Тъщата се меси в нашите отношения - развръзката

• 753
  • 19
  •   12
Отговори
Първоначална тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1823997

Умишлено не съм чел нищо от писаното там, за да си разпиша тук разказа с моето истинско съзнание, без да е повлиян от състоянието ми тогава, нито от коментарите.

В нея обещах че като всичко приключи, ще отворя една нова и ще разкажа развръзката, за мой личен closure. Завършеност. Както някои психотерапевти съветват да изпишеш писмо или емоции към човека или общо, което ще те накара да се почувстваш по-добре. Да се изкажеш.

Разведохме се пред съда официално, в началото на месеца.

През тези месеци, в които не съм я виждал, осъзнах, че решението ми е закъсняло и е за добро. Трябвало е по-бързо да изчезна от там.
Тя беше насилник.

Придобих много опит за малко време.

Допуснах много грешки: прекалено наивно повярвах в любовта, прекалено доверчиво подходих, не изпитах правилно нашата съвместимост. Допуснах грешка че толкова много ѝ се разтворих и това ме направи по-нисш в нейните представи.

Допуснах грешка, че съзнателно или не бях решил, че по-добро няма да намеря и затова се втурнах. Това си е изцяло моя грешка, която по трудния начин осъзнах. Това е поради ниско мое самочувствие. Никога повече няма да го направя. Ще работя върху самочувствието си.

Отделно, бих казал, че тя е типичен модел на вербално и понякога физическо насилие.

Град 1 е Бургас, град 2 е В. Търново. Тя е лекар специализант, аз съм IT специалист.
От уважение както към мен, така и към нея: повече данни, които биха могли да ни идентифицират, няма да поставя.

Отново ако пак тя отвори и попадне на този текст, както и в първата тема, обръщение:
пожелавам ти всичко най-добро и да откриеш най-съвместимия човек за теб.

Мога да кажа, че нея я преодолях лесно именно поради лошото ѝ отношение към мен. От време на време се сещам за хубави моменти, но все по-рядко. Затворена страница е и трябва да се продължава напред.

Продължавам си ремонта в моя апартамент (който беше започнат заради нея, защото имаше неща, които не харесва). С приятели и сам. Става: малко по малко. Ще стане. Никой не ме гони, никой не припира, никой не бърза, никой не мрънка. Правя го когато имам време и кеф. Спокойно, бавно, целенасочено, умно. Без бързане, без нерви, без караници.

Накупих си много инструменти. Стана ми като хоби направо. Това ме прави щастлив. Лазерни нивелири, къртачи, бормашини, няколко вида винтоверти, мастари, нивели. Имам какво да правя ако искам да си сменя сферата.

До тук всичко сам съм си направил, с помощ от приятели. Чета материали, Мисия моят дом, статии, чужбински също - и става. Много съм доволен. Всичко е изправено, равно, прави ъгли по стените.

Ето че мога. Това явно ми се породи още от нея - искали са да ме смачкат, а аз съм искал да се докажа.

Както и да е, свърши се.

Чудих се няколко пъти дали да напиша това, но ще го напиша, за финална нотка да се разбере за какви хора става въпрос. Накратко, с нея си бяхме купили играчки, които си ползвахме. След като си заминах, поисках да ми върнат само една тава, сантиментален спомен от починалата ми баба. Върнаха я с играчките залепени вътре в тавата и цялото нещо обвито със стреч фолио. Няма да коментирам повече.

Само ще допълня, че от тамошното жилище, което е на чичо ѝ, а не на баба ѝ (сега се сещам за някакви такива коментари в оригиналната тема), съм оставил доста техника, която няма да я търся - да я продават, хвърлят или каквото искат да правят. Това им го казах и на тях. Пари се изкарват.

Около десетина пъти "искам развод", накрая "умри, куче", гарнирано с обида и отново "искам развод" - заповядай, имаш го. Сега ще си намеря нещо много по-добро, нормално и здравословно и ще бъда щастлив.

Ако бях отмъстителен, имаше какво да направя в неин ущърб, с моите интернет способности. Избирам мира. Две души - срещнали се, разделили се. Всеки по собствен път, с неговия собствен късмет. По отношение на маймунското изпълнение с тавата също имам какво да направя, но реваншизма не ми е присъщ - нека да забравим за тези месеци и всеки да си гледа щастието.

В заключение ще кажа:
Ако сте жертва на вербално или физическо (не дай Боже) насилие: НЕ ЧАКАЙТЕ, а бягайте!!! Каквито и да са обстоятелствата!

Насилието не е любов.
Напуснах.
Оцелях.
Подреждам живота си.
И няма да повтарям това.

Това не е живот и тава никой не го заслужава.
Скрит текст:
грешката е умишлена Wink

# 1
  • София
Дано намериш своето си.
Дано и тя е щастлива.

# 2
След всички хубавини, размишления, напускане, осъзнаване...супер! За какво е темата?!
Не ме разбирай погрешно, винаги съм за промяна и корекция. Добре си направил.

# 3
Сега прочетох оригиналната тема и мога само да кажа, че е трябвало много по-рано да приключите връзката!
Успех занапред!

# 4
След всички хубавини, размишления, напускане, осъзнаване...супер! За какво е темата?!
Десетки хора се ангажираха изписвайки 128 страници в първата тема на автора, който в отговор обеща да разкаже все още предстоящата  развръзка.

# 5
Прав си васко, следях темата. Пишейки сега се сетих. Добре е направил.
Но и други преживявания го очакват.

# 6
  • Пловдив
Оле боже, пак ли?

# 7
Прочетох предишната ти тема и останах с впечатлението, че имаш комплекси, които ще ти пречат и в следващи връзки.
Няколко пъти пишеш, че не те оставя да бъдеш мъж. Че трябвало да те остави ти да водиш ремонта, че да се чувстваш мъж... Ако моят мъж ми го каже това, аз също ще се разведа. Какви са тези стремежи да си отгоре? Семейство сте, обсъждате дизайн, материали, начин на действие и след това заедно или който е свободен, общува с бригадата. Не сте фирма, че да имате управител, който да им нарежда. И разбира се, че ще им се каже как точно го искате. Майсторите не четат мисли.

Накратко - имаш проблеми със самочувствието и всяко действие на околните приемаш, че е насочено с/у теб, дори да не е така. Поработи в/у него, иначе всяка една връзка ще приключи по същия начин.
С което не казвам, че бившата ти тъща не е била контролиращ човек, но и ти се опитваш да бъдеш като нея.

Скрит текст:
Прясно ми е, че миналата година правихме основен ремонт. Въобще не сме си поставяли ограничения кой да води ремонта. Мъжът ми държеше на едни неща, аз на други (и в двата случая ги бяхме обсъждали, и двамата ги одобрихме). Майсторите казват - това няма как да стане така. Ами всеки си рови, търси и намира идеи по това, което му е важно, отива при майсторите и подробно им казва какво и как. Всичко стана точно, както го искахме, без да се караме що ти ходиш при майсторите и им пилиш на главата.

# 8
Actual,

благодаря, че пишеш за развръзката.
За раздялата ви - както и в предната тема писах, това е най-доброто за двамата.

Пожелавам успех и много любов в бъдеще. Но помисли и за своите кусури. Съгласна съм с това мнение
Скрит текст:
Прочетох предишната ти тема и останах с впечатлението, че имаш комплекси, които ще ти пречат и в следващи връзки.
Няколко пъти пишеш, че не те оставя да бъдеш мъж. Че трябвало да те остави ти да водиш ремонта, че да се чувстваш мъж... Ако моят мъж ми го каже това, аз също ще се разведа. Какви са тези стремежи да си отгоре? Семейство сте, обсъждате дизайн, материали, начин на действие и след това заедно или който е свободен, общува с бригадата. Не сте фирма, че да имате управител, който да им нарежда. И разбира се, че ще им се каже как точно го искате. Майсторите не четат мисли.

Накратко - имаш проблеми със самочувствието и всяко действие на околните приемаш, че е насочено с/у теб, дори да не е така. Поработи в/у него, иначе всяка една връзка ще приключи по същия начин.
С което не казвам, че бившата ти тъща не е била контролиращ човек, но и ти се опитваш да бъдеш като нея.

Скрит текст:
Прясно ми е, че миналата година правихме основен ремонт. Въобще не сме си поставяли ограничения кой да води ремонта. Мъжът ми държеше на едни неща, аз на други (и в двата случая ги бяхме обсъждали, и двамата ги одобрихме). Майсторите казват - това няма как да стане така. Ами всеки си рови, търси и намира идеи по това, което му е важно, отива при майсторите и подробно им казва какво и как. Всичко стана точно, както го искахме, без да се караме що ти ходиш при майсторите и им пилиш на главата.
В критиките към теб в предната тема имаше и други важни неща.
Нали са ИТ, анализирай и подобрявай. Но не забравяй, че ИТ-та имат различен начин на мислене от повечето хора   (от личен опит). Формалната логика е различна от житейската логика. Научи и двете, а прилагай, която решиш.

# 9
Първоначална тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1823997

Отделно, бих казал, че тя е типичен модел на вербално и понякога физическо насилие.

Град 1 е Бургас, град 2 е В. Търново. Тя е лекар специализант, аз съм IT специалист.

Около десетина пъти "искам развод", накрая "умри, куче", гарнирано с обида и отново "искам развод" - заповядай, имаш го. Сега ще си намеря нещо много по-добро, нормално и здравословно и ще бъда щастлив.

В заключение ще кажа:
Ако сте жертва на вербално или физическо (не дай Боже) насилие: НЕ ЧАКАЙТЕ, а бягайте!!! Каквито и да са обстоятелствата!

Честито на автора! Добре е, че сте в различни градове и че нямате деца, че тогава щеше да е истински ад! Бързо ще се отърсиш, ще стъпиш на крака и смело в живота!
Потресена съм, че лекар използва думи като "умри куче". Лекарят трябва да има първо съответните човешки качества, и после да лекува хора. Тази жена....ами, добре че си се отървал що годе навреме.
И си напълно прав, че не трябва да се чака, когато проблемите са ескалирали толкова много. Преди години, когато аз имах проблеми с бившия ми мъж, един човек тук във форума ми каза "голяма грешка си допуснала, че си чакала, трябвало е веднага да го изгониш". От позицията на изминалите години, о Боже, напълно вярно! Никакво чакане! Бягайте навреме...
Успех, авторе, горе главата!

# 10
Добре че всичко е приключило без агония. Правилно и навременно решение. С "изпълнението" с "играчките", колкото и да е гадно, ти е направила неоценима услуга, да си без каквито и да е съмнения що за човек си имал до себе си.

# 11
Аз ще кажа обратното - не се замисляй грам за собствените си кусури, поне не точно сега. Сега се кефи на живота си и ликувай, че си се отървал от токсична обвързаност. Да анализираш кусурите си принципно е добре, но в случая само ще се самооблъчиш, че и ти имаш вина за това каква е била жена ти. И какво, ако ти нямаше въпросните кусури щяхте да живеете в мир и любов ли? Не търси под вола теле, излез с приятели на кръчма по-добре.

# 12
  • Пловдив
А аз пак да кажа, че като гледам автора доста е токсичен сам по себе си.

А, и как познах, че жена му е лекар. Много познавам.

# 13
Авторе, радвам се, че написа финала на сагата. Радвам се и, че си се отървал, дано да е окончателно.
Прав си, че вещите не са важни, а свободата, Санчо - ето, нея си спечелил.
Чудя се, ако трябва кратко да се формулира, как се беше накиснал в това блато. Доколкото си спомням, беше бързал да се уредиш със семейство и беше пропуснал някои (много важни) сигнали. Така че следващият път - умната и вече бързай бавно.
А що се отнася до твоите кусури, имаш си ги, доста страници изписахме за тях. Дали и кога ще решиш да ги анализираш, ти си знаеш.
Успех в живота ти желая!

# 14
А аз пак да кажа, че като гледам автора доста е токсичен сам по себе си.

А, и как познах, че жена му е лекар. Много познавам.
Факт.
А аз познах, че град 2 е Велико Търново (беше едно от двете ми предположения). А че авторът е ИТ - си личеше от 100 км.

Общи условия

Активация на акаунт