Отговори
# 19 035
Съгласна съм с всичко което казва адв.Лулчева...С всяка дума, всяко изречение, всеки въпрос...Погледите са вторачени(съвсем умишлено) в личността на ИК, само неговата.Труповете са 6...А за самото престъпление-ни дума...И да, лесно ни манипулират, щом не могат   да се защитят жертвите на престъплението...Тя самата казва, че в ЕС смятат, че унас разследванията са недобре, та не е само усещане от хората у нас

# 19 036
  • Варна
Обаче и Христанов се овъртоли - до оня ден разправяше, че земята е продадена в първия ден на правителството на КП 13 декември, сега други дати казва; твърди за сигнали за заграждане от 2021, а такива липсват и в двата доклада; отделно Белев бил пуснал сигнал, такъв също липсва в изнесеното, а и Белев дума не е обелил за това през изминалите седмици. Ама е коалиционен партньор с Христанов.
Сигнали са потулвани, та не е довод това. Можем да видим в някоя планинарска или туристическа група откога са почнали да мрънкат. Thinking

# 19 037
Според мен темата си остава актуална и хората се интересуват, но като данни няма изнесени реални нови факти. От интервюта на хора спекулиращи със същата информация, която имаме и ние сякаш вече се поуморихме. Както и от пикантерии, изнесени неофициално или изтекли данни и други такива. В темата много лошо впечатление прави групата решили че е доказано самоубийство с мотив секта дето се карат на другите, че смеят да обсъждат нещо различно и как едва ли не това обсъждане цели да оневини доказан злодеи убиец. Всички (предполагам) искаме да разберем истината и виновните (ако има такива сред живите) да си понесат последствията.

# 19 038
И от двете страни има лични нападки, спрете да се жалвате.

# 19 039
  • София
Доколкото знам, Валери не е давал показания под клетва, тоест отказал е да даде показания, за които може да бъде подведен под отговорност за лъжесвидетелстване. Това мисля, че и Ина Лулчева снощи го потвърди.
Валери Андреев- баща обаче е дал свидетелски показания.

"отказал е да даде показания, за които може да бъде подведен под отговорност за лъжесвидетелстване"?! Thinking

Мамин сладък !

# 19 040
Абсолютно,всички ,казвам го ,като бивш гмуркач,дори не можеш да си го представиш,каква психика е нужна?
Познавах много добър водолаз, зависим към хероин.
Вярвам, че лабилна психика в някакви аспекти, не означава лабилна психика като цяло.
Амон Ра, страшна логика имаш.. щом ти си гмуркач и не си убила/склонила към самобуийство/се самоубила ( и да не изреждам), значи и ИК не може? Психика и ниски нива на страх от смъртта са различни неща.
A това, че той е правил изключително опасни гмуркания, поне едно от които с голям процент нещо да се обърка и да си остане в оная дупка пак ли е топ? Това не е смелост, а безразсъдство, с водеща цел да бъде пръв, велик и да му се възхищават.

Иначе и аз не знам кой е Асен Асенов, но ми звучи и като да няма нужда да се опитвам търся инфо за него, особено след като прочерох за светещите му прозрачни скали Grinning
Все още не съм слушала Тодоров и Владимирова, ще се опитам този следобед в сервиза, ако не влизат мн хора.

# 19 041
  • София

Подозирам, че е един шмекер, който прави бизнес със разни екскурзии по стъпките на богомилите или нещо подобно беше.
Ей го тук, в това видео,  как обяснява, че е станал свидетел на следното чудо  : " скалите светнаха, станаха прозрачни и почват по тях  да се движат фигури"
https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%B5+%D0%90 … :YQeXOvHMicM,st:0

Нищо общо. Ето този е: https://www.capital.bg/moiat_capital/lica/2024/04/26/4604253_20_ … prosa_asen_asenov

# 19 042
  • София
На мен ми е интересно разровиха ли историята със заплахите, които са получавали. Дали поне е разпитан приятеля на Дечо, който съобщи за това? Според мен това си има доста пряко отношение към трагедията.

Това със заплахите, забелязвам  тотално се игнорира и не се коментира ... та дано да се забрави.

# 19 043
Никой на никого не се кара, но повечето версии извън самоубийство са наистина откровено нелепи. А и особено цялата работа с Околчица е странна, там бих се учудила защо някой би се занимавал. Аз лично с интерес бих прочела теории, но някои са наистина твърде абсурдни. Личното ми мнение е, че има твърде много случайности, аз някак не вярвам, че са бели и чисти и извън обвиненията в педофилия, и ако се окаже самоубийство ще е гиганстска случайност на случайностите. Но не го изключвам.

Аз бях абсолютно убедена в началото, че някой ги е самоубил. Ние знаем и само каквото ни се казва, видели сме видеата, които са ни пуснали. Ако ни казва, че няма следи около хижата в дълбокия сняг, а това наистина няма как да се прикрие, вероятно си е така.

Аз за себе си имам голяма въпросителна колко професионално са събрани данни и улики от двете местопрестъпления, да не кажа убедена съм, че ще има сериозни пропуски. Нито самоубийството ми се връзва, нито убийството. Чакам с любопитство следващ бройфинг, отворена съм за всякакви версии, стига поне малко от малко реалистично да звучат.

# 19 044
Освен страхотното интервю с адвокат Ина Лулчева, искам да препоръчам и  това интервю с психиатъра Владимир Сотиров. Всичко, което съм чувала или чела от него, е много премерено и професионално, без изхвърляния и сензации. Чуйте го тук: https://www.youtube.com/watch?v=XHUXHola9hE

Поне в моя социален балон, гласовете на разума напоследък определено надделяват, и се споделят все повече такива мнения - уравновесени, умерени Hands Plus1 Но аз имам много силен личен филтър, и жълти медии и статии без автор не чета.

Тук в темата продължават да се пишат и цитират всякакви фантазми и гнусотии, но доколкото темата има функцията на някакъв клапан за отпускане на напрежението, разбирам донякъде и защо модерацията оставя хора с по няколко профила и отвратителен език да се вихрят безнаказано. И това ще мине Simple Smile

# 19 045
  • София

Подозирам, че е един шмекер, който прави бизнес със разни екскурзии по стъпките на богомилите или нещо подобно беше.
Ей го тук, в това видео,  как обяснява, че е станал свидетел на следното чудо  : " скалите светнаха, станаха прозрачни и почват по тях  да се движат фигури"
https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%B5+%D0%90 … :YQeXOvHMicM,st:0

Нищо общо. Ето този е: https://www.capital.bg/moiat_capital/lica/2024/04/26/4604253_20_ … prosa_asen_asenov

О, извинявам се в такъв случай , но поне се застраховах като казах, че само подозирам.

# 19 046
Никой на никого не се кара, но повечето версии извън самоубийство са наистина откровено нелепи. А и особено цялата работа с Околчица е странна, там бих се учудила защо някой би се занимавал. Аз лично с интерес бих прочела теории, но някои са наистина твърде абсурдни. Личното ми мнение е, че има твърде много случайности, аз някак не вярвам, че са бели и чисти и извън обвиненията в педофилия, и ако се окаже самоубийство ще е гиганстска случайност на случайностите. Но не го изключвам.

Аз бях абсолютно убедена в началото, че някой ги е самоубил. Ние знаем и само каквото ни се казва, видели сме видеата, които са ни пуснали. Ако ни казва, че няма следи около хижата в дълбокия сняг, а това наистина няма как да се прикрие, вероятно си е така.

Аз за себе си имам голяма въпросителна колко професионално са събрани данни и улики от двете местопрестъпления, да не кажа убедена съм, че ще има сериозни пропуски. Нито самоубийството ми се връзва, нито убийството. Чакам с любопитство следващ бройфинг, отворена съм за всякакви версии, стига поне малко от малко реалистично да звучат.

И аз така. Тоест обратното -  отначалото бях убедена, че са се самоубили, сега не съм толкова. Особено, ако реалната им начална позиция в смъртта не е била наредени един до друг до кучешката колиба.   За онези в Околчица имам силни предположения, че се е налагало да отидат там в точно определено време и тъй като едва ли е било за да хванат  зимното слънцестоене,  възможно е и да са отивали да се срещнат с някого.

Ако за същия Асен Асенов става въпрос, аз го помня със списание "Едно". После организираше танцови фестивали.
Бих го чула какво иска да каже, въпреки истеричния тон на въпросния пост.

# 19 047
Не става въпрос за показанията на Валери, отказал е да свидетелства при сигнала му от 2022.

Няма лошо да го чуем Асенов, само докато се оплаква, че никой не го кани се разбира, че е имал уговорка с Генка и Бенатова и не е отишъл, а на Атанас Чобанов е отказал.

# 19 048
Темата може да е източник на идеи за изграждане на по-достоверни версии.

Кажете ми по-достоверна версия какво е правил Калушев, живеейки с тези деца дългогодишно, деца в изолация, деца, които са противозаконово при него, деца, които НЕ са ходили на училище. Какво е правил той с тях?

Кажете ми по-достоверна версия от сектата, при положение, че имаме самопровъзгласил се за лама, твърдящ, че получава прозрения свише занимаващ се с някакъв мишмаш от шаманизъм, будизъм, извънземни, сексуални практики, нхипнози, гъби и прочее?

Ако ги е убил килър/група килъри, защо с техните собствени оръжия, защо не са оставили нито следа от ДНК, нито отпечатъци, как са успели да ги убият само с един куршум. Кой е закарал Иво Калушев до Околчица, ако е отишъл сам, защо е отишъл там ? Килърите как са знаели точно там да го търсят?
Защо Иво Калушев не пише до майка си "Мамо, ще ме убият, страх ме е", а пише "Нямаме сили да се борим с кочината"?

Защо тримата от Петрохан обикалят спокойно горящата хижа и влизат и излизат през различни врати в нея, а не се опитват да погасят пожара, да викнат пожарна, да избягат?

# 19 049
  • Сф
Няма да си причиня никой от кантората на Лулчева. Те от черното бяло правят и обратно. Евала, за което професионално, но иначе се водят от вятъра на интереса и убежденията си най- вече.
Този Асен Асенов , може ли снимка/и? Като чуя за редактор, продуцент и подобно на подобен лайфстайл списание и все имам едно наум за меки китки. Да не са им по този признак приятелствата основно, освен че са от дечицата на партията- майка.

Общи условия

Активация на акаунт