Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 987
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Включвам се по темата със Зарзио.
На мен ми го предписаха заради селективен имунен дефицит и автоимунно заболяване. КИР профила ни беше ок. Дозата ми беше 1/5 от инжекцията през 2 дена. Нямах никакви странични ефекти. Поставиха ми го след трансфера, около 15:00 ч и аз си спазвах този час. Показаха ми в манипулационната как да отворя инжекцията и как да махна прожината. Следващите инжекции си ги отварях вкъщи. Последната доза ми беше на първия ден от 11 г.с.

Когато търсих да купя последния път нямаше в нито една аптека, нито по складовете им. Открих в Токуда.

Благодарение на него съм бременна, защото преди това нямах дори инплантация.

Колко трансфера имаше преди това и имало ли е ПИД на ембрионите?

# 676
  • Варна
Здравейте момичета. Пожелавам на всички положителни тестове и здрави бебчета. Може би въпроса ми не е за тук, но не знаех къде да го задам. Снахата естествено забременяване, последна менструация на 28.02,точно на Великден 12.04, каза че след пишкане й е паднал съсирек кръв, без последващо кървене. Веднага в спешното и се видя сакче, без пулс. Изписаха Дуфастон и след 10дни пак на лекар. Днес, две гинеколожки след вагинален ехограф, казаха, че е спряло да се развива още преди седмица и жлъчния мехур бил по голям.Нямало шанс, да се развие. Спряха Дуфастона и да чака, изхвърляне на сакчето. Пуснах Чхг и стойността е 40700.

# 677
Няма зададен въпрос.

# 678
  • Варна
Извинявайте. Това Чхг, не означава ли, че плода расте и се развива. Да пускаме ли понеделник пак.

# 679
Не означа. Казали са ви, че е спряло развитието преди седмица. Съжалявам.

# 680
  • Варна
Не означа. Казали са ви, че е спряло развитието преди седмица. Съжалявам.
Благодаря, за бързия отговор.

# 681
Момичета, а за какво ползвате Зарзио? Четох, че се слага при лош кир профил, но ми стана интересно всички ли имате този проблем или и при други имунологични състояния се назначава?

Ванеса, на мен също ми е изписан заради лош КИР профил. Никога досега не съм слагала Зарзио, даже и не знам как изглежда инжекцията. Доколкото четох в инвитро приложението му е да подпомогне имплантацията.

# 682
Да, на вратичката на хладилника.

В хладилник ли го съхранявате?
При мен зарзиото е във връзки с KIR профил. Открих го в една аптека в провинцията и пътувахме от София.
Аз, лично, планирам да го поставя преди трансфера.
По другата тема - имам приятелка с детенце с аутизъм след инвитро(близнаци са), така че май е Божа работа.

# 683
Момичета, казаха ми да спирам да тествам чхг и да чакам прегледа след 2 седмици, но как се спрявяте с това чакане…. Проверявате ли си пак чхг по рядко?

# 684
Чакай де, то сега се почва с нервите. 🤣🤣🤣🤣

# 685
Аз проверявах, докато не видяхме сак в матката. Трудно е чакането. Постоянно си повтарях, че всичко ще е наред, да се наслаждавам на деня, донякъде се получаваше. Но с мъжа ми през два дни бяхме пред лабораторията.
Моя съвет е, да следиш до първия преглед за себе си. За твое спокойствие.

# 686
Аз мисля, че с решението да  станем майки и да дадем живот със спокойствието се приключва. Сега чакаш да видиш сакче. После чакаш да чуеш сърчице. После все за нещо се тревожиш. Накрая идва раждането, мислиш  си само да се роди живо и здраво и ще съм по-спокойно. Да ама не. Идват другите притеснения….
Мислех, че трудното е опита да успешен и после ще съм спокойна и всичко ще е Ок. Тепърва разбирам за колко много неща ще се тревожа, надявам се напразно.

# 687
Значи ще се бода още 4 5 пъти както е тръгнало
Аз проверявах, докато не видяхме сак в матката. Трудно е чакането. Постоянно си повтарях, че всичко ще е наред, да се наслаждавам на деня, донякъде се получаваше. Но с мъжа ми през два дни бяхме пред лабораторията.
Моя съвет е, да следиш до първия преглед за себе си. За твое спокойствие.

# 688
Аз пуснах три теста и покачването беше добро. Доктора каза да спирам и да чакам преглед, но след 4-5 дни реших да пусна отново. Беше 0 ЧХГ-то и добре, че пуснах иначе още 10 дни щях да се бода напразно.
При следващ положителен ще се бода през ден, поне да съм наясно какво се случва.

# 689
Аз мисля, че с решението да  станем майки и да дадем живот със спокойствието се приключва. Сега чакаш да видиш сакче. После чакаш да чуеш сърчице. После все за нещо се тревожиш. Накрая идва раждането, мислиш  си само да се роди живо и здраво и ще съм по-спокойно. Да ама не. Идват другите притеснения….
Мислех, че трудното е опита да успешен и после ще съм спокойна и всичко ще е Ок. Тепърва разбирам за колко много неща ще се тревожа, надявам се напразно.

Точно така е, с дъщеря ми пусках 10 пъти ЧХГ, сега втората блеменност е по-същия начин, ЧХГ, бягане по лекари през седмица, а понякога и всяко седмица, а си мислех, че ще съм по-спокойна. Дъщеря ми е вече на 5, още ставам вечер да проверявам, дали диша и се ослушвам, дали мърда за другите неща няма да коментирам😄

Общи условия

Активация на акаунт