Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 93

• 225
  • 17
  •   2
Отговори
# 15
Аз яйца силно недолюбвам от както като тийн спазвах някаква японска диета с варени яйца Satisfied Много рядко ми се прияждат. А АГ докато бях бременна все повтаряше "месо, извара, яйца" Smiley
Ядки дори не поглеждам. 2-3 сурови бадема са 10гр и ако са сурови са почти 60 ккал, а печени със сол .. Колбаси също много рядко си позволявам да ям също заради калории, но и заради мазнините в тях (то всъщност повечкото калории от мазнините идват).
Спомням си преди известно време гледах в ютуб епизоди от едно английско предаване с дебеланковци, които не знаят защо не отслабват и една от дамите наистина се хранеше здравословно, но прекаляваше с количествата. Кокосов чипс, ядки, всякакви кето работи. И си мислела, че като са здравословни може да яде колкото си поиска и ще слабее Smiley

# 16
"Secret eaters" ли?😅

# 17
Точно от мазнини и точно тук не се "пазим", но си е вярно че колбасите не са читава храна, в тях мазнината обикновено е най-малкият проблем.
Аз за себе си съм на мнение че е по-лесно първо видовете храна да се наместят, а количествата чак после ако изобщо има нужда все още - апетитът се регулира сам до голяма степен. Особено като се пооправят и интервалите за хранене.
И аз си мислех ме съм лакома преди - като седнех пред тава картофи или ориз, че като почех да я "изравнявам"... Абе ясно ви е. Както и ви е ясно че това нещо дори и да има и месо в тавата, пак трудно се усещаш кога да спреш.
Я се наяж, Натке, с кюфтета/пържоли пък виж после останала ли ти е лакомия и ядат ли ти се и глупости Joy

Иначе малко от нас са стриктно на кето по книга, с прословутите 20 грама въглехидрат и с много мазнини. Не смятам че и на всеки е нужно чак така. Един добре адаптиран на НВ човек няма нужда чак от това за да произвежда и кетони когато изчерпи глюкозата.
За себе си особено напоследък ми варира храненето и спрямо цикъла. Наскоро чукнах 44 годинки, викам да не вървя зорлем срещу тялото си, пък нищо че още ми е редовен и нормален цикълът. Няколко дни преди цикъл не са ми чак много ниски въглехидратите, докото после първите 10тина дни са ми екстра и за супер ниски въглехидрати, и ако правя по-дълъг фаст също е в този период. Е, пак не съм го ударила на хляб и пасти, разбира се, но ми варира храненето а не е все едно и също. Това с уговорката че аз в тая тема кацнах някъде през 2018та и от години по-скоро поддържам отколкото да имам тепърва да оправям показатели. Или пък да се лутам и пробвам кое как ми действа.

Общи условия

Активация на акаунт