Отговори
# 10 155
  • тук и там
На мен версията за самоубийство ми е някак по-вероятна.Не знам хронологията на събитията,но дали пък не са искали да се самозапалят..Но да не се е получило(предвид това,че е адски болезнено) и да са се гръмнали?

# 10 156
  • София
To и родителите на Л. са били напълно безотоговрни, а бащата е известен човек с хубава професия.

Сега чета и за Макулеви, че всъщност нямали финансови проблеми, макар да не са и богаташи. Но не били в добри отношения и затова си дали детето.
При тях зарязването е било страшно и тотално - Калушев само им казвал, и то явно на добра воля, как записал детето на онлайн училище, пък го отписал и записал в Космос... Не виждали сайтове, документи, нищичко. Нула участие, нула интерес. Горкото дете, горкият Алекс. Татко му минавал два-три пъти годишно да го види. Дали не се е надявал всеки път, че ще си го вземат у дома. Дали е знаел, че предстои този ужас, дали не е искал да потърси помощ от някого и... да си е мислел, че просто няма от кого. Зарязан на 10 години, не познава никого, няма къде да отиде, няма къде да се обади. Реве ми се, като си помисля за това момче.

# 10 157
  • София
Ох, аз се бях избъзикала, че може да е "лекувал" момиче на мафиот и е станал свидетел на наркотрафик, а четох тука някъде, че май наистина е дете на неслучаен човек.
Или мафиотът се е газирал яко, като е надушил в какво се изразява лечението на Лама Иво. И оттам масови самоубийства.

# 10 158
Каква е вероятността, хората, които са ги убили, да са ги познавали и да са дошли с тях в доказано преминалите два джипа в посока към хижата и след това да са използвали кемпера да се измъкнат...
Предвид това, че камерите пред хижата са записали как от тях слизат само те и след това няма външни лица, които да влиза/излизат - 0%.

# 10 159
Гледах отново видеото "За мен беше чест".
Първо, И.И. както се движи по средата, отива встрани и се оглежда много внимателно. И е изобщо доста скован, както по-горе едната потребителка каза. Другите двама са едни надъхани.
После... нещата, които си казват - защо не си ги казват в хижата? Излизат от хижата тримата, оглеждат се, спират в кръгче и говорят там. Показват средни пръсти... сякаш за пред камерата или защото мислят, че някой може да ги гледа? Този с гръб към камерата конкретно също се оглежда, преди да покаже среден пръст.
В 16.20 казват "Тръгваме ли... " - къде да тръгват? Те не тръгват още никъде. 4 ч. по-късно тръгва пожарът.
"Няма да останат" - сигурно за другите трима става въпрос.
Много ми е интересно след това видео какво се случва, прибират ли се обратно вътре.. Всичко ми прилича на някаква театрална постановка.
Влудяващ е този случай.

# 10 160
Като им гледах “сбогуването”, “беше чест”, да, предполагам би могло и да е сбогуване с живота, но на мен повече ми звучаха като хора, работели по общ проект, който са приключили и сега ще се разпръснат, за да се съберат после в чужбина, примерно. Аз поне така го усетих, но за болни умове всичко може да е.

Че Слави Трифонов всяка вечер си приключваше шоуто с "За мен беше чест." Досега никой не е считал, че е болен ум. Simple Smile

# 10 161
Това официално казаха ли го, че са слезли само те. И кемпера за първи път не е ли засечен от пътни камери след убийството при хижата...Откъде знаем кога точно е напуснал хижата, че не е бил още там, когато е станало убийството...

# 10 162
На мен версията за самоубийство ми е някак по-вероятна... но дали пък не са искали да се самозапалят..

ама то, ако се разсъждава в такава посока - защо пожарът да не е инцидент, т.е. да се е запалила хижата, обгаранията им да са щото са се опитали да гасят, каквото/където е било ценното за тях, след като като са видели, че всичко е изгоряло, са изпаднали в някакъв тотален шок и депресия и са се гръмнали. уж, ни показаха видео как палели с туби, но защо в тези туби да не е вода и да се опитват да гасят, т.е. защо в тубите да има запалителна течност и т.н. то без доказателства, може 1001 варианта да се измислят.

# 10 163
  • в страната на чудесата
Сигурна съм, че повечето от коментиращите въобще не знаят как се събират показания. Деян е заведен в полицията, легитимирал се е, че е той и е започнал да разказва. Разследващ полицай или следовател ЗАПИСВА показанията му с лист и химикал. Не можете да си представите колко недофинансирано е всичко. После е прочел записките и е написал че е съгласен с написаното и е дал показанията доброволно и тн.
Съвсем възможно е да са объркали имената в този момент. Кой по лице кой не.  Това се уточнява впоследствие, ако е толкова важно го викат пак, и в съда също.

Може да са сложили тая камера без ик, той има достъп до вътрешните камери а до тази не. Например
Ако са решили да се разделят и всеки да поеме по нов път, няма да си говорят вътре, където знаят че ламата има достъп…
Хипотетично.

# 10 164
To и родителите на Л. са били напълно безотоговрни, а бащата е известен човек с хубава професия. Детето обикаля с чичовци из Европа, понеже било сричало. Добре, че се  е спасило заради патърдията от баба и дядо.

Бащата е доста възрастен, а бабата и дядото подали сигнала, споменават, че той дори не е знаел какво подписва и съгласието му после е отменено. В жалбата пише, че декларация е от 31.10.2023 г.

В същото време Бърд пишат:

"По данни от АИС – МВР децата Л. В. и А. М. са изведени от страната на 08.10.2024 г. през ГКПП „Калотина“ придружени от Ивайло Калушев и Николай Златков с кемпер Ролер Тим Кронос 290 М, рег. № CB7588KE. Същите се връщат в страната на 24.10.2024 г. Превозното средство, с което са пътували е собственост на „Българска асоциация по екстремни спортове“ ООД, ЕИК 205387414 със съдружници Ивайло Калушев, Иван Иванов, Пламен Статев и Николай Златков."

Излиза, че детето е извеждано неправомерно от страната, ако датите са вярни.

# 10 165
  • Разпиляна във въображението
Може да са тръгнали да подготвят пожара.

# 10 166
На мен версията за самоубийство ми е някак по-вероятна.Не знам хронологията на събитията,но дали пък не са искали да се самозапалят..Но да не се е получило(предвид това,че е адски болезнено) и да са се гръмнали?
Напълно вероятно. Това се връзва с будизма.

# 10 167
To и родителите на Л. са били напълно безотоговрни, а бащата е известен човек с хубава професия. Детето обикаля с чичовци из Европа, понеже било сричало. Добре, че се  е спасило заради патърдията от баба и дядо.

Бащата е доста възрастен, а бабата и дядото подали сигнала, споменават, че той дори не е знаел какво подписва и съгласието му после е отменено. В жалбата пише, че декларация е от 31.10.2023 г.

В същото време Бърд пишат:

"По данни от АИС – МВР децата Л. В. и А. М. са изведени от страната на 08.10.2024 г. през ГКПП „Калотина“ придружени от Ивайло Калушев и Николай Златков с кемпер Ролер Тим Кронос 290 М, рег. № CB7588KE. Същите се връщат в страната на 24.10.2024 г. Превозното средство, с което са пътували е собственост на „Българска асоциация по екстремни спортове“ ООД, ЕИК 205387414 със съдружници Ивайло Калушев, Иван Иванов, Пламен Статев и Николай Златков."

Как неправомерно? Не разбирам от къде това заключение. 🤔

# 10 168
  • София

Да, при това в повторния сигнал бабата и дядото натъртват за оттеглената декларация и молят да се има предвид при гранични проверки.
Но може и бащата да е дал нова декларация след истеричния натиск от кукумайката.
Някой разбра ли кога и как Л. е бил най-сетне прибран от тази хижа?

# 10 169
Многократно специалисти се изказаха, че тия откъслечни, няколко секунди видеа са манипулирани. Не мисля, че могат да докажат кой кога е тръгнал във времето.

Общи условия

Активация на акаунт