КРУИЗИ /Тема 21/

• 20 942
  • 333
  •   2
Отговори
# 315
  • София
Влизам да ви споделя, че има супер добра цена за круиз от Барселона до Рим с Норуджиан Епик от 6-ти септември с Кан и Амалфи/Салерно за 435 евро на човек във вътрешна и към 650 за балкон. Била съм на този кораб - това е различния кораб на Норвежците - препоръчвам! Има и други добри цени за септември. Знаете къде - във Вивавояж Simple Smile))

# 316
Много благодаря,  че си правиш труда да споделяш находки Simple Smile
За такива като мен, новобранци, е огромна помощ Blush

# 317
  • София
Радвам се, че мога да бъда полезна! Масово се налагат италианските круизни компании, които не струват, сравнявайки ги с останалите! Както е видно от оферти, които споделям цените на по-добрите даже са по-ниски. Трябва обаче бърза реакция - днес вече цената е по-висока!

# 318
  • София
yav4e_mrav4e, Много благодаря за информацията! Днес като видях поста ти направо резервирах, след като последните 10 дни ми гръмна главата от търсене на подходяща почивка за септември (то не беше Тунис, Турция...навсякъде чартъри изчерпани, скъпи и честно казано не толкова страхотни хотели). Сега ще помоля за малко помощ, т.к. това ще ни е първи круиз. Какво да правим оттук нататък, освен да си организирам транспорта. Ще получим ли някаква допълнителна информация от компанията, има ли нещо, което трябва да направим освен да се явим навреме:))

# 319
Знам, Явче! Аз търся семейна почивка он едно известно време да заведем децата за първи път и гледам Коста, МСЦ на цени много по-високи от промоцията  от Норвегиън, която даде. Сега септември имаме друго пътуване и затова не резервирам, иначе цената беше суперска. 
Аз за май месец търся другата година, че много хубаво се падат почивните дни.
Има ли шанс за промоция по черния петък или такива тип разпродажби няма при круизите?
Радвам се, че мога да бъда полезна! Масово се налагат италианските круизни компании, които не струват, сравнявайки ги с останалите! Както е видно от оферти, които споделям цените на по-добрите даже са по-ниски. Трябва обаче бърза реакция - днес вече цената е по-висока!

# 320
  • София
tedie, какво резервира? Епик ли? Ако е това - супер ще си изкарате! Oрганизирай логистиката и се заредете с добро настроение! Свали си приложението и си направи чек ин онлайн, за да се качите по-бързичко! Питай, каквото те вълнува - за това е тази тема! Поздравления!

ver4eto_sv, може би ще има добри предложения на черния петък, но аз сега погледнах за същия кораб 2-9 май 2027 за 4 човека е около 2200 евро, което е приблизително добра цена - все пак по това време много хора са в почивка!

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 15:37 от yav4e_mrav4e

# 321
  • София
Да, корабът е Norwegian Epic, имаше останали само стаи с балкон и излезе по  528 евро на човек, което мисля е супер. Получих вече разни имейли от тях и довечера ще чета, ще сваля и приложението, както препоръча. На първо четене се сещам да попитам дали има някакви допълнителни такси тип. обслужване, които ще бъдат начислени на кораба? И дали медицинска застраховка е включена (предполагам не)?

# 322
Намерих един круиз, който предвид кораба, мисля е на добра цена (на фона на италианските, които гледах предните седмици - търся кораб с възможно най-много забавления за деца 😊
Явче, какво мислиш, написах ли сделка 😄
(Мисля да го проследя във времето как ще върви цената)

Този ми се вижда скъп 😇 но пък бил най-новият кораб

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 17:43 от ver4eto_sv

# 323

Ще е хубаво да разкажете за Карнивал - как е атмосферата, храната, изобщо цялостното усещане. По клипчета в интернет Карнивал изглежда с по-различен вайб от класическите круизи.

Здравейте!

Малко със закъснение, но бях доста зает на работа.

Поредният круиз приключи миналата неделя и като цяло останахме много доволни от кораба, дестинацията и цялото изживяване. Това беше вторият ни круиз до Бермуда, а за първи път плавахме с Carnival Pride от Мериленд, САЩ.

Причината да изберем отплаване от Мериленд беше, че цената беше значително по-ниска в сравнение с Ню Йорк, който иначе е много по-удобен и близо до нас. Съпругата ми намери оферта за $2880 за двама възрастни и двама 16-годишни, а допълнително получи и отстъпка от $450, след като отвори и плати с кредитна карта на Carnival.

Това беше най-малкият кораб, с който сме пътували досега – около 2500 пасажери и малко под 1000 души екипаж. Корабът беше стар, но добре поддържан. Храната беше добра, персоналът беше любезен и си вършеше работата отлично.

Имахме малък проблем със студената вода в мивката и душа, но го отстраниха само за няколко часа. Като компенсация първо ни предложиха бутилка вино, която отказахме, а след това ни дадоха кредит от $50 за покупки в магазина за бонбони и лакомства.

Съвсем случайно открих един българин, който беше мениджър в бюфет-ресторанта. Оказа се, че сме се виждали и преди – на Carnival Venezia преди три години!

Нямам никакви забележки относно храната нито в бюфета, нито в основния ресторант. Всичко беше на нивото, което очаквах.

Още преди пътуването имахме план за Бермуда, защото на острова има много интересни места за посещение.

Ден 1: Horseshoe Bay през деня и вечерна разходка до Hamilton – столицата на Бермуда.

Ден 2: Tobacco Bay, където прекарахме почти целия ден. Плажът е доста по-далеч от Royal Naval Dockyard и се стига с ферибот.

Ден 3: Последният половин ден прекарах сам в Snorkel Park, който е само на няколко минути пеша от кораба. Съпругата ми и дъщеря ни посетиха местния музей, а след това разгледаха и близките магазини.

Най-интересното за мен през този ден беше, че срещнах българин, който живее и работи в Бермуда от 22 години. Седнах в един бар, поръчах си бира и усетих, че барманът има познат акцент. Попитах го откъде е, а той се оказа българин. Набързо ми разказа, че живее в Бермуда отдавна, наскоро е станал дядо и за капак на всичко извади 63-градусова ракия от Берковица.
Светът наистина е малък.
Имахме определен час за връщане на кораба – 11:30 am. След това отплавахме от Бермуда и поехме обратно към Мериленд. В Неделя сутринта  акостирахме в Балтимор, откъдето ни предстоеше около три часа път с кола до вкъщи.

Така приключи още едно страхотно пътешествие. Бермуда отново ни очарова с красивите си плажове, спокойната атмосфера и любезните хора. За пореден път си тръгнахме с хубави спомени, интересни срещи и усещането, че със сигурност бихме се върнали отново.

Благодаря на всички, които отделиха време да прочетат моя разказ. Ако някой планира круиз до Бермуда и има въпроси, с удоволствие бих помогнал с информация и личен опит.

# 324
  • София
... На първо четене се сещам да попитам дали има някакви допълнителни такси тип. обслужване, които ще бъдат начислени на кораба? И дали медицинска застраховка е включена (предполагам не)?
Има такси, ще ги начисляват всеки ден, ако не ги предплатите - мисля, че бяха около 20 долара на човек, на ден! Застраховка трябва да си направите сами!
Намерих един круиз, който предвид кораба, мисля е на добра цена (на фона на италианските, които гледах предните седмици - търся кораб с възможно най-много забавления за деца 😊
Явче, какво мислиш, написах ли сделка 😄
(Мисля да го проследя във времето как ще върви цената)

Този ми се вижда скъп 😇 но пък бил най-новият кораб

Да, това е страхотна цена за Одисей оф дъ сийс - била съм на 2 други корабо от този клас (куантом) - за мен това са най-добрите кораби на Роял - среден размер с много забавления! Не чакай ьа по-добра цена, а направо буквай - ако падне цената ще можеш да направиш безплатен ъпгрейд до по-високата категория до размера на цената, която си платила. Децата, а и вие ще сте във възторг!
Не си струва да платиш повече за Леджънт - това е новия кораб и държи цена, но Одисей е добрата алтернатива на по-добрата цена!

# 325

Ще е хубаво да разкажете за Карнивал - как е атмосферата, храната, изобщо цялостното усещане. По клипчета в интернет Карнивал изглежда с по-различен вайб от класическите круизи.
Благодаря много, че отделихте време да разкажете. Бихте ли споделили как се усеща атмосферата на кораба откъм  останалите пасажери и партита. Ние обмисляме Carnival, заради парти атмосферата, но в същото време се притесняваме от шумни и невъздържани тълпи, бутане, пререждане, пиянски изпълнения и подобни.

# 326

Благодаря много, че отделихте време да разкажете. Бихте ли споделили как се усеща атмосферата на кораба откъм  останалите пасажери и партита. Ние обмисляме Carnival, заради парти атмосферата, но в същото време се притесняваме от шумни и невъздържани тълпи, бутане, пререждане, пиянски изпълнения и подобни.
Едно от притесненията на съпругата ми беше, че Carnival са известни с шумните си партита и многото „отвързани“ младежи. Още преди круиза тя се беше включила във Facebook групата на Carnival Pride (19.07.2026 – 26.07.2026), където хората се представяха, споделяха откъде са и дали ще пътуват с деца или тийнейджъри.

Доколкото знам, по-шумните и „купонджийски“ круизи обикновено тръгват от Флорида, тъй като са по-евтини и са с по-кратка продължителност, което привлича повече млади хора.

За първи път пропуснахме традиционното Sail Away парти, дори не знам защо. Пропуснахме и White Party, защото беше по същото време като едно от представленията в театъра.

В крайна сметка атмосферата на кораба беше напълно спокойна, лежерна и изключително семейна. Опасенията ни изобщо не се оправдаха.

# 327
Ще имаме за втори път слизане във Флам и понеже не сме се качвали на железницата искам да попитам тези които са я ползвали дали си заслужава, защото цената на билета не е никак ниска. Ако бъде закупена от борда на кораба е 140 евро на човек, иначе на сайта на Фламсбана е около 80 евро. Не знам какво да правим във Флам, предишният път си взехме билети за едно хоп он хоп оф влакче и беше интересно, но сега?

# 328
  • Dublin
здравейте,
ние бяхме зспазили билети да отидем до платформата Стегастейн. Беше приятно и комфортно пътуване към платформата, а горе ни чакаха невероятни гледки. Все пак имайте предвид, че ако времето е лошо може и нищо да ме видите. Ние пътувахме през май и уцелихме слънчево и топло време.

https://www.fjordtours.com/en/norway/things-to-do/sightseeing/to … -scenic-viewpoint

# 329
Здравейте!Искам да попитам следното: Корабът ни има спирка в Барселона,има ли в близост до пристанището плаж,за да поплажуваме през деня докато сме там?
В близост имам предвид ,на пешеходно разстояние?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт