Като цяло аз завърших 12.клас с 6-ца по всички предмети. В училище учихме програмиране, профилът ми беше почти същия като специалността ми в университета в момента. Но имах кофти преподаватели по информатика, които реално погледнато на никакво програмиране не ни научиха. Надявах се, че като вляза в университета, ще попадна на по-добри преподаватели. Но в университета даже преподавателите се оказаха по-зле от училище. Като цяло изобщо за единия си изкаран семестър във ФМИ на ПУ съм доволен от двама-трима от преподавателите, с които имах занятия. Останалите просто са под всякаква критика! Симулиране на учебна дейност.
След този изкаран 1 семестър и трудностите, които имам в научаване на програмиране започнах да си задавам въпроса дали наистина това е за мен и дори даже има ли смисъл да го уча с оглед на това, че заради развитието на изкуствения интелект вече не се наемат junior програмисти. След 3-4 години AI ще бъде на нивото на senior програмистите и е ясно какво ще се случи - дори те ще загубят работата си и ще бъдат заменени с AI. И тук идва големият въпрос, който си задавам - има ли смисъл да уча и да се развивам в ИТ-сферата, при положение че след няколко години AI ще може да прави почти всичко? И точно затова започнах да обмислям вариант да сменя специалността си с такава, свързана с география или история и да стана преподавател по география или история в училище. Според мен учителската професия е една от тези, които AI няма да замести напълно. Кажете ми добра идея ли е да сменя специалността си? Объркан съм наистина. Благодаря Ви предварително за отговорите!
) е да го овладееш.