Щитовидна жлеза и чести боледувания

• 448
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, от 2024 имам много чести боледувания (почти всеки месец) - силно възпалено гърло неминаващо от нищо изпробвала съм почти всичко с цел да не се стига до антибиотик, но не ми се получава, както и температура когато го задържа червено повече от 3 дни, хрема и някой път кашлица. Посетих няколко лекаря унг, имунолог и ендокринолог. От унг - хроничен фарингит. От имунолог изолирани - Епщайн бар и Херпесен вирус 7 в устна кухина. От ендокринолог - резултати тсх 0.039
Фт4 28.10 и фт3 5.93. Започнах лечение за всичко, но продължих да си боледувам редовно. Веднага след като ми влязоха стойностите в норма на щитовидната жлеза - забременях. През цялата бременност бях здрава, никакво гърло или ако ме заболи ще е нещо леко и вземах шуслерови соли. Веднага след като родих отново се започна с тези боледувания и антибиотици, неминаващо гърло и т.н. Жлезата в момента е доста зле, стойностите са: тсх - 0,005
Фт4 - 51,68
Фт3 - 13.33
Минали са близо 3 месеца от раждането, лекарката каза, че е следородилен териоидит и няма нужда от лекарства. Не съм се срещала още с нея, за да я попитам и реших да пиша тук. Възможно ли е жлезата да ме прави много податлива на инфекции, възпаление и т.н, за да боледувам.  Нямам други симптоми, като сърцебиене, изпотяване и т.н. Нито преди, нито сега.

# 1
Ти си с повишена функция (хиперфункция) на щитовидната, тя често върви с Базедова болест. Затова моя съвет е, пиши тук в темата за Базедова болест https://www.bg-mamma.com/?topic=1817493 , момичета са по-наясно. Също така има и тема  Бременност и Базед...на мен не ми се струва нормално да те оставят без лечение с тези изследвания, но не говоря от опит, аз съм с противоположния проблем хипофункция.

# 2
  • София
Не виждам някакви витамини да са изследвали? Витамин Д, Цинк, Б-витамините? Там всичко в оптимални нива ли е?

# 3
Не виждам някакви витамини да са изследвали? Витамин Д, Цинк, Б-витамините? Там всичко в оптимални нива ли е?

Лекарката не ми ги е искала, а и каза да изчакам 3 месеца след раждането, аз на своь глава реших да ги пусна малко по-рано ѝ и писах. Но ще ги пусна

# 4
  • София
Желязото също ди проверите особено ако сте и кърмила

# 5
А кои витамини, освен Д2 трябва да се изследват при чести боледувания и постоянна умора и от обичайни дейности? И аз съм като авторката по отношение на болестите от декември 2024 година, с тази разлика, че не съм раждала и вечер чувствам безпричинна умора. Ендокринологът пусна само TSH, T3, T4 и витамин Д. Утре отивам да ги изследвам, ако трябва да пусна и другите, че с моето работно време ми е трудно да стигна до лаболатория.

# 6
А кои витамини, освен Д2 трябва да се изследват при чести боледувания и постоянна умора и от обичайни дейности? И аз съм като авторката по отношение на болестите от декември 2024 година, с тази разлика, че не съм раждала и вечер чувствам безпричинна умора. Ендокринологът пусна само TSH, T3, T4 и витамин Д. Утре отивам да ги изследвам, ако трябва да пусна и другите, че с моето работно време ми е трудно да стигна до лаболатория.

В 12 задължително направете. И погледнете за пакет, който да ги
 включва, излиза по-изгодно финансово.

Общи условия

Активация на акаунт