Седмокласници 2025/2026 - тема V

• 6 702
  • 231
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Е, не е вярно това. Чували са повече училища и повечето си имат ясни желания. За останалите, след тези желания, помагаме ние.

# 121
При нас едно е ясно. Не иска да учи френски. 🤣
Иначе иска езикова, вероятно с хуманитарен профил. Харесва и и биология и химия та може и с природни науки. Им.а ясмота за две-три училища. Харесва ѝ 18, но наистина за другите трябва аз да проуча и да се съобразявам с желанието – език, но не френски.

# 122
  • София
Ако бала е висок е лесно. Всички знаят училищата в топ 10, макар че топ бих определила и по-малко. Обаче с по-нисък бал едва ли са  много запознати. Аз лично не съм се интересувала и извън така наречените елитни, почти не ги знам, пък детето съвсем. Баткото имаше 96 и 95.5 т и беше лесно. Сложих е 4 желания, колкото да има, макар че беше ясно, че влиза където иска. Обаче като гледам пробните на малкия и как не отлепя от 75т и ми става ясно, че ме чака доста работа по проучване на училища. Смятам да му кажа в кои, какво се учи и той да избира с какво му се занимава.

# 123
  • пустинята Гоби
75 точки е добър резултат, на НВО-то със сигурност ще изкара повече, ако се решават задачи и се надгражда. Не всички деца с лекота се справят добре по математика, ама с повечко труд изкарват отлични резултати. Иначе нямаше да са толкова високи баловете.

# 124
И аз получих резултатите от Междучасие. Качих в пощата и слагам и тук по БЕЛ директно за печат в pdf формат.
Благодаря на всички, които публикуваха пробни изпити. Моята госпожица се е изложила на първата част. Явно ще трябва още и по-сериозно да се работи. Определено споделеното ще е от полза да отработи формата с реални пробни изпити.
Моята дъщеря също...
Ядосвам се, защота се успокоява от думите на нейни приятелки, че изпитите в Междучасие са по- сложни от нво и не си го слага на сърце..

# 125
Пробните на "Междучасие" по математика наистина са по-сложни от реалните НВО в последните години. На техен изпит бих записала само дете с възможности за 90+ точки.

# 126
Jiema, същата е статистиката и аз това погледнах първо Satisfied
Моята има 3 грешки на първата част,  2 на редактирането и -4 точки на тезата. Лошото е, че последните седмици имаше 5+ тези за домашно и не може да си отговори на въпроса какво толкова не й е добре на тезата. Аз там за съжаление не мога да помогна. Определено трябва да се стегне, но не иска да работи много допълнително. Едната й грешка в четенето с разбиране е смешна - трябвало да посочи два факта от текста за прилепите и тя не била съгласна, че са слепи Smile И ми обяснява по биология какво били учили за прилепите .....
Аз предпочитам да не се отпускат с лесни пробни Grinning Все пак още материал има да се взема и трябва тепърва да се набляга на геометрията.
Почнали са ги и в училище с писмените изпитвания. Още от сега е в стрес с трудните тестове по география и откровено си каза, че материалът и учебникът по История тази година били безобразни.

# 127
  • София
И наборът не иска да учи френски, иначе е избрал профил "Чужди езици". Набелязали сме няколко училища - ще обикаляме сгради в деня на изборите.

# 128
Ако изключим желанието да остане в СМГ останалото не го интересува, но знае, че не иска немски и френски. Мъка ще е положението.

# 129
  • София
Нещо едва смогвам да следвам темите, камо ли да се включвам. Обаче сега се сетих да попитам нещо. Знаете ли дали в училищата ще правят отворени врати. Точно, защото моята е адски неориентирана, ми се иска да види на място няколко училища и да се позапознае с това какво учат там.

# 130
  • София
Някои училища правят отворени врати, други не. По време на изборите могат да се разгледат сградите на всички училища. Какво се учи в дадено училище/паралелка се вижда от учебните планове.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 23:38 от sanaka

# 131
  • shumen
При нас малко училища правят отворени врати.Моя иска да учи История и Испански втори език,но не и френски и немски.Има ги в едно училище в града и ако не там иска Хореография.Той си ходи на народни танци и го влекат.Казала съм му да помисли и друго,но не иска и това е.
От другата седмица и тях ги започват с контролни.В Петък ще правят по Химия и Биология.За уикенда пък има доста домашни и уроци,че и за урока по Английски домашно.Втора смяна е и сутрин не му остава много време за учене и уикенда гледа да свърши,което може за седмицата.
Иначе добре започна срока със 6 по БЕЛ,Химия и Биология.Само МАТ и на уроци ходи и пак му е трудна и изкарва 4 на контролните.
Другата седмица и родителска среща ще имат за избор на членове в учредителния съвет.

# 132
  • София
San4eto, ако остане в СМГ ще му се наложи да учи немски. Там има само английски и немски. Голямото ми дете е от 5 клас там, сега е 11 - ти и хич не го харесва този език, но няма как.

# 133
Zori благодаря 😅 значи има надежда да се отървем от СМГ елегантно 🙈

# 134
  • у дома
Немският като втори език в МГ,където няма опастност да ти е пп се преглъща-личен опит...То никъде няма училище да се учи само английски език,все трябва да се избере и втори,по който не се научава много,ако не ти е пп,защото е 2 часа седмично.

Общи условия

Активация на акаунт