Лошо ми е, моля ви, дайте мнение за стафилококи!

• 758
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • София
7 дни Ви е лечението все пак. Аз бих изчакала и ако има още нещо останало бих се посъветвала с лекар. Ако въпросният антибиотик е от антибиограмата и се лекувате правилно всичко ще си се нормализира.

# 16
Изследванията се правят поне 7 дни след последната доза АБ. Най-добре 10.
Не дадоха ли нещо локално за носа?

# 17
Да, аз не казвам че сега ще ходя да се изследвам. Разбрах, 7 дена след последния прием.
Лошото е от тоя антибиотик имам вече разстроен стомах....
За мазане  Муконазал , и пробиотик Bio-kult.
Чудя се дали да сменя пробиотика с Лактобаланс?

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 14:56 от monii

# 18
Ясно. А нещо против гъбички?

# 19
Не, нищо против гъбички.
Какво се взема?
А може ли да се пие Смекта за разстройството ?

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 16:05 от monii

# 20
Съветвам те да се обадиш на ЛЛ и да ти изпишат нещо по схема. Защото Авелокс е много силен АБ и може да ти прецака много вагиналната и чревна флора, както и да направиш гъби.
Освен това Биокулт не е баш най-добрия пробиотик по време на АБ. Вземи си такъв, който е именно за такива случаи. Щом имаш вече проблеми с корема - препоръчвам ти Синкванон. Защото в него има доста щамове, вкл. и този, който е в Ентерол, а той е най-доброто за корема.
Иии… вземи си и вагинален пробиотик. Защото не ми се ще да си пишем после с теб и в другите теми, които списвам - за вагинални течения и разни вагинози.

# 21
  • София
Не, нищо против гъбички.
Какво се взема?
А може ли да се пие Смекта за разстройството ?
Когато пиеш АБ винаги взимай някакво противогъчбино и според периода за взимане се взимат в определени дни и хапчетата. За 7 дни са ми казвали на 1-3-5 ден, че се взима. Пила съм и Микомакс и Кандизол.
Също така взимай и пробиотик, защото почти винаги се "разстройва" стомаха.

# 22
А Смекта, прахчета против разстройството, ще печи ли на лечението?
Имам и пробиотик Лактобаланс, дали е по-подходящ?
Микомакс или Кандизол?

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 17:57 от monii

# 23
1-4-7 ден е схемата. Дали ще е Микомакс или Кандизол, все тая, то е едно и също лекарство на различни фирми.
Смекта не пречи на АБ. Аз лично взимам Тазектан при диария от АБ.
За пробиотика, не, не става Лактобаланс. Има си специални пробиотици за АБ - Синкванон, Омнибиотик 10, Линекс и още някакви други. Не просто някакъв пробиотик, а точно определени се пият.

# 24
  • София
Каквото и да е схемата е по-добре от тази да не пие нищо. Не споделям същото мнение за Омнибиотик - излишно скъп.

# 25
Хора , още чакам секрета да излезе , вчера пуснах от носа и гърлото и не е излязло, казаха ,че ако няма бактерия днес щяло да излезе. Като цяло съм по-добре не кашлям ,но имам тези храчки ,които ги усещам ,че все едно са ми залепнали , меря си температура 37-37,3.. по принцип ми е 36 и нещо. Дали се притеснявам излишно ? Все още съм отпаднала и ми се спи повече. Някак си ми е истранно и различно дишането , сякаш си поемам въздух ,но той не е достатъчно.. да отида ли на рентгенова снимка ?

# 26
Изчакай си резултатите. Абсолютно безмислено е сега да правиш снимка. Ще отидеш в някое спешно, бъкано с болни хора, най-много да залепиш още някой вирус. Така или иначе - явно, че нещо са изолирали, ако е така - ще пиеш АБ, и да е слязло малко надолу, пак ще повлияе.
За инфо - миналия месец след грип, развих бронхит. Ама зверски с кашлица със зелени храчки. Бактериална инфекция, оказа се Мораксела този път, но както и да е. На фона на цялата тази картина, нямах никакви отклонения на рентген. Само, дето се по облъчих, а така или иначе пих АБ.
Я се стегни. Детето ти е в детско-градинска възраст, такива вируси и бактерии ще хващате още години наред. Ако правиш трагедии за всяка температура над 37, кво правим? Разбирам да ти е 39, ама в случая… Имаш задна хрема, затова ти лепне, сериозно, ти досега не си ли боледувала никога през живота си?

# 27
За задна хрема ацц или геломиртол помагат.

# 28
Като използваш някакъв уред, за да издърпаш сополите, след това го дезинфекцирай и стерилизирай, ако е възможно, защото бактериите остават по него и на следващо използване пак следва зараза.

# 29
  • София
Хора , още чакам секрета да излезе , вчера пуснах от носа и гърлото и не е излязло, казаха ,че ако няма бактерия днес щяло да излезе. Като цяло съм по-добре не кашлям ,но имам тези храчки ,които ги усещам ,че все едно са ми залепнали , меря си температура 37-37,3.. по принцип ми е 36 и нещо. Дали се притеснявам излишно ? Все още съм отпаднала и ми се спи повече. Някак си ми е истранно и различно дишането , сякаш си поемам въздух ,но той не е достатъчно.. да отида ли на рентгенова снимка ?
В събота не чакайте нищо да излезне. Ако чувствате различно дишането идете на лекар да Ви преслуша и ако е необходимо да се направи тогава снимка. Снимка без назначенке не знам може ли вече да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт