Всичко за гел лаковете - тема 59

• 20 625
  • 360
  •   2
Отговори
# 345
Има ли някоя дама, която изгражда ноктите си с гел в домашни условия? Ако да, моля за препоръки за гел за начинаещи. Да се разпределя добре, тъй като нямам опит сама да го усетя. И съвети за техника също. Ще съм благодарна.

# 346
Здравейте, за правене на гел лак в домашни условия кой стартов пакет бихте препоръчали - на SNB или Claresa. Защо бихте го препоръчали и коя марка издържа повече време и е по-качествена като цяло.

# 347
Аз си изграждам някои от ноктите понякога. Ползвам поли гел и хартиени форми. Не мога да препоръчам конкретна марка, моят е на Halo. Днуги е съм ползвала, за да сравня и препоръчам.

# 348
Страшна греда... взех си корейски клещи за удължители и за кутикули от дрогерия. Бях с ясната идея, че не мога да очаквам кой знае какво...обаче клещите да удължители се счупиха на 3-я нокът, а тези за кутикули не режат, а скубят, а хем взех от по-скъпите варианти. Видях в заглавния пост линк към Елена арт и Тему. Препоръчайте ми клещи и за кутикули и за удължители, но да не са от Тему и Али.

# 349
Страшна греда... взех си корейски клещи за удължители и за кутикули от дрогерия. Бях с ясната идея, че не мога да очаквам кой знае какво...обаче клещите да удължители се счупиха на 3-я нокът, а тези за кутикули не режат, а скубят, а хем взех от по-скъпите варианти. Видях в заглавния пост линк към Елена арт и Тему. Препоръчайте ми клещи и за кутикули и за удължители, но да не са от Тему и Али.

Клещите от дрогериите не се учудвам че не са ти харесали, те по принцип са ужасни и не режат, с едни дебели едри остриета, с които дори не може да се захване кожичката достатъчно прецизно, какво остава да се изреже гладко.

Най-добрите клещи които съм ползвала са ето тези:
https://2styrkela.com/kleschi-za-kozhichki-zvetko-bg-ostrie-5-5-mm-24372.html
Като уточнявам, че имат различни варианти за дължина на острието и дължината и вида на рамената - този от линка е нещо средно и универсално според мен. Това са професионални клещи и са изключително остри и с фин връх и ръб и позволяват наистина прецизно изрязване на кожичките. Съответно и не е трудно да се порежете с тях, обаче.

За гилотина за удължители може да пробвате тази или друга сходна:
https://elenaartnails.com/products/rezachka-za-izkustveni-nokti? … -fDL9wF0XnTlXrZhs

# 350
  • Бургас
Аз има 2 клещи за кожички от али и съм много доволна, макар че ги ползвам по-скоро за разни щръщнали кожи или отстрани на нокътя. Имам и на Сталекс, реже добре, но явно не уцелих размера и не ми са толкова удобни.
Ето и последния ми маникюр, с гела в бутилка на DNKA, цяло лято съм с белия, сега смених с розовия.

# 351
Нов сет и от мен.
Сухите цветя ми станаха една от любимите декорации. В случая комбо със стикери (пеперудите, които се оказа светят в тъмното Smile).

# 352
Много хубав цвят! Кой номер е?
Скрит текст:
Аз има 2 клещи за кожички от али и съм много доволна, макар че ги ползвам по-скоро за разни щръщнали кожи или отстрани на нокътя. Имам и на Сталекс, реже добре, но явно не уцелих размера и не ми са толкова удобни.
Ето и последния ми маникюр, с гела в бутилка на DNKA, цяло лято съм с белия, сега смених с розовия.

# 353
  • Бургас
bebcheto, цвета е #0005 ERATO Fast gel DNKA

# 354
Staleks. И за клещи, и за ножички. За мен са с много добро качество.

# 355
За клещи, ножички, нокторезачки, избутвачи - Мr. Green от китайците са със супер качество и много по-добра цена, от тези по българските сайтове.

# 356
Нов сет и от мен.
Сухите цветя ми станаха една от любимите декорации. В случая комбо със стикери (пеперудите, които се оказа светят в тъмното Smile).

От къде купувате сухите цветя /линк плз . Разкошно стои

# 357
От Тему ги взимам. Пусни търсене за dried flowers for nails и ще излязат много. Тези на снимката са от този продавач. Надявам се да се отвори както трябва.

# 358
Здравейте, обмислям да започна да си правя гел лака у дома, като мисля да започна с педикюра за момента. Хем ще понатрупам опит преди да мина на ръцете.
Има ли някакви специфики, когато се касае за педикюр или стъпките са същите? Прочетох първият пост в темата и информацията е много изчерпателна и добре поднесена, но не видях да се споменава педикюр.
Също дали може да ми покажете подходящ накрайник на ел.пила за обработка на кожичките? Видях показаните в първият пост, но не се ориентирам каква форма е подходяща.
Последен въпрос - видях също и ще не е препоръчително да се препича гел лака. Но когато се прави пръст по пръст, не се ли мушка пак цялата ръка в лампата? Сега като ходя на маникюр и базата я правят и пекат пръст по пръст, но като изключим палците, останалите пръсти ги пека заедно и със сигурност се надвишава 1мин на пръст мисля.

# 359
Процесът е същия горе-долу, но не е съвсем същото на крака и ръце, освен ако не мажеш все едно слагаш обикновен лак.
Аз бих започнала все пак с ръцете. На краката се работи по-трудно и неудбно и по-голям риск има да се омажеш. Геловете не се държат като обикновени лакове. Хубаво е да свикнеш с косистенцията и поведението на материала на място, където имаш по-добри видимост и контрол.

Кожички не пиля и не режа, освен ако не е нещо което стърчи. Само избутвам та не мога да препоръчам пила. Нещо без зъби, а тип диамантена трябва да е.

Не виждам проблем да се препича. Той като се полимеризира, става стабилен и колкото и да се пече повече, няма  капацитет да се полимеризира повече. Проблем ще е повече, ако е недопечен. Не знам от къде това с препичането идва, вероятно заради пожълтяването на бялото, с което аз имам проблем, но това е според мен идва от самия гел, а не дали е препечен или не и пожълтяването е независимо от времето на печене.

Ново сетче. Много подобно на предното, но ми хареса как се получи и как стои на ръката този дизайн.

Общи условия

Активация на акаунт