Кралски работи и клюки - Февруари 2026

• 35 977
  • 641
  •   16
Отговори
# 570
  • Някъде там
Много ми харесва панталонът на Матилде Heart Eyes
Докато при Летисия ми харесва ризата, само тия копчета малко не ми допадат. Обаче това е разкошен нюанс на синьото.
Гълъбово ли се води ? И на мен ми харесва цвета. С копчетата май просто са прекалили. Като за работна среща е добре.

Максима в много свежа комбинация от цветове само дължината не е моето
.Открива Международната година на доброволците в Утрехт. Темата „Силата на действието“ е почит към всички, които се ангажират с другите.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 16:40 от daviz

# 571
Принцесата на Уелс се среща с родители, които са се възползвали от подкрепата на Place2Be, както и с ръководството на Castle Hill Academy и Place2Be, за да обсъдят цялостния подход на организацията към подкрепа на психичното здраве на децата.

# 572
А според мен липсва колан на тоалета, малко по- оформена талия ми липсва. Всичко останало е супер.

Максима в много свежа комбинация от цветове само дължината не е моето
.Открива Международната година на доброволците в Утрехт. Темата „Силата на действието“ е почит към всички, които се ангажират с другите.

# 573
  • София
Аааа, чудна е кралицата днес. И дължината си е добре Simple Smile Полата е много хубава.

Да, копчетата са ужасни, развалят цялата елегантност на блузата

# 574
Всъщност и блузката си е добре Joy

# 575
Ризата също е на Boden.

# 576
Много ми хареса тоалета на Катрин, изглежда елегантна, но същевременно и модерна и напълно подходящо облечена за ангажимента. Ризата е в много приятен цвят и чудесно освежава тъмния тоалет.
Личи си, че наистина обича децата и общуването с тях ѝ носи много радост, затова и снимките от такива моменти винаги са толкова въздействащи и мили.

# 577
Добре изглежда днес:

# 578
Струва ми се по-изморена ... Особено в погледа и областта около очите. Мисля, че много се промени след диагнозата и лечението.
Все още е хубава и чаровна, но като че изведнъж остаря и изглежда по-уморена.

# 579
  • Някъде там
Всъщност и блузката си е добре Joy
Първоначално полата ми изглеждаше с гадната дължина, но на следващите снимки в движение е много добре.
Много хубаво клипче от посещението. Максима напоследък много добре изглежда..
https://www.instagram.com/reel/DUqn6_ODDNA
Даниел и той е в Италия. Виктория ще бъде на ПОИ.
Готина снимка Grinning

Много симпатични майка и дъщеря..
Шарлот на представянето на книгата си в книжарница L7.

А Каролина днес в новия национален музей на Монако

# 580
Прекрасна Катрин!
Кафяво и синьо ми е любимата комбинация и въпреки, че много щеше да е елегантна на високи кафяви обувки с тънък ток, за мястото на което е със сигурност мокасините са правилния избор
Страхотни мокасини! Обожавам мокасини.

# 581
Страхотна е Катрин, кафяво и синьо е супер комбинация, а мокасините са страхотни. Каузата е много хубава и смислена.

Относно посещението на Уилям то е по искане на външно министерство. Британските рояли имат много командировки по искане на външно министерство. Страмър е с рекордно нисък рейтинг в и извън държавата и всячески се опитва да използва добрия имидж на кралското семейство в негова полза.

# 582
Херцогинята на Единбург, патрон, откри новия обществен център „Найтсвуд“ на фондация „Брендонкеър“ в Чандлърс Форд.

Херцогинята на Единбург засади магнолия и се срещна с жители, доброволци и персонал, и дори се включи в игра на кърлинг.
Много хубава пола, много ми харесва и цвета и как седи.

# 583
Херцогинята на Единбург пристига снощи на вечеря в ресторант „Тринити“ в Лондон като патрон на Националното дружество за аутизъм.

И две видеа от снощи:
https://x.com/Mari_Edinburghs/status/2022062091583336922

https://x.com/Mari_Edinburghs/status/2022105656124485901

# 584
  • Някъде там
Матилде вчера на среща с докторите Мартин Пикар и Евандро де Азамбужа по повод 50-годишнината на Белгийското дружество по медицинска онкология (BSMO), белгийската професионална асоциация на онколозите.
Асоциацията е основана през 1976 г. и се ангажира с предоставянето на отлични онкологични грижи в Белгия. По този начин тя иска да продължи да се бори ефективно с рака – хронично заболяване, което става все по-лесно лечимо, но поради застаряването на населението и съвременния начин на живот се среща все по-често.

Принцеса Леонор от Испания ще стане първата кралица на страната от повече от 150 години насам, но коя беше нейната предшественичка, Изабела II :

Кралица Изабела II на Испания, прабаба на Леонор, управлявала от 1833 до 1868 г., когато абдикирала в полза на сина си Алфонсо XII. Въпреки че управлявала повече от три десетилетия, времето на Изабела на трона било белязано от политически вълнения и гражданска война.
Родена през 1830 г., Изабела е по-голямата дъщеря на Фердинанд VII от четвъртата му съпруга Мария Кристина. Пътят към бащинството за испанския крал е бил дълъг и труден. Първата съпруга на Фердинанд е имала две бременности, които са завършили с аборти, преди да почине от туберкулоза. По-голямата му дъщеря от втората му съпруга е починала в ранна детска възраст, а втората му дъщеря е родена мъртва; майка ѝ не е оцеляла след раждането. Фердинанд не е имал деца от третата си съпруга.
Преди раждането на Изабела, Фердинанд VII публикува Прагматичната санкция, която позволяваше на дъщерите да наследяват испанския трон, както и на синовете. Така, когато Изабела се ражда през 1830 г., тя е обявена за престолонаследница. Този ход се оказа умен. Фердинанд умира през 1833 г., като оставя двугодишната си дъщеря за кралица. Въпреки това, нейният чичо, Дон Карлос, и неговите поддръжници отказват да признаят жена за монарх. Това предизвикателство в крайна сметка води до избухването на Карлистките войни.
През следващите 10 години майката на Изабела, Мария Кристина, и генерал от времето на войната изпълняват функциите на регенти. През 1943 г. Изабела е обявена за пълнолетна. Нейното царуване обаче не е гладко. Нейното правителство е доминирано от военни политици, а либералната опозиция срещу авторитарния режим все повече се насочва към кралицата.
Бяха повдигнати и въпроси относно личния й живот. През 1846 г. Изабела се омъжи за Франсиско де Асис, херцог на Кадис, но техният брак не беше щастлив и слуховете за извънбрачни връзки нанесоха вреда на репутацията на кралицата. Изабела забременява 12 пъти, но само пет от децата ѝ оцеляват до зряла възраст; разпространяват се слухове, че Франсиско не е баща на всички – или на никое – от децата им. Двойката решава да живее разделена. Това, в съчетание с нейната видима политическа безразличност, нанася допълнителен удар на каузата ѝ. В крайна сметка Изабела е принудена да избяга в изгнание след успешната революция през 1868 г.
Испанската кралица се установява в Париж, където през 1870 г. абдикира в полза на най-големия си син, който става Алфонсо XII, известен като „Миротворецът“. Той се възкачва на трона през 1874 г., но управлява само 11 години, до смъртта си през 1885 г. Съпругата му, Мария Кристина, е бременна по това време и синът им, Алфонсо XIII, става крал при раждането си през следващата година. Мария Кристина продължава да бъде регент, докато синът им навършва пълнолетие през 1902 г. Баба му, Изабела II, умира във Франция две години по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт