Телевизор на стената

• 334
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам въпрос относно закачане на ТВ на стената. Нашия ТВ освен към захранването е вързан и към декодер, а самия декодер е вързан към рутера. На виваком сме. Как се случва закачането в такъв случай и къде застават декодера и рутера? Не искаме да висят кабели Sad Ще дойдат майстори, които ще ни прекарат контакти зад самия тв и ще ни сложат стойка, но просто нямам идея другите неща къде трябва да застанат...

# 1
Може да скриете кабелите в канал, който да бъде боядисан в цвета на стената. Може да си сложите стойка за телевизор с поставка за рутера и декодера (пускам снимка)

# 2
Здравейте. Имам въпрос относно закачане на ТВ на стената. Нашия ТВ освен към захранването е вързан и към декодер, а самия декодер е вързан към рутера. На виваком сме. Как се случва закачането в такъв случай и къде застават декодера и рутера? Не искаме да висят кабели Sad Ще дойдат майстори, които ще ни прекарат контакти зад самия тв и ще ни сложат стойка, но просто нямам идея другите неща къде трябва да застанат...

И аз съм на Виваком. Рутерът ми е в един шкаф под телевизора и не се вижда. Някога имахме от тези черните кутийки и към нея вървеше кабел, почти скрит, но самата кутийка се вижда задължително. Сега обаче сме на ЕОН и под телевизора няма нищо, само захранване, което е скрито.  Самият телевизор е вързан за рутера чрез Wi-Fi, а телевизията е просто едно АП-че (както са Нетфлих, Ютуб и прочее).

П.П. Купете си хубава стойка за стената с изтегляне и завъртане, а не статична.

# 3
  • София
В телевизора не може ли да се сложи карта, вместо да ползвате декодер?
Ако е смарт, трябва да има безжична връзка. Пък рутерът може да стои наистина в шкаф или на друго подходящо място.
Вариант е малка полица около телевизора и кабелни канали по стената при липса на опция да няма кабели.

# 4
Да, смарт телевизор е, но ние така или иначе ще го сменяме за нов по-голям...  Просто този декодер беше поставен от виваком преди доста години...Това с ЕОН телевизия звучи ок и в този случай до колкото разбирам ми трябва само контакт отзад за захранването, а рутера го слагаме някъде в шкафовете скрито и нищо няма да се вижда.

# 5
Да, смарт телевизор е, но ние така или иначе ще го сменяме за нов по-голям...  Просто този декодер беше поставен от виваком преди доста години...Това с ЕОН телевизия звучи ок и в този случай до колкото разбирам ми трябва само контакт отзад за захранването, а рутера го слагаме някъде в шкафовете скрито и нищо няма да се вижда.

Точно така. А за втори телевизор има едни джаджи, които предават сигнала по електрическата мрежа и пак няма нужда от кабели.

# 6
  • София
Ако не успеете да се справите сами с пренастройките, звъннете във Виваком, че искате да дойде техник и да махне декодера и да промени настройките. Става за минути.
Щом имате рутер, може и да не е необходимо, но зависи колко отдавна е сложена системата.
Сега има опции с малък рутер да се захранват няколко устройства и да се ползва на различни места на територията на цялата страна.
Казваш им каква е целта и те ще ти предложат вариант, вместо да стърчат кабели навсякъде.

# 7
Много ви благодаря. Звъннах на виваком и ще дойдат другата седмица да ми сложат еон устройство, ще ми сменят и рутера.Казаха ми,че е по-добре това да се случи преди да са почнали майсторите.

# 8
Моите телевизори винаги са на  стената на подвижни въртящи стойки с две рамена. Мм има една кутийка с която гледа разни мачове, понеже е лека, я пускам отзад да си виси.
Исках само да допълня да направите поне двоен контакт, защото може да решите да включите някакво допълнително устройство.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 15:31 от Чи лу

# 9
  • Beyond the stars
Много ви благодаря. Звъннах на виваком и ще дойдат другата седмица да ми сложат еон устройство, ще ми сменят и рутера.Казаха ми,че е по-добре това да се случи преди да са почнали майсторите.

Имайте предвид, че EON значително повишава цената на ползваната услуга. На фона на това, че предимно гледаме стрийминг платформи и телевизията ни е основно заради спортните канали, решихме, че няма смисъл да повишаваме разхода на месец с EON. Предполагам, че на следващото предписване ще прекратим като цяло ползването на телевизионен пакет или ще минем на съвсем базов.

# 10
Просто са натъпкани зад тв, не се виждат. Ако рутера или приемника не хваща дистанционното, просто го понаместваме отгоре, за да хваща. В къщи и трите тв са на стената.

Общи условия

Активация на акаунт