Липса на цикъл без бременност

• 172
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, имах овулаторно кървене по време на което минах преглед - всичко е наред.. на 24.01. Трябваше да ми дойде, обаче не дойде, бях на преглед с ехограф, пуснах и хормони. Всичко е добре и в норма, с изключение на прогестерона - 32 и FSH - 0.632.. Допускам да е от нерви, стрес, също и последните 5 месеца стриктно спазвам богат хранителен режим… Моля за мнение и съвети, последните 1-2 седмици се чувствам зле, сънлива колкото и да спя, постоянно гладна, подута даже  смятам + 2-3кг отгоре… Да спомена че съм на 24г. и цикъла винаги ми е бил изключително точен.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 12:51 от melly999

# 1
Не съм лекар, за да коментирам стойностите. Но едно нещо ми се наби в очите ,,от 5 месеца стриктно спазвам богат хранителен режим"...
И за това ще си позволя да разкажа моя история. Бях на 19-20 години, когато започнах да спазвам мой си режим, редуцирах теглото си и в един момент цикълът ми спря. Първи, втори, трети месец...цикъл липсва. Посетих гинеколози(не само един, а няколко, за да съм сигурна, че няма пропуснат проблем), е проблем при мен нямаше. Цикълът ми беше винаги редовен и изведнъж ... липсваше.
Тук трябва да спомена, че от 70 килограма бях стигнала 47-48 кг. и то за кратко време. Не знам точно на колко кг цикълът спря, моят фокус беше теглото ми. След сумати изследвания, при покачване на теглото(56кг.) цикълът ми спонтанно пак се завърна.
Моят съвет е да се обърнете към лекар специалист, като задължително споменете и за режима.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 19:32 от S^nny

# 2
И аз съм на мнение че храненето/ сваляне на килограми е оказало влияние.

# 3
Режима, който спазвам е изцяло съобразен с високите нива на хистамин и хранителни непоносимости, които имам и е съгласуван с лекари, включително гинеколожката, с която предстои да обсъдим лечение.. не съм сваляла или качвала килограми както и прогестерона винаги си е бил нисък..

# 4
  • Варна
А да сте намалявали мазнините?

Общи условия

Активация на акаунт