Бактерии в урината

• 169 375
  • 423
  •   1
Отговори
# 225
Дано не ви отчайвам ,но аз след като натъпках детето си с антибиотици миналата година,за да убия бактерията и уж всичко беше наред,тази година отново ни споходи проклетото Коли.Мисля първо да опитам с хомеопатия

# 226
А някой пробвал ли е сребърна вода като помощно средство към лечението?

# 227
Дано не ви отчайвам ,но аз след като натъпках детето си с антибиотици миналата година,за да убия бактерията и уж всичко беше наред,тази година отново ни споходи проклетото Коли.Мисля първо да опитам с хомеопатия

Това че детето е имало бактерии и сте го излекували успешно, не го застрахова от повторна поява. Ако много зачестят бактериалните инфекции, потърсете причина.

# 228
здравейте и от мен..
нова съм във форума,но ще разкажа накратко,дано има някой със сходен проблем,че наистина съм много притеснена.Значи дъщеря ми е на 5г и 4 мес,от бебе вдигаше непрестанни Т,без други симптоми и личната без много да мисли изписваше АБ,нещата се оправяха и след известно време пак.....и така до мин.год ноември.Вдигна ми поредната висока Т,но този път каза,че я боли коремчето,заведохме я на лекар със съмнение за апендицит,хирурга го отхвърли,Т не спадаше няколко дни,а детето цяла нощ не спеше от болки.Лекарката твърдеше,че е вирусна инфекция и ще и мине без АБ.Една нощ не издържах и чукнах леко с ръка бъбречетата и тя изпищя миличката.Уринката и за пореден път имаше доста остра миризма,на сутринта сама отидох до лабораторията и пуснахме стерилна,веднага се изолораха Ешерихия коли 10^5,шефката на детско отделение в бургас ми препоръча да я заведа вСф при доц.Анадолийска.Така и направихме,проведохме ле1ение с инжекции,след това дълго време на Нелидикс.....и края на декември....отново вдигна Т!!!  Cry Пак отново до сф,доц. направи снимка,микционна цистография,няма връщане на урина към бъбреците,има голям пикочен мехур,вероятно от това,че като бебе пиела мн вода или от запек.Уж всичко е наред,назначи ни лечение с антибактериален препарат(поръчахме го от Германия)45 дни + лекарство за свиване на пикочния мехур,онзи ден направихме контролна урина....резулата е отново бактерии 10^5.Вече ми идва да се гръмна,хигиената е отлична,доц.каза че не би трябвало да има бактерии,след като пие антибиотик и тн..... но факта си е факт.а детето ве4е 5-ти месец е нон стоп на антибиотици,направо го съсипах.И така мили майки,сега пак ми предстои ходене до сф,да видим какво ще кажат......На всички ви желая здраве и само здраве!

# 229
назначи ни лечение с антибактериален препарат(поръчахме го от Германия)45 дни

Какво е лекарството от Германия и докато го пи ли направи пак бактериална инфекция?

# 230
назначи ни лечение с антибактериален препарат(поръчахме го от Германия)45 дни

Какво е лекарството от Германия и докато го пи ли направи пак бактериална инфекция?
Солотрим се казва,съставката му е Триметоприм,която е една от съставките на нашия познат Бисептол.има антибактериално действие.Да,по време на лечението с него пак вдигна Т и веднага и пуснахме стерилна урина,онзи ден пуснах 2-ра за по-сигурно,пак се изолираха.Сега спираме Солотрима и ще пие Нелидикс отново 20 дни,според антибиограмата.Всъщност май само веднъж урината и беше стерилна,след като я набодахме с Амикин 7 дни и след това изпи 2 шишета Панцеф и незнам колко опаковки Нелидикс....  Sad

# 231
white_snake, Анадолийска не спомена ли нещо за Фуролин - подобно е на Нелидикса, но се продава в Гърция, Германия Турция мисля /макар и под различни наименования/. Обикновено се изписва за по-продължителен прием. Подтиска бактериалния растеж на Ешерихия колите. Дъщеря ми го пи близо 2 години, докато преодолеем проблемите /стеноза на уретрата, уголемен пикочен мехур, ВУР/  с малки прекъсвания и през това време нямаше бактерии.

# 232
white_snake, Анадолийска не спомена ли нещо за Фуролин - подобно е на Нелидикса, но се продава в Гърция, Германия Турция мисля /макар и под различни наименования/. Обикновено се изписва за по-продължителен прием. Подтиска бактериалния растеж на Ешерихия колите. Дъщеря ми го пи близо 2 години, докато преодолеем проблемите /стеноза на уретрата, уголемен пикочен мехур, ВУР/  с малки прекъсвания и през това време нямаше бактерии.
ами не,нищо не спомена.Сега като отидем на преглед вероятно ще каже нещо,искрено се надявам  Praynig Твоята дъщеричка е имала доста проблеми,а сега преодоляхте ли бактериите?

# 233
Твоята дъщеричка е имала доста проблеми,а сега преодоляхте ли бактериите?

Преодоляхме ги, но открихме причината.
Първоначално я лекувахме при Анадолийска и Лилова, но те само я тъпчеха с лекарства, с думите: "Ще го израсте". Накрая ни писна и на своя глава я заведохме на детски уролог и се оказа, че има причина за тези бактерии, която не се е видяла на микционната снимка.
Те са детски нефролози и гледат за едни неща, но нищо не ти пречи да заведеш детето и на детски уролог. Поне за твое успокоение.
Детски уролози има в Пирогов, в детската урология.

# 234
Твоята дъщеричка е имала доста проблеми,а сега преодоляхте ли бактериите?

Преодоляхме ги, но открихме причината.
Първоначално я лекувахме при Анадолийска и Лилова, но те само я тъпчеха с лекарства, с думите: "Ще го израсте". Накрая ни писна и на своя глава я заведохме на детски уролог и се оказа, че има причина за тези бактерии, която не се е видяла на микционната снимка.
Те са детски нефролози и гледат за едни неща, но нищо не ти пречи да заведеш детето и на детски уролог. Поне за твое успокоение.
Детски уролози има в Пирогов, в детската урология.
Нати,изключително много ти благодаря за информацията,наистина ми е полезна.Ако можеш сподели ми при кого сте ходили в Пирогов,понеже аз не съм от Сф и за да отида,трябва да запазя час и тн,процедурата е дълга....Аз,със скромното ми медицинско образование,съм напълно наясно,че тези бактерии така или иначе идват отнякъде или се образуват от нещо,има си проблем детето.Но да го тъпча половин година близо с антибиотици и проблема да е налице,просто не е нормално.Ако искаш ми отг. на лични,благодаря ти още веднъж!

# 235
Нати,изключително много ти благодаря за информацията,наистина ми е полезна.Ако можеш сподели ми при кого сте ходили в Пирогов,понеже аз не съм от Сф и за да отида,трябва да запазя час и тн,процедурата е дълга....Аз,със скромното ми медицинско образование,съм напълно наясно,че тези бактерии така или иначе идват отнякъде или се образуват от нещо,има си проблем детето.Но да го тъпча половин година близо с антибиотици и проблема да е налице,просто не е нормално.Ако искаш ми отг. на лични,благодаря ти още веднъж!

Ще ти пиша на лични.

# 236
Здравейте мами изчетох всичките ваши мнения по въпроса с бактериите и се обръщам към вас с моя проблем изкренно се надявам да ми помогнете.Дъщеря ми е на 2 годинки и един месец на ротинните проверки на 2 години и откриха бактерия в урината 10.5 степен,изписаха и Зинат след като го изпихме направихме пак стерилна урина и отново имаше бактерия е-коли 10.4 степен.Гледаха ни на ехограф и видяха че задържа урина в десния бъбрек.Изпратиха ни в София в Медицински център Здраве при д-р Митева тя също видя че задържа урина в десния бъбрек и ни казаха да влезем в болница Детска педятрия за снимки,изписа ни Алгументин пихме го преди да ни направят първата снимка ни взеха стерилна урина пак и този път нямаше бактерия,от снимката която е с катетър незнам как се казва се видя че няма нищо,но от горната снимка се видя че има стеснение на уретера в горната част,взеха и кръв и от кръвната кртина изследванията са и идеални няма проблеми,диагнозата която ни определиха е Хидронефроза 2 степен,детето се чувста много добре няма оплаквания,даже ако не бяха ротнните изследвания нямаше да разберем за тази бактерия,сега ни изпращат в Пирогов да си кажат и други лекъри мнението,докторката в детска педятрия каза че е вродено стеснение,но доктора в Пирогов казва че за него това не е вродено а инфекция на уретара,утре сме на преглед при него с ехограф за да види той стеснението и да си каже мнението.Много ме е страх да не кажат че ще се наложи операция вие как мислите лекува ли се хидронефроза 2 степен с медикаменти или задължително се прави операция.Дайте ми съвет моля

# 237
Здравейте мами!
Да споделя и аз нашия проблем:Дъщеря ми Маги е на 3 месеца.Започна да вдига температура 37.3-37.4.Други симптоми нямаше.На 3-тия ден я заведохме при педи-прослуша я,погледна гърлото и каа ,че няма нищо обезпокоително.Ако вдигне темп.над 37.8 да давам панадол.На следващия ден темп.стана 37.8,дадох панадол,който не можа да я свали под 37.Обадих се на педи и настоях за кръвни изследвания незабавно.Направихме ги и се разбрахме на следващия ден да занесем и урина.Само,че един час по-късно педи ми позвъни и каза да отидем да вземем талон,че ни праща в болница-силно ускорена утайка-60мм ,повишени левкоцити и нисък хемоглобин.Приеха ни в педиатрията към Медицинска Академия,взеха кръв и урина и ни поставиха  диагноза  Пилонефрит. Веднага започнаха с антибиотик-венозно Терцеф.Веничките и обаче не издържаха абокадите,боцкаха я всеки ден и накрая решиха перорален прием-Медоклав.От него обаче започна да дриска през 5 мин. и др.Буева го смени с Панцеф.Гледаха ни на ехограф-няма аномалии.Левия бъбрек бил леко увеличен,но в норма и смятат че именно той е инфектиран,затуй е и леко увеличен. Изписаха ни след 5 дни,без подобрение в резултатите от кръвта и стерилна урина.Казаха ни след 1 седмица да дадем урина в поликлиниката отсреща,а след 3-4 седмици и кръвна картина.Епикризата ни не беше готова,трябвало да отидем след няколко дни.Сега незнам без никакви резултати от изследванията къде да отидем в тази поликлиника.Сто пъти ги попитах,така и не ми отговориха.Антибиотика трябва да го пием още 3 дни и след туй да се обадим,защото можело да го сменят.Дадоха ни тел.на приемната.Много ми е интересно,кой от там ще ми каже какъв да бъде той-може би сестрата CloseМного съм изнервена и най-вероятно ще я заведем в някой частен център,където ще си платим,но се надявам да ни обърнат повече внимание.

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 17:17 от danitkata

# 238

Имай предвид, че д-р Буева е възможно най-добрият детски нефролог, тъй че на частно няма да попаднете при по-добър лекар.
Тя има и частен прием. По принцип е много внимателна. Учудвам се, че си останала с такова впечатление от нея.
В поликлиниката отсреща преглеждат същите доктори от педиатрията, тъй че ако ходите там на преглед, ще попаднете отново на тях.

# 239
Благодаря Нати!

Общи условия

Активация на акаунт