Процесът срещу Мариус Борг Хьойби

• 3 581
  • 78
  •   5
Отговори
# 60
Той сега 4 седмици ще търка нара, както се казва. Така е, като не може да уважава забраната за контакт с едната жертва и дори я заплашва с нож 2 дни преди делото .... Поне тези 4 седмици без кокаин и алкохол ще изтрезнее съвсем.

# 61
Аха, аха. В затвора да не намериш наркотици е като да идеш в Афганистан и да кажеш, че няма.

Вече почвам да си мисля, че има видео/а на майка си и баща си и ги изнудва. Не може да са толкова безочливи.  Или просто другата съвсем им е увредена мозъците.

# 62
Не се съмнявам, че е много строго всичко покрай него.
Няма как да му дадат наркотици и алкохол при условие, че по цял ден е в съдебната зала.
Остава и надрусан или махмурлия да е там.

Той самият каза, че седи много в килията сам и мисли.
Може и да е в някаква форма на изолация от другите затворници. Все пак той ще е там 4 седмици арест.

Прочетох, че седи в един затвор на около час път от Осло.

# 63
Мисля, че се предвижда премахване на монархиите в световен план, те наистина са анахронизъм. Падне ли една след това ще рухнат като домино всички. Страхът, че може да дойде президент като Тръмп е напълно неправилен довод. Това е изборна длъжност, освен това може да бъде свален и по-- рано, то си е по-- лесно, отколкото да бутнеш монархия. Представям си Мете и Хокон като кралска двойка с този Мариус.....
Аз лично не виждам с какво възрастната кралска двойка е одобрявана. Напълно са се провалили в ролята си да подготвят следващите крале. При първата сериозна трудност са се покрили и мълчат. Кога са действали правилно в критична ситуация? Може би когато махат от балкона на двореца или режат лентички? Цялата кралска кохорта е живо доказателство, че тази институция наистина е несъвместима със сегашните времена.Малката принцеса е достойна издънка на рода, който няма да донесе нищо добро на Норвегия, ако остане.
Въобще се съм съгласна. Монархът няма властта дори на президент в парламентарна република, та какво остава за президентска, каквито са САЩ и Русия. Тръмп си прави устата за трети мандат и не е спрял да подкопава устоите на демокрацията,  а Путин прави-струва - несменяем е и се превърна в диктатор. Ердоган също. Монархията може много по-лесно да приключи, отколкото диктатурата. И със сигурност - безкръвно.
Монархията вади очите, защото дава стабилност. И норвежките депутати затова са гласували за запазването й. И аз съм за запазването на норвежката монархия, не с тези представители, но да остане.

Абе нали Мете-Марит щеше спешно да се лекува, докато трае делото. Май чудодейно е отложила тежкото боледуване. Ако е злоупотребила с доверието на хората, използвайки болестта си и пак е лъгала, още по-дълбоко дъно копае. Чудим се на социопатските изпълнения на синковеца, но крушата не расте на ябълка.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 20:11 от Ирена_

# 64
Чакай, не я подсеща да вади пак картата с болестта. Рязко изведнъж се отложи след излизането на файловете.

# 65
Аз не се съмнявам, че фиброзата ѝ е от дългогодишната употреба на кокаин и предполагам, че Метте вече не ползва, ако е вярно, че и трябва трансплантация.

А за Мариус надали ще рискуват да е в съда с абстиненция. Като нищо му дават заместители съвсем законно и под наблюдение.

# 66
Хокон: „Подкрепяме Мариус в ситуацията, в която се намира, грижим се за другите деца – те също трябва да бъдат гледани – и аз трябва да се грижа и да се погрижа за кронпринцесата.“

Коментар под поста с думите на Хокон: "В този момент не знам дали Хокон е безсрамен, или просто глупав.

# 67
  • Варна
Мисли за собствения си задник. Жертвите кучета ги яли. Нещастник... Каква принцеса, тази е пълна утайка.

# 68
Определено мисли как да останат на власт без доверието на хората.

И да, Метте-Марит официално чака за трансплантация на бял дроб и да, дългогодишна употреба на кокаин е възможна причина за белодробна фиброза. А тя и е пушила много в допълнение през годините.

# 69
Аха, аха. В затвора да не намериш наркотици е като да идеш в Афганистан и да кажеш, че няма.

Вече почвам да си мисля, че има видео/а на майка си и баща си и ги изнудва. Не може да са толкова безочливи.  Или просто другата съвсем им е увредена мозъците.
Не мисля, че непрокопсания син изнудва майка си и пастрока си.
По скора той е "светлината" в очите на майка си, нейния първороден и тя винаги го е отглеждала като "мамин златен", винаги всичко му е било позволявано. А Хокон явно е мъж под чехъл и изпълнява прищевките на жена си - а защо никой не може да каже.

# 70
Нищо не е останало от храбрите викинги в Норвегия. Хокон няма качество на държавник,нито на мъж и глава на семейство,щом е позволил в дома му да се друсат спокойно. Надявам се арогантността и чувството им за безнаказаност рязко да се изпарят, особено на Крон принцесата.

# 71
Дали това ще стане, зависи от норвежките поданици. Едва ли и в тях е останало нещо от викингите, та не трябва да се очаква проява на смелост.

# 72
Сега намерих в статия на БиБиСи, че Мариус е казал в първото си говорене пред съда, че за пръв път е ползвал кокаин през 2018. Това не помня да беше споменато от норвежките медии.
Но това за кокаина не е вярно, защото още през 2017 го хванаха двама цивилни полицаи да ползва кокаин на някакъв фестивал. Случаят, когато е бил на фестивал заедно с най-добрата приятелка на майка си.
Значи той лъже и в съда.

Следващото заседание е във вторник, така че 3 дни почивка.

Сега погледнах - в норвежкия редит критиката към Хокон е безпощадна. Защитавал си тайфата първо, а децата му са пълнолетни и могат сами да се защитават. Обвиняват ги, че не стават за крал и кралица. Пита се дали чакат да излезе още лоша информация за нея преди да кажат нещо. Твърдят, че пресата трябва да зададе само един въпрос - кога ще се обяви развода.

Но едно е критиката срещу него. Критиката срещу нея е безпощадна. Обвиняват я, че е знаела за връзката си с Епстейн години наред и е могла да излезе и да каже истината още тогава. Знаела за на Мариус проблема с кокаина и проблемното поведение, но и там е мълчала, докато се е усмихвала и махала с ръка на децата на националния празник 17 май. Цитират я и, че е казала на Епстейн, че е stuck in Norway. Мисля, че видях само две мнения там в нейна защита. Останалото беше бурна критика.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 07:31 от Fenris

# 73
  • Варна
Аз все още не схващам що за нелепо изказване е това, че първо трябвало да се грижи за жена си и децата. Тя тая жена не може сама да се погрижи за себе си ли, на 50 лазарника? Децата не са пеленачета, всеки е хванал по своя път, едното е на другия край на света, но тати трябвало да се грижи. Тоя не се усеща какви глупости плещи.

# 74
Изненадана съм от странното за мен настояване Хокон да се разведе с Мете Марит. Разводът е лично решение и дори да е извършила убийство, не могат да изискват това. Ако сам не го реши и обяви, се иска отказът му от трона. Същото се отнася и за поведението на бъдещата кралица относно сина й. Не може да се изисква нищо от нея, тя сама трябва да реши дали да се разграничи от сина си,или да го подкрепя, въпреки делата му. Може обаче да се изисква отстраняването й от трона. Всеки трябва сам да решава и да носи отговорност за избора си.

Общи условия

Активация на акаунт