Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява мазането на перинеума и за какво се използва?
Какви са последствията от разкъсванията по време на раждане и как могат да бъдат предотвратени?
Какви са изследванията за бактерии по време на бременност и защо са важни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява мазането на перинеума и за какво се използва?
Мазането на перинеума се извършва с цел подготовка на тъканите за по-лесно разтягане по време на раждане. Това може да се направи с помощта на мазнина като зехтин, без да е необходимо да бъде прегрята. Тази техника обикновено се прилага през последния месец от бременността, но може да започне и по-рано, ако има достатъчно време и търпение. Мазането на перинеума има за цел да подготви тъканите за разтягане по време на раждането и да намали риска от разкъсвания.
-
Какви са последствията от разкъсванията по време на раждане и как могат да бъдат предотвратени?
Разкъсванията по време на раждането могат да доведат до нежелани последици като болка, инфекции и удължаване на процеса на възстановяване след раждането. Те се получават, когато главичката на бебето вече се е показала и майката продължава да натиска. За да се предотвратят разкъсвания, важно е да се преодолее желанието за натиск, за да може тялото на бебето да се завърти на 90 градуса и по-лесно да излезе. Акушерката обикновено ясно указва кога трябва да спрете натискането, което е важно за предотвратяване на неприятните шевове.
-
Какви са изследванията за бактерии по време на бременност и защо са важни?
Изследванията за бактерии по време на бременност се извършват, за да се открият и контролират възможни инфекции, които могат да доведат до усложнения като преждевременно раждане или инфекция на бебето. Те са важни, защото помагат да се определи наличието на бактерии, които, ако не бъдат контролирани, могат да причинят сериозни проблеми както за майката, така и за бебето. При откриване на такива бактерии лекарите предписват подходящото лечение, за да предотвратят потенциални усложнения.
-
Какъв е средният диаметър на главичката на новородено?
-
Как да попречим на децата да си смучат палеца?
Аз на леглото на Елито вече му видях сметката и поръчвахме нови части 
трябва да ходя да видя. Преди тия сутиени ги носех веднага след раждането и ми бяха добре, а сега вече ми стягат
моя мъж им вика ПЛАНИНИ
И аз бях размер Б преди ама последно бях Д сега не нося сутиени а от безшевните и си нямам и на идея кой размер съм
не им вика планини , но много е доволен , че са станали големи.За линийка на корема нямам и не смятам , че ще ми излезе , нямах и с първата бременност такава , но доста малки косъмчета ми се появиха на коремчето.Екатерина благодяря за отговора , наистина си следете кръвното , мойто го следя всеки ден тъй като съм с високо от бременноста иначе съм с ниско , дори когато ми стане доста високо пия по - половин таблетка Дупифит , а твойто не е високо така , че не се притеснявай.
Защо ли? Ми да ви кажа имам 2 за бременни и не са ми удобни защото съм свикнала да имам по плътен сутиен по мен и различни чашки и някак не се чувствам удобно
Взех си на Скини и съм много доволна като единия е малко по евтин и мисля да си го ползвам за спане! Не бях носила подобен сутиен от близо 4 месеца и сега като се барнах с него
Важното е,че ми е много удобно с тях и се надявам да ми стягат повече бюста и тези стрии които са само за сега на едната гърда
да не се разпространяват вече,ама божа работа бюста ми не е малък но пък си го харесвам много
и аз си имам но казват,че падат след като родиш до няколко месеца
но нека си пишем тук до като ни заключат