Всичко за гел лаковете - тема 59

• 16 446
  • 295
  •   1
Отговори
# 285
Не става съвсем без никакви инструменти.
И зависи какво имаш върху ноктите. Ако е само обикновен разтворим гел лак надраскваш повърхността, слагаш памуче с ацетонов лакочистител и увиваш нокътя с алуминиемо фолио. След 10 минути махаш и остъртваш с избутвач или дървена клечка. После с буфер пила дозаглаждаш.
Ако материала върху ноктите е твърд (неразтворим) то това с накисванто не върши работа. Трябва да се изпили цялото количество, което с обикновена хартиена пила си е направо мъка, но и това е постижимо.
Най-сигурно е да идеш да ти го махнат в салон, особено ако не си запозната какво правиш.

# 286
Аз предния път когато бях с гел правен в салон, оставих моите да израстнат. Не беше красиво за известно време и ги държах максимало къси докато всичкия гел падна. Само махах отлепените парчета.
Първо бих пробвала дали ще падне с ацетон.  Иначе, може да изпилиш каквото успееш и лакираш отгоре с безцветен лак докато всичкия гел падне или ноктите ти израстнат. Това всичко, ако нямаш достъп до салон където да ги махнат.

# 287
Моите са тюркоазени, няма как да ги чакам, но са дълги, пречат ми и нещо ми омръзна от цветове, гелове. Час няма как да си запиша точно сега, че изтървах графика на момичето. А само за сваляне ми е терсене да я търся. Не знам водоразтворим ли е гела. Обикновен е, ама знам ли. Поръчах си някакви пили, препарат за сваляне и избутвачи за кожички, та се надявам да се справя. Само се чудя да изрежа ли ноктите преди свалянето или ако не са отрязани ще е по-лесно да се свали материалът?

# 288
След доста пъти все бледо розов и френски маникюр, днес реших да разнообразя с червен най-после. 😅
Скрит текст:

# 289
Моите са тюркоазени, няма как да ги чакам, но са дълги, пречат ми и нещо ми омръзна от цветове, гелове.
В такъв случай пробвай първо с ацетон и ако пада - идеално, ако не, ще трябва да попилиш. Вероятно тюркоазенния цвят е само повърхностния слой.
Аз първо бих скъсила голямата част и след изпилването на плочките още малко скъсяване за дооформяне. След това със заглаждаща пила до колкото можеш и отгоре евентуално обиковен безцветен лак.

Аз последните седмици съм с бледо розов неутрален полупрозрачен маникюр и само лепя стикери. Нямам много време за декорации.

# 290
Аз си правя петите с ел. пила с тези шкурки:

Начинаеща съм и не виждам нищо опасно, по-добре ми се получава от специалните уреди за пети.
Доволна съм !
И аз така правя, но с по-финните. Но и при мен са малки участъците. При по-сериозни и загрубели пети не бих препоръчала този вариант.

# 291
Вчера от един китайски магазин вместо двойни форми съм взела изкуствени нокти. Сложих каучукова база върху тях и след това изпекох. Естествено не можах да ги отлепя после. До 3 съм пилила и нищо не става. Дали с ацетон ще паднат, ако ги накисна? В страшно приключение се вкарах.

# 292
Последният ми сет - готова за ваканция.
Билдър гел Misty Rose на Kodi и сухицветя от Temu.
Този цвят е идеалното, неутрално розово за мен. И се научих ай-после да правя маникюрът ми да не е лопатест ией! Smile

# 293
Аз напоследък само FOX ползвам и съм супер доволна. Следя няколко маникюристки в ИГ и от вашите мнения за марката реших да пробвам и не съжалявам. Базата им с воластонит е страхотна за моите крехки нокти, само с един слой се втвърдиха и няма нужда да доукрепвам с гел.

# 294
Последният ми сет - готова за ваканция.
Билдър гел Misty Rose на Kodi и сухицветя от Temu.
Този цвят е идеалното, неутрално розово за мен. И се научих ай-после да правя маникюрът ми да не е лопатест ией! Smile

Страхотен маникюр! Каква е техниката за сухите цветя, много ми харесват😊?
При мен огромен проблем е отлепването в свободния край. Получава се много бързо, буквално на третия ден. Какво бихте ми дали като съвет? Има ли продукт, който го предотвратява и от който сте доволни?

# 295
Мерси, OliaMirchovska.  Няма кой знае какква тайна. Първо слагам тънък слой от базата която съм решила, изпичам и след това слагам цветята с пинсети, върху лепкавия слой. Отгоре слагам безцветен гел така че да покрие и капсулова цветенцата и пека. Ако стане прекалено дебело, може да поизпиля повъэрхността и да изтъня прозрачното преди топ лака. Ако лепкавия слой не е достатъчен да захване цветенцата, мажа нещо безцветно, дори и топ лак става.

За да не ми се отлепят по върховете, запечатвам ръбчетата с всеки слой аз.

Общи условия

Активация на акаунт