Лошо ми е , моля ви дайте мнение за стафилококи !!!

• 204
  • 7
  •   5
Отговори
Здравейте, хора , дайте мнение моля .. от 3 дни ми е лошо вчера имах температура 37,5 болки в гърлото и не можех да преглъщам, член от семейството е със стафилококи в гърлото и носът , аз утре ще си пускам , но много се притесних, понеже сега прочетох ,че била много опасна ,дали да не отида в спешното  ? Ще отнеме още 3,4 дни докато излезе резултата от секрета ми за гърло и нос..

# 1
Как ще ходите в спешното с 37,5 градуса температура? Тази температура не е опасна. Като излязат резултатите от секрета, ще се види дали е стафилокок и ще ви изпишат лечение. Спокойно!

# 2
Ако отидеш в спешното, ще ти се изсмеят…
Пусни си утре гърлен секрет, ама я са стафилококи, я е просто вирус.
Аз, както и 10 годишния ми син, имаме стафилококово носителство в носоглътката. При спад на имунната система се активизират бактериите и правят инфекции. Най-честата проява са досаден жълт сопол, но ми се е случвало да правя стафилококова ангина или бронхит. Поне 20 пъти. Жива съм Grinning, както се вижда.
Хлапето ми е пило АБ 4 пъти в живота си, единият път беше, заради пневмокок, за другите 2 пъти не съм го изследвала, но идеята е, че дори и при наличие на стафилококи, особено в носа и гърлото, няма нищо кой знае какво тревожно. Ако има инфекция, пие се АБ и минава и заминава.
Мъжът ми досега не се е заразил нито веднъж от мен, а сме от 20 г. заедно и спим в едно легло. Тъй че това, че имаш член от семейството с инфекция не е гаранция за зараза. Просто този член трябва да се лекува адекватно с АБ.
Това е, споко, ще оживееш и този път.

# 3
Ако отидеш в спешното, ще ти се изсмеят…
Пусни си утре гърлен секрет, ама я са стафилококи, я е просто вирус.
Аз, както и 10 годишния ми син, имаме стафилококово носителство в носоглътката. При спад на имунната система се активизират бактериите и правят инфекции. Най-честата проява са досаден жълт сопол, но ми се е случвало да правя стафилококова ангина или бронхит. Поне 20 пъти. Жива съм Grinning, както се вижда.
Хлапето ми е пило АБ 4 пъти в живота си, единият път беше, заради пневмокок, за другите 2 пъти не съм го изследвала, но идеята е, че дори и при наличие на стафилококи, особено в носа и гърлото, няма нищо кой знае какво тревожно. Ако има инфекция, пие се АБ и минава и заминава.
Мъжът ми досега не се е заразил нито веднъж от мен, а сме от 20 г. заедно и спим в едно легло. Тъй че това, че имаш член от семейството с инфекция не е гаранция за зараза. Просто този член трябва да се лекува адекватно с АБ.
Това е, споко, ще оживееш и този път.

Благодаря ви много за отговора , но съм доста отпаднала ,което не е типично , детето ми е на 2,8г водих я при 2ма лекаря УНГ и двата казаха ,че въпреки че няма никакви симптоми, пак трябва да пие  АБ,защото можело да стане по-зле и прочетох ,че е много опасна когато вече имаш симптоми , а аз съм й дърпала на детето сополите с аспиратор , доста съм се притеснила и за нея и за мен. Благодаря,че ме разбирате.

# 4
Отново подчертавам, че много опасна е далеч от действителността. Много опасна е при болни от СПИН, тежко болни и т.н., това си е една банална бактерия и това е всичко. Щом детето ти вече пие АБ, най-вероятно дори не е и заразно.
И аз съм духала нос със стафилококи Joy, нали писах, че и детето ми е с такова нещо, и аз съм, нищо страшно няма.
Ти си отпаднала, защото си с вирус най-вероятно и дано не е грип. Че това смазва далеч повече от бактерията.
Аз досега от стафилокок не съм вдигала температура никога през живота си.

# 5
Отново подчертавам, че много опасна е далеч от действителността. Много опасна е при болни от СПИН, тежко болни и т.н., това си е една банална бактерия и това е всичко. Щом детето ти вече пие АБ, най-вероятно дори не е и заразно.
И аз съм духала нос със стафилококи Joy, нали писах, че и детето ми е с такова нещо, и аз съм, нищо страшно няма.
Ти си отпаднала, защото си с вирус най-вероятно и дано не е грип. Че това смазва далеч повече от бактерията.
Аз досега от стафилокок не съм вдигала температура никога през живота си.

Вчера и днес си направих тест за грип и бяха отрицателни, дори сега не знам какво да пия вчера и днес пих тамифлу за всеки случай и даже авирон, дано и не съм прецакала нещо с това самолечение. Днес ходих на УНГ и ми каза да си пусна секрет и не ми каза какво да пия дотогава, за да не се влоши, въпреки, че вчера много ме боли гърлото а днес не, сега даже се опитва и да ме кара да кашлям сякаш нещо ми е залегнало по гърлото и хранопровода. Не знам дали ме разбираш, благодаря.

# 6
Аз лично нищо не пия в такива състояния.
Пускам си секретите, чакам си резултатите, ако има бактерия - пия АБ. Ако няма - то си минава само.
Вземи си Стеримар и си промивай носа, Трахизан за смучене (има локален АБ, антисептик и лидокаин в него), чайове, витамини и почивка. Доколкото може с 2 годишно дете вкъщи. Таткото да те отменя, за да можеш да се възстановиш.

# 7
  • София
Пуснете секрет от носа и гърлото. Ако и при Вас има ще изпишат лечение по антибиограма.
П.С: Секрет се пуска преди да се нальокате с 1 кило самоизписани неща. Носът трябва да е чист и дори и промивки не трябва да се правят сутринта при взимането.

Общи условия

Активация на акаунт