Хайде на театър - №19 🎭

• 43 300
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • Бургас
Хайде, Бургас! Simple Smile

# 736
И аз да допълня с отзиви относно последните две постановки, които гледах.
Минала седмица това беше Малката Англия . Постановката е хубава, но ако вече си гледал работата на Диана Добрева, за мен е доста предвидима. Това вече ми е третата нейна и ефектите по декорите са същите, развитието като чувства в действието е същото - трагично, мрачно. Има някои места, които чак ти е некомфортно и сконфузно да ги гледаш. Александра Свиленова на поклоните дори все още не можеше да излезе от роля - тя просто не спираше да плаче. Много й е тежка ролята, адмирации за работата, която е свършила. Също, има места където говорят доста време само на гръцки, а субтитрите там не вървят. И се получава 5 минути гледаш нещо, което всъщност не си сигурен какво е. А за пушенето на цигари на сцената - аз разбирам, обаче на 10 ред се усещаше миризмата на дима и не беше много приятно.
Вчера, благодарение на MariyaS гледахме Когато гръм удари как ехото заглъхва . Ами, не случайно този спектакъл се изпълнява толкова години. Нямаше нещо, което да не ни хареса - декор, актьорска игра (чудовищна), атмосфера, близкият контакт с актьорите. Чувствахме се част от спектакъла.

И двете бих казала, че бяха драматични и трагичи, но след първата и аз се чувствах смазана, а след втората - в главата ми звучеше само "уааау".

# 737
Цигарите на сцената са ужасно дразнещи. Аз винаги купувам по-напред билети и дишам с пълни дробове. Разбирам, че това е представление и забраните за пушене на закрито не важат и все пак трябва малко съобразяване с публиката!
Като прочета такъв отзив и се отказвам от представлението.

# 738
  • София
Момичета, дали някоя от вас е била на ROCK SYMPHO SHOW през февруари в НДК, за да сподели мнение? През октомври ще има отново концерт и бих желала да прочета мнения преди да закупя билети.

# 739
  • София
Това с цигарите мен лично доста ме учуди. На "Те бяха 10", театър Възраждане, в тази малка заличка, се изпушиха поне 2-3 цигари. Имам чувството, че накрая си миришех, все все едно съм била на кръчма. Няма ли да е същия ефекта, ако просто се държи цигарата все едно я пуши актьора?

# 740
Е пак не сте били на Три сестри, когато на 2 пъти инсценираха пожар с димки, а в промеждутъка Ръсин на три пъти пали лула за около 2-3 мин. Ако не бях заклещена на реда щях да си тръгна, ама …

# 741
Ръсин явно редовно си пафка на сцената на Възраждане. 😀
На мен до 2-3 цигари не ми пречат, честно казано.
В Херкулес VS Авгий "пушеха" изкуствени цигари (навити хартийки), това е вариант. Simple Smile

# 742
Това с цигарите мен лично доста ме учуди. На "Те бяха 10", театър Възраждане, в тази малка заличка, се изпушиха поне 2-3 цигари. Имам чувството, че накрая си миришех, все все едно съм била на кръчма. Няма ли да е същия ефекта, ако просто се държи цигарата все едно я пуши актьора?
На едно-единствено представление съм виждала просто да имитират пушене. Нищо не загуби спектакълът по мое мнение, като не запалиха цигарата реално. Както не се колят и бесят наистина, така не виждам проблем и пушенето им да е имитация.

# 743
Е пак не сте били на Три сестри, когато на 2 пъти инсценираха пожар с димки, а в промеждутъка Ръсин на три пъти пали лула за около 2-3 мин. Ако не бях заклещена на реда щях да си тръгна, ама …
Били сме! И да, много неприятно беше!

# 744
Преди малко излязох от Народния театър, където гостуваха габровските артисти с "Портретът на Дориан Грей" от великия Оскар Уайлд, режисьор Веселка Кунчева. Чудесен спектакъл, много визионерски, модерен, красив, въздействащ, магичен. Прекрасна музика и хореография, невероятни внушения. Изпратихме ги заслужено с бурни и продължителни аплодисменти. Препоръчвам на всички фенове на романа (на мен ми е любим) и изобщо на съвременния театър.

Последна редакция: чт, 30 апр 2026, 22:18 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 745
  • София
Момичета, дали някоя от вас е била на ROCK SYMPHO SHOW през февруари в НДК, за да сподели мнение? През октомври ще има отново концерт и бих желала да прочета мнения преди да закупя билети.

Аз съм ходила, тамън два пъти. Вероятно и през октомври ще отида. Рок музика със симфоничен оркестър - невероятно добра комбинация. Изпълняват популярни рок хитове, но с цигулки и други инструменти за класическа музика. Страхотно е. Така че препоръчвам 🙌

# 746
  • София
Преди малко излязох от Народния театър, където гостуваха габровските артисти с "Портретът на Дориан Грей" от великия Оскар Уайлд, режисьор Веселка Кунчева. Чудесен спектакъл, много визионерски, модерен, красив, въздействащ, магичен. Прекрасна музика и хореография, невероятни внушения. Изпратихме ги заслужено с бурни и продължителни аплодисменти. Препоръчвам на всички фенове на романа (на мен ми е любим) и изобщо на съвременния театър.
Алиса, и аз бях, много ни хареса - на мен и две приятелки. Браво на тях! Имаше лош отзив тук и малко се бях притеснила, защото аз организирах, но излязохме запленени.
Мааалко ме дразни пушенето на сцената, не прекалено, приемам, че за изкуството всичко е позволено, но и на мен не ми е приятно. На 3 сестри съм в средата на май.

# 747
  • Галифрей
Пуснах нова тема 😘 https://www.bg-mamma.com/?topic=1875305.new#new

Общи условия

Активация на акаунт