КРУИЗИ /Тема 21/

• 17 902
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ние правихме фиордите миналата година с Euribia, разервирахме през Галера.бг. Много доволни останахме, влиза корабът в Гайрангер. Изключително красиво беше като природа. Доста е студено, обаче, за водните пързалки на борда, особено като се отиде повече на север. Само първия ден може би става.

На късмет е, ние бяхме края на юли началото на август с Хавила. Северния полярен кръг го пресякохме по къси панталонки, само на North Cap, беше студено.

Последна редакция: пн, 29 юни 2026, 23:51 от nad_tab

# 271
Може, но и ние бяхме малко по-късно - края на август - началото на септември.

# 272
Здравейте,
Искаме да отидем на круиз Норвежките фиорди. Ще ми е за първи път и не знам от къде да започна. Питах моя приятел чат-а, който ми даде съвет да търся малък кораб, за да влиза по-навътре в ръкавите. Не държим на лукс, но държим да се наслади на гледки. Чат-а също ме посъветва да отидем края на май-началото на юни.
Всякаква информация ще ми е полезна. Резервирате ли през крузина агенция? Например видях, че юзит калърс имат различни круизи с различни компании. Бихте ли се обърнали към тях за круиз?
Опитвам да се ориентирам в тематиката.
Ние ще пътуваме за втори път на Фиорди с Коста Диадема и винаги избираме високи каюти с тераса , пакети напитки( въпреки, че не сме от пиячите), но си организираме сами екскурзиите , защото техните са много скъпи.Резервираме си сами, защото ни излиза по евтино и удобно. Тази година имахме малко препятствия със самолетните билети( канселираха полета до Копенхаген), но се надявам, че на 10 Юли ще кацнем благополучно 😅

Последна редакция: ср, 08 юли 2026, 09:54 от Ema Drag

# 273
И ние сме резервирали Фиорди на Коста Диадема,но въобще не ни даде възможност да избираме местоположение на каюта!Предложи ни гарантирана каюта от избрания вид!Избрали сме с балкон!

# 274
И ние сме резервирали Фиорди на Коста Диадема,но въобще не ни даде възможност да избираме местоположение на каюта!Предложи ни гарантирана каюта от избрания вид!Избрали сме с балкон!
Аз направих резервациите януари и имахме възможност да избираме каюти.

# 275
Да ви кажа само, че гърците са го измислили. Освен по 20 евро такса за слизане на остров Миконос и 5 евро за Кефалония ни взеха от круизната компания и такса по 5 евро за това че си тръгваме от Пирея.

# 276
Момичета, моля за помощ - опитвам се да букна круиз за 4 възрастни през seereisedienst. Задавам си маршрут, кораб, дати, 4 човечета и излиза по-ниска цена, отколкото за 2 възрастни /на човек/. Като тръгна да купувам, обаче, ми излиза, че 4-те човека ще спят в една каюта. На снимката е само едно легло.

Ето това е круиза:
https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=261142&m=19&clb=1& … 6-10-17&bel=_4p0c

# 277
ЕваНиколова,
Ако не искате да сте 4 човека в една каюта, направете резервация за 2 каюти.
Дава ви по-ниска цена на човек в четворна кабина, защото някои круизни компании дават по-ниски цени за трети и четвърти човек в каюта.

# 278
  • USA
Не се вижда конкретен круиз и кораб.
Ако не искаш да спите в една стая, просто направи две отделни резервации. Иначе понякога стаите са за четирима, защото има падащи легла горе. Някои компании директно питат колко стаи искаш.

# 279
Да ви кажа само, че гърците са го измислили. Освен по 20 евро такса за слизане на остров Миконос и 5 евро за Кефалония ни взеха от круизната компания и такса по 5 евро за това че си тръгваме от Пирея.
Завърнахте ли се вече? Вие 2те седмици ли извъртяхте? (защото цитирате и Миконос и Пирея). Успяхте ли да видите костенурките в Кефалония?
Разкажете накратко как оползотворихте времето по пристанищата от адриатическата част, и как ви се видя атмосферата на кораба - може и на лични.

# 280
  • София

Здравейте, запазих коледен и новогодишен круиз по този марщрут. Ще бъда благодарна, ако някой е бил по тези острови да ми даде информация за тях-най - вече за екскурзии, от кораба ли запазихте, сами ли си организирахте и как? Знам,че е рано още, но ми се иска да съм подготвена.

# 281
Също и на Лаврион са ни взели по 5 евро.

# 282
  • София

Здравейте, запазих коледен и новогодишен круиз по този марщрут. Ще бъда благодарна, ако някой е бил по тези острови да ми даде информация за тях-най - вече за екскурзии, от кораба ли запазихте, сами ли си организирахте и как? Знам,че е рано още, но ми се иска да съм подготвена.
Поздравления за новата резервация! Вие май щяхте да пътувате с Ексел - надявам се, че сте се влюбили в Селебрити! Wink
Били сме на всички острови - писала съм в темата - само на Кюрасао не сме правили екскурзия, а обикаляхме сами. На Аруба сме били 2пъти - първия път обиколихме острова с екскурзия от порта, а втория път ходихме сами на плаж - на 15-тина минути пеш. Барбейдос, Сейнт Луша, Сейнт Китс и Невил не става без екскурзия - големи разстояния и хълмисто. Бонеар - взехме от порта екскурзия до солниците.
Ако нещо конкретно Ви интересува - насреща съм! Споделете кой кораб избрахте - Еклипс ли!

# 283
  • София
Много благодаря за информацията, отпадна ни резервацията, заради мат. състезания на сина ми, които не бях съобразила и никъде не отидохме Sad . Сега на 01.08 имам гръцки острови с инфинити и ще ми е първо пътуване със селебрити, живи  и здрави на Коледа второ. Но гръцките острови съм посещавала с друга компания и там нямам притеснения относно маршрута.
Корабът е еклипс. Яд ме хвана, че като запазих , после цената падна с 300 паунда, но живи и здрави да го направим, другото се преживява.

# 284
Момичета, моля за помощ - опитвам се да букна круиз за 4 възрастни през seereisedienst. Задавам си маршрут, кораб, дати, 4 човечета и излиза по-ниска цена, отколкото за 2 възрастни /на човек/. Като тръгна да купувам, обаче, ми излиза, че 4-те човека ще спят в една каюта. На снимката е само едно легло.

Ето това е круиза:
https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=261142&m=19&clb=1& … 6-10-17&bel=_4p0c

Здравейте! Не знам кой кораб гледате,но обикнковено има каюти , в които има още две легла,които падат от тавана Simple Smile Ако сте вътрешна каюта са там.При външните може да има и диванче в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт