Проблемът за мен се крие в самите лекари, които предписват лечение. Хората им имат доверие и щом е казал лекар, значи е така. За съжаление няма контрол отгоре, който да следи за лечение "на око". Когато АБ станаха само с рецепта, нашата лична на профилактичния годишен попита - кажете за какви АБ да ви дам рецепта, да си имате в аптечката... Смених я.
Промяната в мисленето ще дойде, когато се променят лекарите.
Нашата предишна лична като и казах, че сме свършили панцефа, веднага предложи да ми изпише и аз се съгласих. Година и нещо по-късно ни потрябва. Само вдигнах телефона на най-доверената наша лекарка, която не е джипи да я питам колко време да го пием.
Предишната лична се пенсионира, а сегашната също изписва АБ, когато е необходимо. Ако вършеше обратното, щяхме да я сменим. За родожила първоначално говореше, че не е сигурна дали е редно да го изписва. Но моята зъболекарка сега е в Канада и изрично ми е казала преди години, че е необходимо да го пия пролет и есен заради пародонтозата. И аз изпълнявам.
Проветряването на транспорта и магазините винаги е било проблем. През лятото надуват климатиците и заключват прозорците! Случвало се е да ги отключа с моите клещи, но в много случаи не ги нося.
Даже много пъти са прекалявали с охлаждането!