Пътуването след COVID-19

 • 14 472
 • 162
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 4 123
Нека обсъдим какво мислите,че ще се случи. Аз имам огромни притеснения, че вече няма да може да се пътува никъде свободно по собствено желание т.е според мен ако се позволят пътувания тази година изобщо, те ще на са дипломати, спешни работнии (също силно ограничени), но пътувания с цел туризъм не мисля, че ще са позволени. Англия например обяви, че няма да допуска пътуване в страната поне до края на годината, обсъжда се и в други държави. Ако се разреши на малка група хора (например работещи) да пътуват те ще се допускат в страните само след ваксинация (може и карантина). Тази задължителна ваксинация честно казано е много притеснителна. Ще се проверява вероятно и причини, престой и редица мерки за следене на влизащи в различни държави. Вие какво мислите?

# 1
 • София
 • Мнения: 29 038
Според мен това няма как да стане, защото за немалко държави туризмът и отраслите, свързани с него, играят много голяма финансова роля. А сега, при този икономически крах, тези приходи ще бъдат от огромно значение. Ще намерят компромисен вариант.

# 2
 • Германия
 • Мнения: 865
Според мен това няма как да стане, защото за немалко държави туризмът и отраслите, свързани с него, играят много голяма финансова роля. А сега, при този икономически крах, тези приходи ще бъдат от огромно значение. Ще намерят компромисен вариант.
Дано да си права, че вече две години не съм била в България и страшно ми липсва всичко.

# 3
 • Мнения: 2 070
Каква ваксинация?

# 4
 • Mediterraneo
 • Мнения: 38 600
Ваксинация! Няма да има подобно нещо, не и тази година, мислете разумно! А и кой разумен човек изобщо ще си сложи току- що открита ваксина? Аз лично никога не бих се ваксинирала на подобен етап!

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 4 123
Ваксинация! Няма да има подобно нещо, не и тази година, мислете разумно! А и кой разумен човек изобщо ще си сложи току- що открита ваксина?

Примери колкото искаш - може би ще го наложат задължително за цялото население т.е всички държави и глоби солени и  затвор - спрягаха се подобни неща или представи си нито един спортист без ваксина не може да участва на олимпиадата или на нито един спортен турнир или нямаш право да се качиш на самолет без ваксината...пример от тази седмица ило не те приемат в болница за лечение без ваксина честно казано не съм оптимист и пак помисли дали няма насила да ни накарат.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 3 970
все пак точно ваксините са спасили света от десетки болести! Само преди 100тина години средната продължителност на живота е била 33 г.

# 7
 • Мнения: 14 513
Въобще няма да може да се пътува както преди. Самолетните компании няма да се възстановят (някои въобще), Испания обяви, че до есента няма да допуска групови събирания и предвижда, че туризмът и догодина няма да може да заработи както преди.
За круизните компании се коментира, че ще има драконови мерки за дезинфекция и проследяване и даже може да не се допускат пасажери над определена възраст, а както знаете круизния туризъм се практикуваше предимно от хора от третата възраст досега.

Нищо няма да е както преди, но то преди беше безумно, лично мнение. Всеки пътува, тъпче се по курорти, забележителност, бляя.

И преди е имало туризъм, и ще има, но не както в последните 10-15 години.

# 8
 • Мнения: 13 986
Всеки пътува, тъпче се по курорти, забележителност, бляя.

Това не можах да го разбера .

# 9
 • Мнения: 14 513
Всеки пътува, тъпче се по курорти, забележителност, бляя.

Това не можах да го разбера .

Пътува се прекалено много в чужбина. Не сте ли били във Венеция или Флоренция например? Ненормално е, не знам хората, живеещи там как издържат.

# 10
 • Мнения: 167
А вие защо сте били в тези градове?

Също така всеки друг, който има създала се възможност иска да отиде и сам да си направи извода за себе си..
Флоренция ми се видя нормално населена за такъв град, пълен с история, съчетано с летния сезон, а Рим например не би ми се сторил даже толкова жив, ако не са летните тълнпи.., и не визирам човек върху човека на Треви, а пълните с живот ресторантчета и барове, оживлението по мостовете, площадите и прочие..

**за живущите във Венеция напр. не знам, но доста от бизнесите им са насочени към туризма и сега със сигурност са осъзнали колко зависят от туристите.., разбира се могат да се опитат да ограничат *щетите* като ограничат трафика

"много се пътува в чужбина" ми изглежда изречение, което много укорява..

И аз искам да пътувам в България, но не ползваме кола и съответно изпитваме затруднение да се разходим из зоните даже около града, камо ли да стигнем до Родопите..(във Варна сме позиционирани). В Италия съм ползвала повече влакове, отколкото в България през целия си живот.., като билетите съм си ги купувала онлайн, във влаковете си зареждах телефона на масичката, а тук си мисля дали няма да се подпали влака..

# 11
 • There I was on a July morning
 • Мнения: 4 615
Пътува се прекалено много в чужбина. Не сте ли били във Венеция или Флоренция например? Ненормално е, не знам хората, живеещи там как издържат.
Местните все се оплакваха от големия туристически поток. Ето, сега им се сбъднаха желанията /"Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне"/, но не знам дали им е по-добре. Поминъкът на голяма част от тях е свързан с туризма. Знам само, че поне в близките 1-2 години, нищо няма да е същото, както преди Ковид 19.
Преди малко чух по новините, че Италия се кани да затваря границите за чужденци до края на годината. Това ми се струва разумен ход.
Никой не е умрял от това, че известно време не е пътувал зад граница, така че, и ние ще го преживеем.

# 12
 • Мнения: 13 986
Те , както са се оплаквали преди , така сега реват че нямат туристи и имат загуби . Затова, това с оплакването от туристи  си е чиста проба кокетиране .

Ето скубиду преди мен го е пояснила много добре. Аз лично няма да умра без пътуване. Както и няма да умра ако сме в ИП до края на годината. Както и от факта че сега живота доста се различава от преди. И да,  правя разлика какво беше по време когато бях дете и не можеше да се ходи никъде, в старите соц времена и как е ситуацията сега. Не се къпем на реката и не си отглеждаме доматите които ядем. Същото и с туризма.

# 13
 • Мнения: 140
Предполагам, че ще се пътува. Сега се опитват да политизират силно нещата. Но народът като огладнее, кой ще отпуска средства? Туризмът издържа много хора. А и не е сигурно как, кога и дали ваксина ще се разработи и проработи.

# 14
 • Milano
 • Мнения: 3 703

Преди малко чух по новините, че Италия се кани да затваря границите за чужденци до края на годината.

Не намирам такава информация в нашата преса, нито са споменавали подобно нещо по новините.

Общи условия

Активация на акаунт