Процесът срещу Мариус Борг Хьойби

• 3 226
  • 73
  •   8
Отговори
# 45
не знам дали следвате сайтове за blind items - там от години се пише, че Игри също има проблеми с наркотиците. Дори, че миналата година в австралийския университет са я пипнали с кокаин и само това, че е престолонаследник я е спасило да не я изхвърлят от университета.

https://www.crazydaysandnights.net/2025/10/blind-items-revealed-1_7.html
Това е вярно не знам тази монархия на къде отива. И що за родители са това да знаеш, ме децата ти се друсат и да не вземаш мерки. И то само друсането да беше, синковеца изнасилва и бие жени и пак не се взимат мерки. Никой не го вкарва в рехабилитационен център, а го водим по почивки и му даваме пари да си живее живота.
Тия излязоха най-голямото дъно сред монархиите.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 16:32 от Moderator3

# 46
Гледам, че и други са свидетелствали, но ще напиша след около 2 -3 часа като се прибера вкъщи и прочета на спокойствие.

Така е обаче - голям чадър над Мариус толкова години, а той е правил гнусни неща. Метте-Марит и Хокон са знаели, самата Метте-Марит явно е ходила насам-натам по света, у Епстейн и почивки за самореализиране.

Пълен срам и пълен провал.
Министър-председателят пък се е срещнал с Краля днес преди дежурната петъчна среща с правителството. Сигурно са обсъждали делото и Метте-Марит.

Излезнаха и други много гадни неща за ''елита'' тук. Епстейн явно е инфилтрирал и високите етажи тук, сега един да не ви обяснявам какви високи позиции тук и международно е имал ще го разследват за корупция в огромни размери.

Много кофти дни за Норвегия заради този Епстейн, но поне благодарение на разкритията в тези файлове много добре прикрити истини излезнаха наяве. Новинарските канали не смогват да показват всичко вече - то Мариус, то Метте-Марит, то корупция у други ...

Но на Мариус престъпленията са негова, както и на Метте-Марит и Хокон вина, защото са знаели без да предприемат нищо.
И сега мълчат като пукали.

Ингри Александра се изложи и тя много с тоя пост.
Само един Сверре Магнус остана, който засега е неопетнен. Гледа си младежа фирмата за видео и снимки и тихо и кротко се държи настрана от хаоса.

# 47
Аз не знам как може парламента ви да гласува ЗА оставянето на монархията след всички тия скандали. Трябваше да пуснат един референдум и да се допитат до народа.
В последните дни ми излиза в Х снимки на някакъв човек дето много прилича на Епщайн и се говори, че не е мъртав. Това ако е вярно и направо ще е върха на сладоледа.

# 48
  • София
Парламентът гласува, за да запази стабилност и статуквото за известно време. При следващите парламентарни избори много ясно ще си проличи дали норвежците искат монархия или не.

# 49
Не искат да коментират делото и Мариус, обаче не спират да го подкрепят. Бъдещите крал и кралица на посещение в затвора. Срам и позор!!!

# 50
Явно това е резултата от така модерното в последните години "скандинавски тип" възпитание.
Иначе казано детето/децата си правят каквото си искат и ако родителите се опитват да дават насоки на развитието, всъщност му "пречат" да се развива в "правилната" посока.
Демек пълна слободия за подрастващите и резултатите са на лице.

# 51
А какво не направила Ингри-Александра - изпуснала съм?

# 52
След 2 часа в зверско задръстване най-после се прибрах и мога да си допиша.

Гледам още една от присъстващите на това парти се е изказвала, но и тя не помни особено. Казва горе-долу същото като другите две присъстващи на партито. Все пак това е станало преди 7 години - трудно се помнят всякакви детайли. Но горе-долу обяснява същото като другите две от вчера.

Следващ да се яви пред съда е един от ключовите експерти по делото - специалист по сън, професор по психология, сертифициран сомнолог (специалист по сън) с над 250 публикувани научни трудове по темата.
Той ще се яви няколко пъти по време на делото, но днес е говорил само за първата жертва от партито в Скаугюм. Досега само за нея се е говорило.
Той ще говори за това как алкохол влияе на съня и показва много документи на екрана за присъстващите. Също казва, че не е говорил нито с Мариус, нито с жертвата.
Обяснява за различните стадии на съня и колко лесно може човек да се събуди в различните стадии. В началото на нощния сън човек спи по-дълбоко.
Оказва се, че жертвата не е спала изобщо 24 часа и тогава много по-бързо се заспива и се навлиза в дълбок сън.
Той е видял видеата, които Мариус е направил. Жертвата е лежала в кажи-речи една и съща позиция, очите й са затворени.
Експертът обяснява кое те събужда в различните фази на съня.
Една майка се събужда от детски плач, а можеш и да се събудиш от това, че някой казва името ти.
Казва, че алкохолът скъсява времето на заспиване. Колкото повече си пил, толкова по-бързо заспиваш. А тя и не е спала от 24 часа, което още повече увеличава нуждата от сън и това да заспиш бързо.

Експертът казва, че е напълно възможно тя да е била достатъчно будна, за да си поръча такси. В съда спорят тя и Мариус - той казва, че той й е поръчал такси, а тя казва, че й е помогнал гардист да поръча.
Независимо кой го е поръчал, е напълно възможно и тя сама да го е поръчала.
Прокурорът пита колко бързо тя би навлязла във фаза на дълбок сън, но е трудно да се отговори. Експертът предполага, че може би около 10-15 минути след заспиването е влязла в тази фаза като се има предвид алкохол и това, че не е спала.
Уточнява, че е напълно възможно тя да е спала по време на правенето на видеата и да не е могла да се противопостави.
Той споменава също, че са правени множество експерименти на какво може да се подложи човек без да се събуди и полов акт е едно от нещата. Тоест може да си толкова дълбоко заспал дори и без алкохол и наркотици, че да не се събудиш и от полов акт. А тук става дума за пръст във влагалището.

Жертвата е казала, че не помни да си е свалила бельото сама. Прокурорът пита дали е възможно някой да й го е свалил без тя да се събуди. Да, разбира се, казва той. Това е пробвано в научен експеримент.
Адвокатът на Мариус пита дали е възможно някой толкова бързо да е напълно буден след като се е събудил. Да, казва той, напълно е възможно да си се събудил скоро преди това и да си напълно буден.

Коментира пак видеата и казва, че действията на Мариус не са с висок интензитет така че лесно да се събудиш. Пак повтаря за тези проведени експерименти, където хората не се събуждат при такива действия с такъв интензитет като тези, които Мариус прави на видеото.

Адвокатът на Мариус пита експерта дали може да е 100% сигурен, че тя е спяла. Не, не може, защото за да се установи със 100% сигурност трябва да се измерят сърдечна дейност, мозъчни вълни, очни движения и колко отпуснати са мускулите, което тук е невъзможно. Но от това, което той вижда на видеото, е напълно възможно тя да е спяла.

Един фотограф на вестник Дагбладе е изгонен от съда, защото е направил снимка без позволение. Вестникът се извинява и казва, че снимката е нямала за цел да бъде публикувана.

Изказвал се е и едно бивше гадже на жертвата, но не намирам нищо особено и интересно да е казал. Ще видя дали ще намеря нещо.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 18:20 от Fenris

# 53
  • Варна
Колкото повече се обясняват, толкова по-зле звучат и изглеждат. На фона на този цирк във въпросната монархия все повече оценявам политиката на АКС да не коментират нищо. Там обаче тя е печеливша, а тук на тези май подобно държание няма да им се размине. На хората явно сериозно им писва от наглостта на престолонаследниците в Норвегия.

# 54
Мисля, че се предвижда премахване на монархиите в световен план, те наистина са анахронизъм. Падне ли една след това ще рухнат като домино всички. Страхът, че може да дойде президент като Тръмп е напълно неправилен довод. Това е изборна длъжност, освен това може да бъде свален и по-- рано, то си е по-- лесно, отколкото да бутнеш монархия. Представям си Мете и Хокон като кралска двойка с този Мариус.....
Аз лично не виждам с какво възрастната кралска двойка е одобрявана. Напълно са се провалили в ролята си да подготвят следващите крале. При първата сериозна трудност са се покрили и мълчат. Кога са действали правилно в критична ситуация? Може би когато махат от балкона на двореца или режат лентички? Цялата кралска кохорта е живо доказателство, че тази институция наистина е несъвместима със сегашните времена.Малката принцеса е достойна издънка на рода, който няма да донесе нищо добро на Норвегия, ако остане.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 18:42 от Ън

# 55
Аз даже не искам да си представям Метте-Марит кралица и Хокон крал. Ужас.

Вече има двама журналисти, които са изгонени от съдията.
Единият снимал екрана, на който се показват документи, а другият снимал експерта по сън, но Мариус също влязъл в снимката.
И двамата ужасно се извиняват, но съдията им отнема достъпа до процеса през останалото време.

Забравих да напиша, че според този експерт по сън е много малко вероятно тя да е била упоена с наркотици, понеже те отнемат повече време да им свърши ефекта.
Според него просто е спала дълбоко заради алкохола и това, че не е спала едно 24 часа преди това.
Тоест той беше добър свидетел за нейната достоверност.

Не намирам нищо особено интересно и скандално в обясненията на двете бивши гаджета на първата жертва.
Те са явно викнати за свидетели от защитата на Мариус, но не виждам с какво точно помогнаха в случая или пък на него. Те не казаха нищо скандално за нея.
Но явно и двамата са знаели, че тя им е изневерила с Мариус в даден момент. Доброволен секс.

Ирена, Ингри Александра е написала пост в затворения си профил в Инстаграм, където критикува пресата и казва, че й е писнало и пита кога е достатъчно (за пресата). Обвиняват я, че е като инфлуенсърка, която напада от социалните си медии пресата.

# 56
  • Разпиляна във въображението
"Подкрепяме Мариус в ситуацията, в която се намира, грижим се за другите деца – те също трябва да бъдат обгрижвани – а аз трябва да се грижа и да се грижа за коронната принцеса."

Ох! Изобщо не съчувствам на този мижав мъж. Млъкни за този престъпник и отдай своето съчувствие за жертвите. Толкова да са неадекватни в това семейство и техните ПР-и.

Едуард бе попитан на събитие за Андрю и отговори за жертвите. Те са важните.

# 57
Наистина са неадекватни. Или просто сляпо следват недекватни ПиАри и комуникационни служители.
Толкова години единствените критики към Метте-Марит са били колко скъпа й е роклята и колко скъпа й е чантата, а то какви гнусотии са се случвали. Цените на роклята и чантата бледнеят.

Оказа се, че докато тя е била в онази вила на Епстейн 4 дни, поне 2 от жертвите му са били там. С едната има снимка даже, дето бях пуснала в другата тема.

Какви си е мислила тя, че са тези полуголи деца и какво си е мислила, че правят там? Аз съм сигурна, че журналистите няма да й зададат правилните въпроси, или че тя ще отговаря само с ''не знаех, съжалявам, само ако знаех, не бях наясно''.

Не искат да я пускат пред пресата сега, за да има време да тренира с ПиАр екипа как да отговаря като робот, че не знае, независимо от въпроса, който се задава.

Мисля, че първата част на делото приключи - с жертвата от мазето в имението Скаугюм.
Утре ще започне втората жертва - тази, която е била изнасилена с полов акт и която се е събудила от това, че Мариус е правил секс с нея. Преди това са правили доброволен секс няколко пъти, после тя е заспала и се е събудила от половия акт, който Мариус правел с нея.

# 58
Престолонаследникът принц Хакон и престолонаследницата принцеса Мете-Марит посетиха сина й Мариус в затвора Осло снощи с полицейския им ескорт. Това е първият път, когато член на норвежкото кралско семейство посещава разширен член на семейството в затвора.

# 59
Супер жалки са.

Общи условия

Активация на акаунт