Отговори
Въпросът ми е свързан с обявената от днес в Пловдив грипна епидемия. Учениците не са във ваканция, а в дистанционно обучение, ето защо на подлежащите на задължително предучилищно обучение деца (от втора група нагоре) трябва да извиняваме отсъствията с медицинска бележка или по семейни причини, ако желаем да ги предпазим. Не е ли абсурдно, при условие, че най-уязвими са тъкмо най-малките и вместо да ограничава разпространението на група, това обстоятелство прави точно обратното - задължава да бутаме децата в детските градини, където, тъй като са малко деца от група, се смесват с други групи и още повече се разпространяват заразите (има предписание ПО ВЪЗМОЖНОСТ да не се сформират сборни групи, но тъй като и учителките отсъстват, дефакто такава възможност няма)?
Само при нас ли е така и само на мен ли не ми струва много удачен начинът на организация?

# 1
При нас си изискват бележка, но сборни групи няма. Въведоха и допълнителни правила за разделяне на потоците и отмениха допълнителните дейности.

# 2
На моята дъщеря се наложи да отсъства 1 ден по време на грипната епидемия във Варна. Тя е във втора група и госпожата ми каза, че тъй като е грипна епидемия бележки не се носят дори и при отсъствие. Така че при нас не са искали бележки по време на епидемията. Сборните групи бяха забранени през тези дни. Учениците не знам дали са учили онлайн, но предполагам, че да.

# 3
  • София
При грипни епидемии и пандемии (както бепше с Ковид) всичко се извинява служебно. Нямат право на сборни групи и да мешат децата. В Пловдив си карате явно през просото. Звъннете на РЗИ и им задайте въпроса да видите какво ще Ви отговорят те за мерките по време на грипни епидемии в училища и детски градини.

Общи условия

Активация на акаунт