Уреаплазма в ранна бременност

• 107
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Не намерих точно такава тема, затова реших да я създам. Бременна съм в 8г.с. и съм с уреаплазма. Не можем да я лекуваме толкова рано, а в тези месеци е много рискова. Има ли минали по този път? Как протече при вас? Имаше ли усложнения? Интересува ме конкретно в ранна бременност. На по-късен етап съм наясно.

# 1
Защо да не може да се лекуват? Да, стандартен аб като пеницилин няма да работи, но азитромицин ще е удачен.

# 2
Аг каза след 16г.с. И навсякъде пише, че не може.

# 3
Какво значи не може - да си повторя въпроса?

При явна инфекция аб е винаги по-добрата опция. Аз лично бях още в осма седмица (по друга причина) и изобщо не съм се замисляла какво да избера. Рисковете са много по-големи при чакане, отколкото взимане на правилният аб.

Сега, ако не е активна инфекция, с нисък титър, случайна находка и тн, ок - чакайте (и пак се следи супер внимателно). В противния случай я лекувайте. Не знам как сте я установили - с посявка или pcr, но пасивно чакане при активна инфекция с висок титър, за мен е голям риск. По-голям, отколкото ако взимаш подходящия аб. Има и такива, които са ок за бременност.

# 4
Във вторник чак имам час и ще разговарям с АГ за по-ранно лечение. Засега ми е казала, че ще я следим и на 2 седмици ще пускаме пак изследвания.

# 5
Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт