Студенти в Нидерландия - 28

• 56 555
  • 657
  •   4
Отговори
# 645
Момичета, моят син е подал БГ сметка в Стъдилинк за плащане на такса към университета с директен дебит. В миналите години винаги сме плащали таксите с превод. Но тази година не изпратиха от университета номер на сметка. Възможен ли е тази година директен дебит от БГ сметка ?
Влязох сега тук с намерението да задам точно същия въпрос, с тази разлика, че ни е за първи път. Парите още не са дръпнати, но получихме сертификата, че е записан.
Дали сега, когато сме вече в еврозоната, ще става с българска сметка? Кога университетите си дърпат парите за таксата?

# 646
За съжаление не сме чули благата вест да работи вече директния дебит Rolling Eyes
Сметката вероятно я има нейде из сайта на унито.
Парите се дърпат различно, но масово е след 15ти септември.

# 647
  • Бургас
Здравейте, момичета Simple Smile

Възникна ми едно притеснение, а не съм срещала нещо писано по въпроса...
Синът ми работи в Нидерландия от м.Март и е одобрен за двата гранда.
От 01,07 е в България за два месеца и се хвана на поработи в Хепи.
Това може ли да му се отрази на помощите от Дуо ? Дали трябва да подава нещо допълнително ?!? На работата си в Нидерландия е заявил, че няма да е в страната Юли и Август и съответно няма назначени смени.

Много ще съм благодарна за някакво успокоение по темата, че от вчера само го мисля Grinning

# 648
Здравейте! Имам въпрос за здравната застраховка. Нали детето има проблем с крака и отиде на изследване. Сега е получила сметка за 190 евро. Тя е работещ студент, плаща 140 евро всеки месец здравна застраховка. Трябва ли да плати тази сума и дали ще й възстановят после нещо? Според нея до 500 евро трябва тя да си поема всички разходи и няма да й възстановят нищо. Дали е така?

# 649
Права е за здравната. Зависи от застрахователната полица, явно при нея първите 500 евро са самоучастието (варира тази сума). Ще трябва да ги заплати.

# 650
stella1977, а какво се оказа с крачето, наред ли е всичко?

# 651
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile

Възникна ми едно притеснение, а не съм срещала нещо писано по въпроса...
Синът ми работи в Нидерландия от м.Март и е одобрен за двата гранда.
От 01,07 е в България за два месеца и се хвана на поработи в Хепи.
Това може ли да му се отрази на помощите от Дуо ? Дали трябва да подава нещо допълнително ?!? На работата си в Нидерландия е заявил, че няма да е в страната Юли и Август и съответно няма назначени смени.

Много ще съм благодарна за някакво успокоение по темата, че от вчера само го мисля Grinning
За двата месеца трябва да спрете DUO, иначе след време ще ги връща.
Да взема помощи без да работи в Нидерландия е възможно само за 1 месец на година, при положение, че е покрил за другите 11 месеца средния брой часове (12 месец не участва в изчислението).

# 652
Направиха й тест за гъбички, който се оказа отрицателен и сега сме в изходна позиция. За този тест трябва да плати 190 евро. Сега я е страх пак да иде при личната, за да я пита какво друго може да направи, защото не е ясно каква сметка ще дойде. Не може и да си дойде. Не знам. Ще мислим.

# 653
Хм, не знам какво да кажа, изумена съм!

# 654
Направиха й тест за гъбички, който се оказа отрицателен и сега сме в изходна позиция. За този тест трябва да плати 190 евро. Сега я е страх пак да иде при личната, за да я пита какво друго може да направи, защото не е ясно каква сметка ще дойде. Не може и да си дойде. Не знам. Ще мислим.
stella1977, нека я плати и да я изпрати на застахователя за възстановяване. Възможно е това изследване да бъде покрито от полицата й, а не да е самоучастие. Така или иначе нищо не губи.

# 655
Защо не си снима краката и да покажеш снимките на лекар в България.

# 656
  • София
Защо не си снима краката и да покажеш снимките на лекар в България.
Колкото и да звучи непрофесионално, в такъв случай качете подробни снимки в няколко ИИ, доста са добри, после обсъдете с БГ лекар.

# 657
Пробвахме и ИИ, и лекар в Бг. ИИ предполага всякакви инфекции и препоръчва изследване, бг лекарят предположи гъбична инфекция, която обаче изследването изключи. Казах й пак да отива там при личната и да мислят какво друго може да се направи. Този път ще пита и колко ще струва.

Общи условия

Активация на акаунт