Бактерии в урината

• 169 369
  • 423
  •   1
Отговори
# 210
И  на сина ми откриха декември бактерии от стерилна урина ,като преди да ги открият пи Аугументин 10 дена,защото кашляше и имаше хрема и въпреки това стерилната урина показа,че има бактерия,която се повлиявала от Аугументина.Ходихме на нефролог и тя каза,че тези бактерии били малко най вероятно от това ,че не съм му измила пишлето преди да му взема урината сутринта и го остави без никакви лекарства и каза да направиме контролна стерилна урина след нова година.Преди 1 седмица направихме и показа,че няма нищо,но се притеснявам дали изследването и било истинско,защото лаборантката,която я взе урината я е занесла да се обработва след 3 часа,а аз съм чувала,че трябва да се обработи до 2 часа.Някой знае ли нещо по този въпрос за обработката на ст.урина до колко време е читава за обработка?

# 211
Понякога лошите резултати от стерилната урина идват и от немарливоста на лаборантките...Трябва до 2 часа да я изследват,но дали го правят наистина?!Не се знае до каква степен са им чисти всички инструменти,дали са достатъчно стерилни?!Детето няма никакви признаци,че нещо не му е наред,а за 2 път го изкарват с бактерии.Ще видим сега какво ще открият,този път ще отида в частна лаборатория....

# 212
Здравейте всички и аз се бърникам да видя нещо за тези ешерихи коли и попаднах на вас.Бебо е на 2 месеца ,отскоро носито и започна да хърка и да има сополчета от време на време.Често има и температура 37,лекарката ни посаветва  да и пуснем носен секрет и излезе масова колонизация с Escherichia coli. Сега трябва да решим с кой от антибиотиците от антибиограмата да ги уморим.Мернах , че и друга мама е имала проблеми с тях в носа и че са минали от само себе .Не мисля,че те и пречат особено ,а съм сигурна ,че антибиотик на дву месечно бебе при това родена в осмия звучи по-страшно.ако някои вече е минал по този път да споделея опит 

# 213
Здравейте всички и аз се бърникам да видя нещо за тези ешерихи коли и попаднах на вас.Бебо е на 2 месеца ,отскоро носито и започна да хърка и да има сополчета от време на време.Често има и температура 37,лекарката ни посаветва  да и пуснем носен секрет и излезе масова колонизация с Escherichia coli. Сега трябва да решим с кой от антибиотиците от антибиограмата да ги уморим.Мернах , че и друга мама е имала проблеми с тях в носа и че са минали от само себе .Не мисля,че те и пречат особено ,а съм сигурна ,че антибиотик на дву месечно бебе при това родена в осмия звучи по-страшно.ако някои вече е минал по този път да споделея опит 

Аз не бих оставила детето си с нелекувани бактерии!

Някой знае ли нещо по този въпрос за обработката на ст.урина до колко време е читава за обработка?

Много пъти сме давали стерилна урина за изследване и не е имало проблеми с неверни резултати. При това, не мисля, че лаборантките са се вмествали в тези 2-3 часа, а и за пръв път го чувам това  Thinking

# 214
Интересното при нас е,че не ни направиха антибиограма,а направо ни изписаха този антибиотик.Дано този път да изчезнат тези бактерии-всичко зависи и от организма на детето.

смени си лекаря Peace

моето момиченце  също имаше бактерии в урината
вече е на 6 и е здравичка,но като по-малка направи пилонефрит и лежахме в болница   имаше рефлукс--
слава богу -израстна го -но ,сума ти антибиотик изпи милата

Лекуваща ни беше доц Анадолийска Peace
страхотен специалист, въобще целият екип е страхотен там-това е моето мнение

Нати добре е казала--

Аз не бих оставила детето си с нелекувани бактерии!

подкрепям това мнение!!!!!!

почти всяка седмица давахме стерилна урина,доцентката ни искаше 3 поредни дни да правиме изследване Peace
и което е интересното  приемаше за достоверно изследването на лаборатории цибалаб и на тяхната си лаборатория,но ,единия път занесох от лабораторията на кварталната поликлиника и го върна-поиска ново

# 215
Някъде на около месец и половина-два и Калина имаше бактерии в нослето. Отидохме на преглед при частен педиатър, който ни препоръчаха и той предписа едно кремче - Бактробан, което й помогна.
Не е антибиотик май, но не съм сигурна, трябва да го потърся...  newsm78
Не казвам да го лекуваш така, но попитай някой за него.  Peace

# 216
Бактробана съдържа антибиотик.

# 217
малко късно, но повторете резултата! е. коли в носа? не ми се вярва. ако е вярно ще се наложи сериозно лечение. при малки деца е. коли предизвиква и менингити!
бактробана не деиства на е. коли.
jane1 да! Беше открито заболяването, пиеше вече и Фуролин (профилактично) и и поставяха ваксините. Моето дете е оперирано от доктора който споменаваш!  Peace
Нати  Hug
казаха ли ви че фуразолидоните са забранени в БГ?  newsm78

# 218

Т.е. Фуролинът ли?

# 219

Т.е. Фуролинът ли?
И защо?

# 220

Т.е. Фуролинът ли?
И защо?
мутагенност, генотоксичност и карциногенност

# 221
мутагенност, генотоксичност и карциногенност

Как, след като е забранен се изписва масово от детски нефролози и уролози?
И какво е тогава алтернативното лечение или по-скоро поддържане, ако не се използва Фуролин?
И защо в страните, от където се снабдяваме с това лекарство не е забранен? Едва ли са по-назад от нас в медицинските си открития  Thinking

# 222
  • Благоевград
Да,гледаха я .Лекарят каза,че има малко песъчинки,но не видя нищо друго обезпокоително.Незнам колко би я боляло,ако тръгне да изхвърля някоя песъчинка.Една сутрин плака около час и половина,свива се ,направо плаках с нея,даже се бяхме запътили към бърза помощ,но тогава се изпиша и спря да я боли.
Здравейте, прочетох този ваш пост и тъй като сме със сходни проблеми /дано вашите вече са отшумели/ много моля, споделете спря ли детето да се оплаква от болки в коремчето и как? Моето дете е с оперирано преди година бъбрече и все още сме на поддържащо лечение против бактерии в урината с лекарството "Фуролин", въпреки че от известно време урината е чиста. Притеснява ме, че от месец се оплаква от болки в коремчето. Не силни, но чести. Сутрин, вечер, по всяко време. Аз не виждах връзка с пикучните проблеми, но след вашето мнение се замислих. Затова отново моля, споделете разрешихте ли проблема и как?

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 15:25 от Bory_V

# 223
  • Благоевград
оооо, извинете. Исках да пусна горното съобщение на лични, но то излезе тук.

# 224
оооо, извинете. Исках да пусна горното съобщение на лични, но то излезе тук.
Отговорих ти на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт