Бактерии в урината

• 169 371
  • 423
  •   2
Отговори
# 240
А къде приема на частно др.Буева? Питам за всеки случай ако се наложи.

# 241
Здравейте?
Откриха на сина ми Е-коли в урината...направихме стерилната урината,т.като рязко си намали храненията!
Дали може бактериите в урината да са причина???

# 242
Буева приема частно във Втора градска болница.Предварително е добре да се запише час.Прегледа последно беше 30лв.И на нас ни предстои да даваме стерилна урина и умирам от притеснение,защото и ние пихме антибиотик последния път.

# 243
А къде приема на частно др.Буева? Питам за всеки случай ако се наложи.

diizi ти е отговорила. Ако те интересува телефон на Буева - пиши ми на лични да ти го пусна.

Здравейте?
Откриха на сина ми Е-коли в урината...направихме стерилната урината,т.като рязко си намали храненията!
Дали може бактериите в урината да са причина???

Възможно е. Зависи какво е състоянието на детето, но от бактериална инфекция може и температура да вдигне.

# 244
Здравейте,имам голям проблем от седем години лекувам бактерии в урината на дъщеря ми която е на 11г.в момента.Стигнах до тук благодарение на Д-р Буева такак че не питайте за неия моля ви.Вече незнам към кой доктор да се обарна ,ако някой може да помогне ще съм много благодарна.

# 245
  • София
ще следя темата, не ми се пише, и ние излизаме от токуда с диагноза остър пиелонефрит и е-коли в степен 10 на пета, ще ни правят ренгенография на пикочните пътища след 10тина дни, а дотогавасме на АБ...

# 246
Днес бяхме при Буева.За мен тя си остава най-добрия специалист в тази област.При нас всичко е наред и евентуално след 1 год.ще отидем пак профилактично.

# 247
      Откриха в урината на бебо - протеус миробилис 10/5. Причината да направим изследването беше- малко наддаване, неакане/което от този форум бях разбрала, че не е проблем при кърмените бебета/ и мирис на урината. Изписаха - Бисептол 10 дни сутрин и вечер.

Възможно ли е резултата да е от неправилно взета урина /дупето не беше измито преди това и след като залепих пликчето, го отворих отново, за да сипя от урината и в бурканче за обикновено изследване/?

Прочетох, че причина са памперсите, да ги махна ли временно /че сме много малки/ пък ще пера ританки през час ако трябва.

Как се правят "седящите" бани със смрадлика и калиев перм. като бебо още не сяда ? Проблем ли ще е да слагам в коритото, след баня и да го изплаквам с него. Какво е съотношението калиев перм./вода ?

Мога ли да направя повторно изследване, без направление /важи ли като др.направления по 45 дни/ ?

# 248
явно доста се е дъвкала тази тема и никой не пише  Sad

# 249
      Откриха в урината на бебо - протеус миробилис 10/5. Причината да направим изследването беше- малко наддаване, неакане/което от този форум бях разбрала, че не е проблем при кърмените бебета/ и мирис на урината. Изписаха - Бисептол 10 дни сутрин и вечер.

Възможно ли е резултата да е от неправилно взета урина /дупето не беше измито преди това и след като залепих пликчето, го отворих отново, за да сипя от урината и в бурканче за обикновено изследване/?

Прочетох, че причина са памперсите, да ги махна ли временно /че сме много малки/ пък ще пера ританки през час ако трябва.

Как се правят "седящите" бани със смрадлика и калиев перм. като бебо още не сяда ? Проблем ли ще е да слагам в коритото, след баня и да го изплаквам с него. Какво е съотношението калиев перм./вода ?

Мога ли да направя повторно изследване, без направление /важи ли като др.направления по 45 дни/ ?
1. За да се вземе стерилна урина трябва много добре да измиеш дупето и пишето, да поставиш колекторчето, без да докосваш краищата, които залепват, а след това е най-добре изобщо да не пресипваш урината никъде, а още по-малко - в обикновено бурканче!  Naughty Аз завивам внимателно краищата на колектора и лепя с тиксо от външната страна, ако ме разбираш...
2. Причината едва ли са памперсите... Според лекарите, при които сме ходили, това е вродено заболяване /по-скоро аномалия/, което в повечето случаи се израства и няма нищо общо с памперсите или някакви неправилни грижи за детето.
Не виждам как ще махнеш памперса на 4-месечно бебе.  newsm78 Проблемът няма да са само ританките, а чаршафи, завивки... а и все още не е толкова топло.
3. За баните със смрадлика и КП - може просто да го държиш с една ръка над леген с разтвор на едно от двете и с другата да му миеш дупето. Като се измориш - сменяш ръцете.  Wink
КП се разтваря във вода, докато водата стане бледо розова.
4. Изследване може да направиш когато си поискаш, ако е платено. Ако не - доколкото знам, по ЗК се полагат 3 направления за урина за период от 3 мес., т.е. - и трите можеш да си ги поискаш в рамките на 1 мес. Обаче не може да ползваш същото направление от първото изследване - трябва друго.

# 250
/дупето не беше измито преди това и след като залепих пликчето, го отворих отново, за да сипя от урината и в бурканче за обикновено изследване/?

Не си взела правилно стерилната урина - първо миеш много добре, непосредствено преди да вземеш, освен това не трябва да пресипваш. Те ще си вземат каквото им трябва, не е нужно да е в различни шишенца. Ако все пак пресипваш се реже колекторът отдолу и съдържанието се изсипва в стерилно контейнерче /продават ги в аптеките/.

За памперсите - много често го изтъкват като причина, когато няма какво друго да кажат...

Направлението ти за изследване важи само за 1 път. Не можеш да го ползваш повече.

# 251
Оказа се, че не е бил проблема в неправилно взетата урина /както се надявах/ . След 10 дни Бисептол, гадината не е изчезнала  ooooh! Сега ще пием друг антибиотик, още не знам какъв, а така ми се искаше да се захранваме.

# 252
Оказа се, че не е бил проблема в неправилно взетата урина /както се надявах/ . След 10 дни Бисептол, гадината не е изчезнала  ooooh! Сега ще пием друг антибиотик, още не знам какъв, а така ми се искаше да се захранваме.
не писах за да видя какъв ще е резултата... кога тия хора ще разберът че не може за сериозни неща да дават бисептол?  newsm78
пп. нямате проблем със захранването... освен че сте малко малки...

# 253
tonev кажи ми, много ли е сериозно това с протеуса? Като прочетох само от другите постове, колко антибиотик са сменили майките и пак не изчезва........Аз се надявам със следващият по-силен антибиотик да отмине. И от какво в крайна сметка се появява това чудо, аз ли съм направила нещо неправилно при грижите за бебо или какво? Спазвам много добра хигиена /чак се вманиачавам/
   Вярно ли е, че е вродено и се израства с възрастта?

# 254
Здравейте, бременна съм в началото на девети месец и ми откриха Ешерихия коли по малко от 10 на трета степен. Доки веднага ми изписа Аксеф 500, но ми го изписа ей така за всеки случай и аз не съм много съгласна ей така да се тъпча с АБ.
Дайте ми съвет нужно ли е за всеки случай да се пие Аб и какъв защото тоя Аксеф си е 30 лева  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт