Отговори
# 720
Много красиво и силно състезание беше.
Аз стисках палци за Каори, но няма как да се отрече, че и Алиса си заслужи медала.
Корейките са ми любимки- невероятно грациозни.

# 721
  • София
И да, ще гледаме класика в кърлинга. Simple Smile
Двата най-добри скипа в света в момента (Никлас Един просто не е това което беше) Брус Маут срещу Брад Джейкъбс. Шотландия (родината на кърлинга) срещу най-успешната нация в света Канада, където кърлинга е религия.
Гледах внимателно и двата мача. Изцяло. Изключителен кърлинг на най-високо ниво особено на мача на шотландците с швейцарците. Там нещата се решиха буквално за удар/два. Имаше толкова много тактика и толкова много великолепни удари. Истинско надлъгване.
При Канада и Норвегия резултата много лъже. Канада контролираха изцяло мача и нямаха нито един критичен момент в който дори да си помислят норвежците да поведат. Все бяха догонващи. Чисто тактически Канада ги надиграха убедително. Страхотна защита на канадците. В 10-ия енд допуснаха двойка, но след грешка на Брад, а и всичко дойде някак си ей така между другото, защото Канада играха така, че в най-лошия случай да допуснат два камъка и така в екстра енда с хамъра бяха огромен фаворит. Така и стана.
За финала си е чисто 50 на 50, не знам. Но имам усещането, че Джейкъбс и Канада ще спечелят, някак си една идея ми се виждат в по-добра форма. Не знам, ще видим.

# 722
  • София
Ех, страдам и аз за Каори, много исках да я спечели тази титла, ама не би. Много жалко. Алиса беше страхотна, даже като свърши си помислих, кофти че Каори излиза веднага след нея. Заслужено си спечели. Честно казано, не съм много фен на музиката й, обаче как с настроение и страхотна енергия си изпълни програмата, много ми хареса. Като цяло съм доволна от подиума, щеше ми се леко да са разместени първото и второто място но... какво да се прави.

# 723
Алиса беше най-добра тази вечер. Прави ми впечатление, че има български съдия 😀

# 724
  • София
Ех, Каори! Знаех си, че трябваше да съм на успокоителни тази вечер! 😭 😂
Много я обичам, обаче това й е коронен номер, да изпусне нещо малко и да се размине със златото. Така стана на последното Световно, на Гран При финала тази година и на още състезания... От това се страхувах- не съм се съмнявала, че ще е на подиума, но като си я знам, се притеснявах, че Олимпийската й мечта ще се размине с много малко. Е, така й стана, но какво да се прави, Алиса си заслужи титлата. Тя е живото доказателство за една от най- верните поговорки, че постоянството е ключово. Преминава си през сезоните и програмите спокойно, весело, забавлява се с това, което прави и не оставя странични фактори да я разсеят и повлияят. Честно си спечели, ама си ме е яд за Каори! 😂 Но тя се е доказала и оставя следа. Личи си, че е много уважавана в спорта не само като състезател, а и като човек! Това е най-ценното!
Но поне в това състезание нямаше скандали като на минали Олимпиади при жените. Доколкото може, спокойно беше.

# 725
  • SF
Ако Алиса беше сбъркала поне един елемент, да кажем, че е нагласено. Ако програмата на Каори беше с три комбинации, да кажем, че е нагласено. Но при това положение какво да им гласят. Може би сребърният медал на Каори да е нагласен, но хайде-хайде.
Към ритбергер можеше да добави само двоен туулуп, което не е достатъчно при тройни комбинации от Алиса. Пък и нямаше да е честно да я победи с комбинация троен ритбергер-двоен туулуп.

# 726
Честно казано у мен остана едно чувство, че орязаха незаслужено Ами Накаи само защото е едва на 17г и искаха да изпратят Каори със сребро, а не втори бронз. Като емоция и програма най-силно ме докосна Каори, исках тя да спечели, но тя сама се победи. Жалко, но Алиса снощи беше перфектна в изпълнение. Бях убедена, че тя ще е със златото, още преди Каори го усещах, а след нея бях сигурна. Накаи е истинско дете чудо, още и липсва емоция и зрялост, но пък каква техника и психика показа! Можеше и злато да вземе дори с тази неточност, ако съдиите бяха решили така. Петросян малко като робот игра снощи, не ме докосна по никакъв начин. И Амбър Глен определено не ме грабва, въпреки огромната оценка за волна програма. Изабо, корейките бяха истинска наслада. Моне Чиба също беше много силна технически. Люна Хендрикс ме разочарова много с това си изпълнение.

# 727
  • SF
АКО Фейгин беше влязла на финала, щеше да победи всички от нейната група (първата по предположения). Тя за скачане - скача. Но пързалянето и презентацията й липсват. Дава шанс на всички да я победят с втора оценка. То така и стана, за да не влезе на финал.

# 728
Много съм щастлива! Алиса беше зашеметяваща! Програма, техника, присъствие, УСМИВКА през цялото време ( дано Фейгин е гледала). Тя излезе като победител и игра като шампион! Уникална, браво момиче, така се прави!
Напълно заслужена олимпийска титла!

Жалко за другата ми любимка Изабо, но въпреки грешката за мен тя беше най- нежна, красива и феерична на леда, истинска наслада за сетивата.
Амбър се събра за волната и навакса доста, но не достатъчно за медал. Вярно, ще го сънува този  ритбергер. Не е обаче моята фигуристка.

Личното ми мнение е, че сребърният медал трябваше да бъде за Ами, но като за последно малко понагласиха среброто за Каори.
Но е щастливка Каори. Малко след миналата олимпиада в Пекин забраниха на любимата ми Щербакова ( прекрасна, прекрасна и още един път прекрасна) и на Трусова  да се състезават. Те бяха във върхова форма, майсторски клас и двете, скачаха по няколко четворни на волна. Тогава, без тяхното участие на световното в Париж, Каори изгря и стана за първи път световна шампионка.
Съдбата я обича, три пъти на световния връх и забележителна кариера!
В сегашната ситуация  сама не разчете скоковете си и  мисля, че трябва да е доволна, че е със сребро, защото реално можеше и с бронз да завърши.

Последна редакция: пт, 20 фев 2026, 16:03 от Киф

# 729
Като цяло аз съм много впечатлена от японската школа. Сигурно скоро и при танцовите двойки ще изкарат шампиони. Почнаха от мъжете с големия пробив на Юзуру Ханю и превзеха подиума на ОИ. Само те имат медалисти във всеки един финал, освен танцовите двойки. И то двама мъже на стълбичката, две жени и една титла при спортните двойки. Голям успех! САЩ също завършват удовлетворени от златото на Алиса, защото реално очакванията към тях бяха за още 2 титли, които така и не се случиха.

# 730
  • София
20.02.2026 г. петък
7 комплекта медали

11:00 Фристайл ски, жени ски крос, определяне на водачите в схемата

11:30 Фристайл ски, мъже акробатика, квалификация

11:30 Фристайл ски, мъже халфпайп, квалификация

Фристайл ски, жени ски крос:
13:00 1/8 финали
13:35 1/4 финали
13:54 Полуфинали
14:10 Финал 🥇

14:30 Фристайл ски, мъже акробатика, Финал 🥇

15:05 Кърлинг, жени полуфинали
Канада - Швеция / САЩ - Швейцария

15:15 Биатлон, мъже 15 км. масов старт 🥇

17:30 Бързо пързаляне с кънки, жени 1500 м. 🥇

17:40 Хокей на лед, мъже полуфинал
Канада - Финландия

19:00 Бобслей, жени двойки, 1 манш

20:05 Кърлинг, мъже, за 3/4 място
Норвегия - Швейцария 🥉

20:30 Фристайл ски, мъже халфпайп, Финал 🥇

20:50 Бобслей, жени двойки, 2 манш

22:10 Хокей на лед, мъже полуфинал
САЩ - Словакия

Шорттрек
21:15 Жени, 1500 м. 1/4 финали
22:02 Жени, 1500 м. Полуфинали
22:18 Мъже, Щафета 5000 м., Финал Б
22:30 Мъже, Щафета 5000 м., Финал 🥇
23:00 Жени, 1500 м. Финал Б
23:07 Жени, 1500 м. Финал 🥇

# 731
  • София
Утре вечерта от 20ч (местно време) е Figure skating gala event, но виждам, че нито БНТ3, нито Евроспорт ще го излъчват. Някой потърсил ли е вариант да го гледа, който да би желал да сподели, моля? Освен HBO Max, тъй като нямам абонамент понастоящем. Благодаря предварително!

Редакция: БНТ1 ще го излъчват, едва сега потърсих и тях.

Последна редакция: пт, 20 фев 2026, 16:24 от Chic_Vibes

# 732
  • София
Колкото сноуборд крос борда ми любима дисциплина, толкова ски кроса е ужасна скука и за мен поредния безсмислен спорт без интрига, но седи там в програмата и никой не знае защо.
От всичките 1/8 финали, 1/4 финали, 1/2 финали и Финала, който вземеше старта печелеше на финала. Само 1 случай имаше на нещо различно. От 15 старта, само 1!
Почти никакви изпреварвания за места от 2 до 4 Най-много да са 4, 5. Безумие. С тези огромни ски как да се маневрира? Защо не са измислили да направят по-широки виражи? Как може да се сравнява малкия сноуборд с тези дълги ски.

Бях за Сандра Неслунд, но се провали, жалко.
1. Даниела Майер (Германия) - номер 2 в СК след Неслунд
2. Фани Смит (Швейцария)
3. Сандра Неслунд (Швеция)
Това беше и очаквания подиум, само не се знаеше коя на кое място ще завърши.

# 733
Аз също ще кажа, че не мога да разбера как Ами Накаи с двата си успешно изпълнени тройни аксела остана само с бронзов медал. Определено ако беше изместила Каори от второто място, щеше да е много голям удар за Сакамото. Явно съдиите за пореден път прецениха нещо от тяхна гледна точка. Сакамото приключва кариерата си, значи заслужава медал с по-благороден цвят, а Накаи тепърва започва, ще има поне още две олимпиади пред нея. Ще печели още медали. А Сакамото имаше огромен шанс да си вземе златото, но не се получи. Жалко наистина. Имаше и предимството да играе след американката. Ако самите състезатели не гледат опонентите си по много причини, то имат треньори, които могат да преценят и да кажат, да им дадат решаващи насоки, а самите състезатели могат да решат в хода на изпълнението си да променят нещо. Но както и да е, минало е вече. Американката си заслужи златото.  Тежко и беше на Сакамото, разбираемо.
Да кажа, че никак не исках американките да печелят златото в хокея при жените, ама нъц 😃
Съдиите ги толерираха бая според мен. Ама и там е минало. Да се надяваме, че в мъжкия хокеен финал може ситуацията да е друга. Ако разбира се пак се срещнат  канадци и американци.

# 734
Алиса беше като вихър. Мина и помете всички. С настроение, с усмивка и лекота. Не ми е любимка, но на бялото не можеш да кажеш черно.
А Сакамото излезе сякаш без настроение. Като обречена.

Общи условия

Активация на акаунт