Отговори
# 19 005
Цитат на: mariposa_viv

Всъщност, този случай е идеален лакмус да се види как хората се поддават на внушения от авторитети, критичното мислене е сведено до минимум и натикано някъде в периферията. Най-тъпото, а може би и най-тъжното е, че критично мислещите - тези, които не приемат автоматично сервирания им буламач и задават въпроси, са приравнени с конспиратори. Уникална аналогия.

Тук може да се направи референция към Калушев, и вие като него се имате за по-умни от останалите и нещата отиват към Дънинг-Крюгер ефект.
Не спирате да повтаряте две думи цялата ви групичка - внушения и критично мислене, и двете издишат доста.
Безброй пъти стана ясно че хората се информират спрямо наличната информация по-темата дошла директно от действията и писанията на Калушев и хората около него, стига с тези глупости че се  подкрепя тази версия защото еди кой си го бил внушил.

Ако за вас историята и края на някои от децата замесени в тази ситуация са нормални, не знам какво да напиша.
И нима е толкова трудно да се абстрахираш от това какво са казали от властите и да сложиш на масата нещата намерени и известни от Калушев и да не ти засветка лампичката.

Имаше едно прекрасно мнение тук на една потребителка Meri_An, ако не се лъжа, сега не мога да го намеря, за да го цитирам тук. Но както и да е.
Научете се да отделяте криминалния случай от човешкия аспект, защото се вижда, че не можете да правите разлика между двете. Това по принцип важи и за кой да е криминален случай. Вече ако не може да направите връзката с този случай, няма смисъл да ви се обяснява каквото и да е. Накратко:

Добрите хора могат да вършат добрини.
Добрите хора могат да вършат и лоши неща.
Лошите хора могат да вършат лоши неща.
Лошите хора могат да вършат и добрини.

Всеки от тези типове може да извърши престъпление, но може и сам да бъде жертва на такова.

ПП. Все още няма официални доказателства за пдф, секти и култове и прочие. Ако някога бъдат доказани, добре, това не отменя горното. Нека едно по едно, но така предварително хвърлено с категорични заключения, още преди да е приключило разследването, никак не е добре.

Последна редакция: чт, 26 фев 2026, 14:39 от mariposa_viv

# 19 006
Аз пак питам - тука сме представителна извадка на обществото, да речем. В темата оставаме все по-малко хората, които вярваме на официалната версия, то и според мен сме излишни. Но когато се отхвърля почти всичко изнесено и не се вярва на никой, какво се чака всъщност?
Ами чакат се извънземните с Калушев капитан.
Пак за Ивей, който продължавам да твърдя, че е убит. Защото Калушев го е познавал много добре и е знаел, че може и да се разколебае, затова е наредил на слугите си да свършат това.
Бил е с обгорени ръце. Липсвало е част от пръстите му, ами защото е бил оставен близо до пожара, там във входчето, където мисля, че Деян го е видял, и излиза разплакан.

Последна редакция: чт, 26 фев 2026, 16:47 от Scilo

# 19 007
  • София
Кой здрав и прав човек с 6 милиона се самоубива.
Ние не знаем колко е бил здрав и примери за хора с много пари и слава, които са се самоубили с лопата да ги ринеш.

Асен Асенов не знам защо мисли, че някой трябва да го кани за гост в ТВ предавания. Времето му отдавна е отминало и ако преди е звънял да го канят някъде и веднага са го канили сега вече не е фактор в обществения живот тук и няма да му се получи. По случая канят хора актуално близки до ситуацията.

# 19 008
  • у дома...

Защото, да се разберем, базираме представите си на публикации в пресата и интервюта. Дори и ВА не е дал показания. Не може да бъде съден за неверни твърдения.

Валери Андреев Е дал показания. След 02.02.

# 19 009
Аз пак питам - тука сме представителна извадка на обществото, да речем. В темата оставаме все по-малко хората, които вярваме на официалната версия, то и според мен сме излишни. Но когато се отхвърля почти всичко изнесено и не се вярва на никой, какво се чака всъщност?
Ами чакат се извънземните с Калушев капитан.
Пак за Ивей, който продължавам да твърдя, че е убит. Защото Калушев го е познавал много добре и е знаел, че може и да се разколебае, затова в наредил на слугите си да свършат това.
Бил е с обгорени ръце. Липсвало е част от пръстите му, ами защото в бил оставен близо до пожара, там във входчето, където мисля, че Деян го е видял, и излиза разплакан.
Подкрепи с факти твърденията си от този пост, моля...

# 19 010
  • София
Доколкото знам, Валери не е давал показания под клетва, тоест отказал е да даде показания, за които може да бъде подведен под отговорност за лъжесвидетелстване. Това мисля, че и Ина Лулчева снощи го потвърди.
Валери Андреев- баща обаче е дал свидетелски показания.

# 19 011
Още ли не се знае денят на смъртта на тримата от караваната, не час, но поне ден?
Никаква, дори и вътрешна информация ли не изтече, не съм срещала нищо по въпроса,  толкова много време мина?

# 19 012
Мен случая ме занимава във всички измерения.

Как така се е случило , че Калушев е успял с години да въздейства на хората около него до степен родителите да му поверяват децата си.
Каква е тая масова илюзия, която е изградил около себе си, лекотата с която е измъквал пари от скептичните като правило българи далеч преди да се изяви като водач на култ.

Какво се случило в последните месеци, каква е била химията, която е използвал и как се отразява на хората (четох за ауяската, но не мога да си представя как се отразява на човек- нямам опит с никакви подобни неща). Неизбежен ли е бил сриава накрая.

И от друга страна ме интересуват всички връзки и зависимостти, кой е опъвал чадъра за толкова дълго време.

# 19 013
  • София
Защо?
Аз от изтеклите показания знам за такива на момичето, на баща му, на Деян и на бащата на Валери...
Думите на Валери, които се въртят в пространството, са от интервю пред Бърд, което да уточним, че не са свидетелски показания.
Ако има някъде препратка към показанията на Валери пред служителите на реда, ще се радвам да ги прочета.

# 19 014
На мен ми е интересно разровиха ли историята със заплахите, които са получавали. Дали поне е разпитан приятеля на Дечо, който съобщи за това? Според мен това си има доста пряко отношение към трагедията.

# 19 015
Скрит текст:
Мен случая ме занимава във всички измерения.

Как така се е случило , че Калушев е успял с години да въздейства на хората около него до степен родителите да му поверяват децата си.
Каква е тая масова илюзия, която е изградил около себе си, лекотата с която е измъквал пари от скептичните като правило българи далеч преди да се изяви като водач на култ.

Какво се случило в последните месеци, каква е била химията, която е използвал и как се отразява на хората (четох за ауяската, но не мога да си представя как се отразява на човек- нямам опит с никакви подобни неща). Неизбежен ли е бил сриава накрая.

И от друга страна ме интересуват всички връзки и зависимостти, кой е опъвал чадъра за толкова дълго време.

У нас има общество на занимаващите се с това чайче, затворена група във фейса.  Ето това момче пише по въпроса.

https://danielchutrov.com/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D1%81% … 0%B5%D1%80%D0%B5/

# 19 016
  • София
Още ли не се знае денят на смъртта на тримата от караваната, не час, но поне ден?
Никаква, дори и вътрешна информация ли не изтече, не съм срещала нищо по въпроса,  толкова много време мина?

Има в Блиц, препечатано от "България днес"- от 24 до 36 часа преди да ги открият. В аутопсиите нямало данни за другите гадости във врачанската медия.

# 19 017

Има в Блиц, препечатано от "България днес"- от 24 до 36 часа преди да ги открият. В аутопсиите нямало данни за другите гадости във врачанската медия.

От кога Истината е гадост?

# 19 018
  • София
Алекс:), а как ще обясните, че са убити с по един куршум (с изкл на Ивей) с техните си оръжия, които са оставени до тях. Как ще обясните, че на видеото се вижда как те спокойно обикалят горящата хижа, влизат и излизат. Как ще обясните липсата на чуждо ДНК по оръжията, с които са убити, а само тяхното ДНК? Как ще обясните поста на Калушев (Борба Ботев) в комбинация с връх  Околчица. Килърите ли водят кемпера към Околчица, или те са причакали именно в Околчица кемпера...защо Калушев отива точно на Околчица, а не в Шри Ланка?

Те са се страхували, искали са

Ако си направите труда да разгледате записите които пуснаха по тв и Канна Рачева, ни обясняваше, че камерите снимат само когато има движение, ще видите, че преди пожара излиза човек и оставя следи в снега, след това камерата не се включва. Какво става с човека не е ясно, но пък когато ни показват пожара отстрани на сградата до първата оставена пътечка има следи от още двама човека. Ама камерата която се задейства от движение не ги е уловила.  Обяснение няма, имам въпроси?

Ако човек се чувства застрашен и притежава оръжие, е нормално да го извади за защита, хората и ръкавици носят, има и елемент на принуда. При условие, че не разполагаме с цялата информация, няма как да наредим пъзела. Според мен е невъзможно човек да се самоубие два пъти, втория път е бил някой друг, който е искал да бъде сигурен, че работа е свършена. Аз не съм виждала на живо някой да се самоубива, ама и тримата да паднат изпънати, и подредени също ми е странно. По филмите хората не падат като талпи, или там го правят за да ни е интересно?

Всъщност не е ясно какво точно се е случило с кемпера. Мисля, че Мери, която познава района обясни, че две от разстояния които са приблизително еднакви около 13км веднъж са изминати за 18 мин, след това същото разстояние за 5 мин.  Аз за 5 мин минавам 7 км по моста за летището като спазвам ограничението от 80км/ч и намалявам на разклона до 60км/ч. С колко км се е движил кемпера по планински пътища, с валял наскоро сняг?Не на последно място, много бързо кемпера беше свален на собствен ход, защо? Да не говорим за овчаря, който нямаше гориво в джипа и се наложи случаен моторист да отиде да упъти линейката.
Доста странни доказателства се появяват по случая и затова мисля, че е необходимо критично мислене, не казвам, че съм права, нито че съм корифей, но ми е чудно как така сляпо се повтаря едно и също до откат, въпреки многото въпроси които възникват и за които няма логичен отговор.

# 19 019
Какво казва Христанов
По думите му "на 2 ноември 2021 г. излиза заповедта на земеделския министър (Христо Бозуков в служебното правителство на Стефан Янев) да бъде продадена държавна земята на Калушев и до 30 ноември тя вече е продадена, което е една необичайна висока скорост".
Христанов каза, че досието по случая, намиращо се в министерството, съдържа няколко преписки с ДАНС, които не засягат педофилия и паравоенна организация. В тях става дума например за сигнал, че през 2021 г. групата на Калушев е заградила 30 дка и не са позволявали да се преминава през тях. Агенцията по горите е реагирала по сигнал на тогавашния зам.-министър на околната среда Тома Белев, при което заграденият парцел е останал в рамките на 2 дка.

Общи условия

Активация на акаунт