ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026 - Тема 4

• 42 338
  • 725
  •   1
Отговори
  • София
12 КЛАС 2025/2026

Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverНА ДОБЪР ЧАС ! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Pencil СТАРИТЕ ТЕМИ Pencil

Дванадесети клас: Тема 1 Тема 2 Тема 3

САЙТЪТ на ДИДЕВА

!!! ВАЖНО !!!
Това ни информираха от нашето училище

"До 25 август абитуриентите, които не са започнали работа, трябва да декларират и платят сами здравните си вноски за юли 2026 година. За целта е необходимо те да:

Скрит текст:
Подадат в НАП Декларация образец 7 – за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителните вноски
  Направят първата си здравна вноска (22,03 евро/месец)

Всичко това става в офис на приходната агенция или по пощата с обратна разписка.
Но най-бързият и удобен начин е през портала с е-услугите на НАП чрез ПИК, който се издава безплатно във всеки офис на Агенцията. Подадената декларация се обработва много бързо, а направените плащания по електронен път се отразяват почти веднага.
  За просрочените вноски се начислява законова лихва.
  Повече от три неплатени вноски за последните три години водят до прекъсване на здравните права и спрян достъп до безплатни здравни услуги, осигурени от Националната здравноосигурителна каса.
  Вижте повече информация за попълването и подаването на Декларация образец 7, както и образец на формуляра тук: 
https://nra.bg/wps/portal/nra/uslugi/deklarirane-na-zravno-osigu … -smetka-obrazec-7
  Направете справка за размера на дължимите здравноосигурителни вноски и лихвите към тях тук: https://portal.nra.bg/details/health-calculator-2
  Проверете здравноосигурителния си статус в офис на НАП или чрез Портала за е-услуги на НАП тук: https://portal.nra.bg/details/health-insu-status
  За повече информация: https://nra.bg/wps/portal/nra/osiguryavane/zdravno-osiguryavane/studenti "

# 1
Благодаря за темата! Да се напълни с хубави новини и емоции!

# 2
Права си, трябва да е първата най-щастлива.  Втората най-щастлива - когато масово излязат класиранията по университети 🙂

# 3
  • В светлината на слънцето
Честита ни щастлива тема! Kally, мерсии! Hug

Гласувах с 10, поради липса на 15, 17… 20. Tada

# 4
Радвам се, че детето завърши.
Сега да избутаме и другото.

# 5
Хоп и аз тук - благодаря за темата!
Дай Боже само с положителни вести да я пълним 🤗
Малко ми е тъжно на мен заради периода, който отминава на юношество и безгрижие, но се радвам, че приключваме поне частично с МОН. Имам още няколко годинки, та някак не усещам тази лекота, която някои от вас изпитват 😁 Не мога да дам конкретен глас, по- скоро нещо по средата.

# 6
  • гр.Варна
И аз да се разпиша в новата тема и да благодаря за нея.
За жалост,не е много розово положението по математика и вече дме с 2 грешки в 1 част.
Най-много го е яд,че  първоначално е посочил верните отговори на тези 2 зад,а после ги е променил.Не се побира в кожата си и заради тъпата изчислителна грешка като за 1 кл, във втори модул,но мисля,че  подобно нещо може да се случи на всеки.
Като цяло,надяваме се на резултат над 5 🙄

Последна редакция: сб, 23 май 2026, 17:48 от Bonanza

# 7
  • Пловдив
Честита нова тема.
Само хубави новини да има в нея.
Кога най-рано може да излязат резултатите?

# 8
  • София
Иде ми да се гръмна. Времето е ужасно. Ако не стане някакво чудо, денят е провален. Въобще не знам как ще опазим и прическата и роклята и обувките. Не стига, че вчера следобед рева заради математиката, ами след малко като стане и види какво е навън сигурно пак ще ревне и покрай нея и аз.
Дано наистина да стане чудо и следобед да спре дъжда и да се покаже слънцето поне за времето през което ще са навън. Стискайте палци.
Кали, благодаря за темата 🩷

# 9
  • София
От вчера все по често попадам на информация, че на ДЗИ БЕЛ не е бил посочен автора на произведението както предишни години. При положение, че няма промяна в стандарта на МОН за провеждане на  ДЗИ,  дали отново няма грешка в екипа, който е подготвил текста!?
Или има нещо ново от тази година?

# 10
Иде ми да се гръмна. Времето е ужасно. Ако не стане някакво чудо, денят е провален. Въобще не знам как ще опазим и прическата и роклята и обувките. Не стига, че вчера следобед рева заради математиката, ами след малко като стане и види какво е навън сигурно пак ще ревне и покрай нея и аз.
Дано наистина да стане чудо и следобед да спре дъжда и да се покаже слънцето поне за времето през което ще са навън. Стискайте палци.
Кали, благодаря за темата 🩷
Винаги си мисли, че може и да има по-кофти ситуация. Ето- ние например  днес вместо вино и уиски,  ще пием антибиотици и температуропонижаващи. Всичко отиде ... Приемам го филосовски - толкова исках този ден да настъпи, че май предизвиках съдбата да не ми се случи.

Все пак на празнуващите днес (а и в идните дни) - пожелавам хубаво време на макс.

Ставам сутринта и казвам на моя мъж - нещо ми е едно пусто. Не става рано нашия син, днес няма да има онлайн курс, как ще заспя следобед без гласа на господина  (между  стаята на набора и нашата спалня много се чува и аз събота от доста време заспивам с  гласа на учителя я за някой автор, я за някое правописно/граматично правило). А мъжът ми отговаря "Има записи бе, пускаш един и готово".

Не знам за вас, но аз чувствам едно огромно облекчение . Свърши, защото все си мисля, че е направил нещо , различно от оценяване с 2-ка  и връщане назад няма, каквито и да са резултатите от ДЗИ.

За автора - и аз го видях това. Според мен има две възможни причини - да се провери дали знаят кой е автора. Има деца , които са посочили , че бил Йордан Радичков. Другата възможна причина, както вече писах е формулиране на възможни заглавия за ИС от изкуствен интелект (ако не му го зададеш изрично в промпта, няма да го посочи).

# 11
  • Пловдив
Storm76,
Съжалявам за антибиотиците.
Аз пък явно толкова ми е все тая бала утре,че вчера колегите се чудеха какво да ми пожелаят за чао. Никакво вълнение не съм показвала!
А в анкетата съм тази, дето е отговорила с 1. Някак си,ще ми липсва това,че ЗНАМ КЪДЕ Е. И Школо ще ми каже,ако не е там,където трябва да е.
Явно в главата си съм от контролиращите майки.
Добре,че имам още едно в системата.
Joy
За вчерашната матура по АЕ-в МГ Пловдив също човек е чел текста на живо. С гаджето са били в една стая. "Подсказвахте ли си?"-" Какво има толкова да си подсказваме!?". Друго не зная за матурата. Снощи е бил на три бала. Не си го представям как точно физически! Дадох пари за подарък само на едното дете. Там познавам добре детето и майката. Съжалявам,но не му издържам на темпото на развлеченията Innocent
Не зная кога се е прибрал. Сега спи. А аз си мисля при дъжда,който слушах през нощта в Пловдив утре със сандали ли да съм или да хуквам да си търся официални кецове.
Хубав ден, момичета!
Отивам да МУ правя традиционните за събота палачинки с течен шоколад. Да има за какво да тъгува, когато не съм наоколо.
Много ли съм обсебваща и гадна?! Thinking

# 12
Благодаря за темата! 💐
Много приятни емоции на абитуриентите, чиито бал е днес! На близките им също! Дано и времето да е с тях!
Storm76, бързо възстановяване!

# 13
По вода да им върви на децата!
И нашият бал е днес. Дано поне към следобеда да спре да вали и да е такова сиво. Не знам как ще се събират при "Александър Невски."
Много ми е странно на мен. Как така бебето ми завършва училище...(А тази година правя 20 години откакто съм в бгммама- как така двайсет години, хора...)
В същото време я гледам каква прекрасна млада госпожица е станала, радвам се, и много се гордея с нея.
После започвам да се тревожа какъв ли живот я чака..
Да са здрави прекрасните ни деца, да имат късмет и да сбъдват мечтите си!

# 14
Оф, и моят е от тези, писали Йордан Радичков. От шашкания. Много добре знае кой автор на кое произведение е. Не знам колко ще режат за това. То си е за рязане.

Общи условия

Активация на акаунт