Отговори
# 615
Имам една орхидея и само в поливам. Какво трябва да я правя? Как се пресажда и се сменя кора? Аз дори не знам какво е това. Не цъфти, стои си с няколко листа и дълго стъбло. Само миналата година имаше две цветчета.
Не се полива, а се потапя във вода два пъти месечно. Някои им слагат 2 големи кубчета лед веднъж седмично и това им е поливането. За да цъфти си иска подходящо място - светло, но не директно огрявано, не топло, не студено. При подходящо място и добро гледане, цъфтежът е 2 пъти годишно. Корите са това, в което е засадена орхидеята - кори на дребни парчета, не е пръст, като някои видове искат по-ситни кори. Пресажда се, когато въздушните корени станат прекалено много. Аз не бях пресаждала никога преди това, а имам орхидеи и на 10 години. Моите са доста, над 30. Сега им е време да цъфтят, но ще се забавят, заради манипулациите, дето им спретнах по никое време. Ами така ми дойде, не ми се чакаше месеци да спрат цъфтежа, пък и кой знае тогава в какво състояние и настроение ще съм.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 20:25 от Mößbauer-Effekt

# 616
И нашите орхидеи у дома цъфтят. Странно е, но тази година имат аромат при цъфтежа. До сега не сме усещали но даже и на приятели идващи на гости им направи впечатление.
Сирос и Мид нещо се губят ....
Велика, Величка и Велико са хубави български имена. Имах баби и дядовци които ги носеха и често се сещам за тях. Празнуваха на Великден и си спомням какво беше и какво хубави моменти сме имали.

# 617
Имаме си още една медалистка. Браво на  Лора Христова, гледаме сега повторение.

# 618
  • Наблизо
Алоха,общество!

Пропуснах рожденичката вчера,да в жива и здрава и много много щастлива!

Днес има именици? И те живи и здрави!

Много ми е тъжно днес.Прити е споделяла за отровното си работно място,сега и от други страни виждам това.Не вярвам да е навсякъде така и затова ви питам какво е това генерализиране на отвратително поведение на работа? Говорим за откровени обиди и простотия,държание като на булита в гимназията.Аз разбирам кофти колеги,подмолно отношение и подобно,навсякъде се случва…но откровена простотия и държание като в гимназията от големи хора?!
И аз съм имала и имам кофти колеги,с които не се разбираме,други са си просто криви парчета,но базовото и лицемерно да е отношение “добър ден” го има.
Не го преживявам аз,потърпевшият ще си тръгне,но това е отвъд моите представи за каквото и да е поведение на възрастен.И това в компании големи,с претенции за “висшост”.
Много неща критикувам у Запада,в три страни съм работила и живяла,но оценявам лицемерната им базова любезност,колко ти да не на виждаш отсрещния човек.Не знам.

Много се зарадвах на медалите от биатлона ,и трите,но някак бронзовият най ме топли.

# 619
Медалите не са ли два бронзови? Simple Smile

Мьос, много ми харесаха снимките. Заплюла съм я Майорка, само да сме живи и здрави.

# 620
  • Наблизо
Бърди,имах предвид златния и сребърния са на другото ми вкъщи.Затова и трите медала много ме зарадваха.

# 621
Ааа, ясно, извинявай.
Не гледах и не знаех кои са другите медалисти.

# 622
Лане, и аз смятам, че въпросната жена е вероятно да взима лекарството за някой друг.
Бюти, не знам какво да кажа. Сещам се само за "светът ще свърши, но простотията-не".

# 623
  • София
Аз пиша за заразяване с херпес зостер. Ацикловир за варицела не съм чувала.

Бюти, простаците на работа са такива, защото разчитат на комплексите и доброто възпитание на другите, които мачкат. Не е само на работа. В живота е така. Ако им се озъбиш, веднага клепват ушите.

Аз днес си купих мочи матча лате, тайвански. Сакън да не се мина да не съм опитала.
Ами, едни 5 евро отидоха в боклука. Laughing

# 624
  • Наблизо
Арти,и аз така смятам(х),но работи когато са един-двама.Като станат повече,стигнат до ниво стадо и става ад.Точно като в училище е.Спомням си ги тия,булитата.Имаше един-двама-трима и поддръжници.Ама нали в някакъв момент ставаме възрастни и явната злоба и простотия все пак се обличаха в някакви приемливи социални норми.Май това вече го няма.Защото става дума за млади хора,под 40.Новото нормално?
Тези над 50 в по-голямата си част поддържат поне приличие.
А пък вчера някаква мутра блъскала по колата на майка ми,защото в тесните улички не можела да му мине платената с кървави пари кола.

# 625
Добро утро!

# 626
Добро утро и от мен! Вече съм с второ кафе, но си чакам и от тук! Simple Smile

# 627
  • Пловдив
Иде, Тете...

Добро утро!

# 628
Точно такова обичам, с рисунка! Simple Smile
Благодаря Heart

# 629
И аз влязох за кафето на Мисти ❤!

Бюти, дано не си права!
Работя предимно с млади хора и много ги харесвам, но може да има значение, че са интернационални и българите се броят на пръстите на едната ръка .

Общи условия

Активация на акаунт