отбелязах в този сериал не мисля, че ще ни го покажат. А може точно това да е проблемът с рейтинга. Фенките искат зрелище, а те ако не е с палто е задължително със сако.Най лазголената сцена беше размазана заради раната, а халвета беше от раменете нагоре. Фенките сигурно като в джентълвенът го искат. Но тогава къде щеше да си слага големиа пистолет?

# 40
Добро утро, прекрасни!☀️☕🤎
Като става въпрос за спомени, ето ви Чачо като Емир и Ешреф... усмихнати чаровен винаги

И все повече фенове от мъжката част изкачат. Това може и да е караваната на Чаатай🤔

Днес ви  пожелавам:
☕ да имате време за себе си,
🤎 да срещате само добри  хора,
🌿 да ви е леко на сърцето,
и да имаш поне една причина да се усмихнете.
Хубав и прекрасен ден!

# 41
Добър да е денят,  момичета
Гери,
Аз се пошегувах, но сериалите не са това което бяха със сигурност !
За Фериа съм споменавала, че никога не е имал проблем с рейтинга, а е на светлинни години от Ешреф...
Но е факт, че след последните рестрикции наложени над сериалите ... е доста трудно ...

Желая Ви един чудесен ден,

Нези,
Много ти се радвам 😉

Скрит текст:
Аз не карам ски, но пък обичам преходите, особено зимните

# 42
Нани, и аз се шегувам. Защото аз като фен го забелязах този човек и актьор вече без плочките, а не в моделски те му години.

# 43
Гери,
Аз си го харесах от пръв поглед, но и на мен "плочките" никога не са ми били фактор 😉

# 44
Малко отклонение от Ешреф

Филмът "Tam Bir Centilmen" с участието на Чаатай Улусой и Ебру Шахин  се класира на 4-то място в списъка с най-гледани турски филми в Netflix през 2025 г.

Hands Clap Hands Clap Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт