Отговори
# 600
По хаштага свински пържоли с гъби,не съм измислила още как точно. И един бърз сладкиш с ябълки за кафето, а и свекъра нощем става да сложи нещо в устата.
   Сега ще си пусна кафе , да пия с вас.И моите орхидеи цъфтят, имам и сакъзчета, но им е рано да ги правя каквото и да е. Мама миз даде налучка, лук, който да набоцкам за зелен . Но и за него е рано.
   Децата ми подариха за РД много хубав сервиз за хранене с лимони.Ще ми се да сложа още някакви акценти в кухнята. Младши каза ,че е видял някъде Ел кана с лимони , някаква покривчица, възглавнички за дивана.Да ми е лимончелено италиянско.

# 601
И аз пускам второ кафе и се захващам да правя кюфтета по чирпански. Минито пише домашни, бебка спи. За вечеря мислих кренвирши(купувам ги от месарски магазин и наистина са като от преди) с кашкавал, ама единствената ни жива баба(на мъх) има рожден ден и най-вероятно ще я посетим. Ще се зарадва много. Свидна ми е като моя.
Марули, много здраве и всичко най-хубаво ти пожелавам!

# 602
Имам много орхидеи, виреят ми чудесно на два конкретни прозореца и не изискват особени грижи. Преди няколко седмици за първи път ги пресаждах, рязах корени, сменях кори, торих. Дано не съм ги унищожила масово, че доста радикално рязах. Но пък една драцена ми умря, незнайно от какво. Имам я от много години и също е непретенциозна за гледане, какво реши сега да мре, не знам.

Голям проблем са тия загубени документи на синковеца. Действаме по ред на номерата, ама си е занимавка и нерви. Много се надявах да са намерени и да ги върнат, но и днес нищо. В трамвая ги е забравил, в раница с още дреболии. Най-проблемно е с българската ЛК, ама че тромава процедура да обявиш БГ документ за загубен и невалиден, а посолства и консулства традиционно телефони не вдигат.

Малко майоркински снимки за настроение:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 14:48 от Mößbauer-Effekt

# 603
Благодаря, Мьос!

# 604
Бесен съм!
Ходих до аптеката за лекарства. На съседното гише една натуфрена много знаеща кокона пита за Ацикловир крем дали имало. Да има и отговориха. И коронния и въпрос беше "Нали с това се мажеше херпес зостер?". Изтръпнах!
Това същество явно има активна варицела, която си е силно заразна, спокойно си виси в тясно топло място с много народ, без маска и ще се самолекува.... Сега, ако иска и да се самоубива - не ми пука изобщо нейна си работа, но с това шматкане и висене по опашки,където има много възрасти болни хора като нищо може да зарази няколко от тях. Чудя се до кога ще го има това безхаберие ...

# 605
  • тук и там
Лане,това не е ли същият вирус,който е на шарката.Аз мисля,че ние сме си носители,но е в латентно състояние и се активира при слаба имунна система..В смисъл,че не може да те зарази  ей така,пък и вероятно си карал Варицеле вече като дете.Може и да греша,не съм мед.лице..

# 606
  • Пловдив
С това кремче се маже обикновен херпес...на устната, напр. Та, споко...тя може и хич да не знае кое как се нарича Simple Smile

# 607
  • София
Маска не помага в този случай. За да се заразиш, трябва да имаш директен контакт с мехурчетата от обрива. Т.нар. стресница на устните също се лекува с ацикловир. Какно и ечемика на окото.

# 608
Ама тя може изобщо да не го купува за себе си, все пак Simple Smile

# 609
  • София
Ако си боледувал от варицела или имаш ваксина знам, че не можеш да се заразиш от болен от херпес-зостер. Виж, ако не си...

# 610
Артемис, изобщо не е така!
И това,че си боледувал те пази също е много грешно.
Варицелата ме повтори миналата година. Херпеса, който е на устната и херпес зостер с съвсем различни, както и видовете обрив. Варицелата се разпространява по нервите и може да ослепееш ако удари в очния нерв.
Аз съм се заразил докато съм пътувал в автобуса. В инфекциозното казаха, че не е задължителен директен контакт с мехурчетата - варицелата се предава по въздушно капков път, дишане,кашляне, особенно на тесни пространства с много хора и подходяща температура ...
Ако е паднал имунитета - вируса атакува та стой та гледай,защото е силно заразен. Аз за това се ядосах - възрастни хора пиещи една камара хапчета нямат силен имунитет. А и някой млади имат проблеми с имунната система.
Все си повтарям,че няма да се ядосвам за чуждите глупости ама ....

# 611
Лане, прав си. Аз целогодишно в аптеки и поликлиники влизам с маска.
Марулята, а защо на Великден? Вчерашните именици празнуват и на 14, но на Великден не според мен🤔
Имам една орхидея и само в поливам. Какво трябва да я правя? Как се пресажда и се сменя кора? Аз дори не знам какво е това. Не цъфти, стои си с няколко листа и дълго стъбло. Само миналата година имаше две цветчета.
Готвя пържоли с картофи на мултикулъра. Цял ден пак чета за Петрохан. Този определено не е бил в ред...Ужасни негови писания има в един форум, и в профила му...

# 612
Лан, аз напълно те разбирам.
Все се надявах, че от пандемията ще останат някои добри практики, ама не би.
Иначе мисля, че Артемис не говори за варицела.

Бъръльо, не каза какво сготви вчера Simple Smile аз щях да предлагам близкия ресторант да го направи, ама викам хайде да не развалям дисциплината Simple Smile

Правя тук един експеримент за вечеря, дано се получи, че ще има мрънкащи иначе Simple Smile

# 613
  • Пловдив
Аз съм на боядисване и подстриг...отделно не мога да случа на читава маска и твай.
Имам спанак с ориз за вечеря, ама не ки се яде това.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 17:56 от mystic woman

# 614
Бърче, защото преди години нямаше Св.Валемтин. а и той е католически празник.От  малка името ми празнува на Великден, името ми е производно на баба ми на името, Велика. За фамилията този ден е специален, защото имаме доста именици. Св.Валя също отскоро се обявява, поне аз нямам спомен в миналото да се е знаел този ден.
  Но няма значение, приемам поздрави и на трите дни, щом са от сърце.И от сърце черпя.

Общи условия

Активация на акаунт