Отговори
# 45 675
  • при Arctic Monkeys
Мисля, че първо го оповестиха в медиите. Че има от него сигнал. Затова София даде интервюто.
А реално няма сигнал от него, както се оказа.
Като имаш връзки в данс/дс, така става. Някой иска да пусне сигнал,  ама сигналът потъва някъде, а даже и ти се обаждат, да те предупредят

# 45 676
От всички деца, оставени в гората при чичаците, само Алекс е мъртъв. Другите са живи и могат да свидетелстват за сексуалните практики на Калушев. Има ли свидетелства или аз не съм разбрала?
И Николай Златков не е между живите.... На колко беше като го оставиха?

# 45 677
  • Варна
3000 страници и не разбрахте, че съмняващите се в официалната версия,  не боготворят ламата...

Не, напротив, това е лесно за разбиране. Също е лесно да се разпознае, кои потребители наистина защитават версията за убийствата и кои се борят за невинността на Калушев.

Няма как да обясняваш, че не си подръжник и в момента, в който стане дума, че и при убийство и при самоубийстви ИК е виновен за загубата на момчетата, да скачаш като опарен.

Няма как да се коментират всички абсури около отглеждането на децата и "защитниците на убийството" да почнат да обясняват как това е избор на родителите, ама колко щастлив само бил Алекс и куп други, които не ми се изреждат.
Смесвате две различни неща – дали някой е виновен за смъртта на момчетата и дали някой носи морална или психологическа отговорност за средата, в която са живяли.

# 45 678
Аз пък съм на мнение, че групата е убита заради дейността, която се е осъществявала в хижата. Онази, която е изисквала наличието на арсенал от оръжия, мощни дронове, хижа с мазе и пр.
Кемперът предполагам са го купили като част от плана за напускане на хижата и дейността. Отказали са се от тази тайна дейност, но очевидно възложителят не е бил доволен от това едностранно прекратяване на договора.

Както спомена pandorina, имаме модел. Имаме две групи с по един лидер и той е убит брутално, с обезобразено лице. Ивей и Калушев. Явно те са "подписвали" договора.

А защо е убит Алекс? И той ли е бил замесен в тази дейност, според теорията?

# 45 679
  • my own world....
Ако ги нямаше децата, може би и ламата нямаше да се обкръжи с други вярващи? Няма как да гадаем, нито пък защо да гадаем.
Фактите са - винаги край Калушев е имало по-млади момчета (Деян, Валери), а след това все по-малки деца, които е заменял като пораснат.

# 45 680
Ама то докопването на грантове става с целуване на дебели задници, с връзки и комисионни. Ние не видяхме да отварят шампанско, че са се докопали до грантовете.

Между другото, защо млъкнаха по темата за 60-те банкови сметки, какво стана с парите. Има или няма пари в сметките.

# 45 681
  • София
Кога се сдобива ламата с къщата в с. Българи?
Това са данните, които намерих:
Имотът в с. Българи
През май 2023 г. той купува парцел и половин декар в село Българи за 5 хил. евро. Месец по-рано пък се сдобива с двуетажна къща в селото, чиято цена е 60 хил. евро.
Останалите имоти
През 2021 г. от майка си Калушев получава като дарение апартамент в София близо до Докторската градина, цената му, по данъчна оценка, 79 хил. евро, пазарната цена знаем, че е в пъти по- висока в този район. През 2024 г. по силата на завещание придобива от баща си още един апартамент, който е 54 квадрата в район "Красно село“.
Пак от баща му, но чрез дарение, се снабдява с парцел от близо декар в София на стойност 24 хил. евро.  През 2021 г. получава дарение от майка си и пастрока си, което е имот в село Долни Драгойча.
Няма инфо, как е процедирал с тези имоти, продавал ли е, давал ли е под наем,
 но някъде бях чела, че още като по-млад купува някаква смотана къща, ремонтира я, после я продава на добра цена.

Последна редакция: ср, 24 юни 2026, 07:24 от мързеливка

# 45 682
  • my own world....
Докопването до грантове с новата добра власт ставаше по-нов начин.

А колко близо е това село до защитени територии (по Натура 2000)?  Наистина се чудя защо му е била къщата там.. Школи не е правил явно..

# 45 683
"поредният искрен опит да помогнем на едно болно дете (не е Леон) - момиче е, в твоя чест Simple Smile))"

Децата са в дъното на "криминалния" случай. Който не го еня за деца, оставени за отглеждане у култов лидер, а търси нещо ала Джеймс Бонд, да си избере друг случай и друга тема.
Брех, много диктаторско изказване.
Мисля, че всеки може да прецени на какво да вярва, без да му се спускат 'заповеди' какво може и какво не може да мисли за случаят, и дали пише тук.
Дори Димитър Стоянов от бърд, който по принцип вярва в злоупотребата с деца, каза, че според него тя няма общо с трагедията.
Не всички вярват в Епстийн теорията.

# 45 684
Т. е. ти и Димитър Стоянов сте наясно по-добре от Калушев за собствените му причини?

# 45 685
Аз не твърдя нищо такова, няма как да зная, ако не е имало деца, къде щяха да са сега тези хора и дали ще са живи, мъртви, самоубили се или скочили в пропаст.
Главното твърдение поне за мен е, че ако не отглеждаше деца на хижата Алекс и Ники, нямаше да са там и щяха да са живи! Така разбираш ли го? Да или не?
Може ли да спрете с агресията и спама най-накрая. Вие сте неразбрала явно, не аз. Вменихте ми думи, които са на друг потребител и които просто цитирах, за да задам въпрос. Твърденията ви не са основани на доказателства и са чиста проба спекулации, които аз не подкрепям, съжалявам. Това, че децата са мъртви е ужасно, но аз не вярвам, че е известен виновника за това. Темата е свързана с този въпрос - убийства или самоубийства.

Т. е. ти и Димитър Стоянов сте наясно по-добре от Калушев за собствените му причини?
А вие сте наясно с на Калушев собствените му причини, така ли?

# 45 686
  • my own world....
През 2023 г. се провеждаха и дейности по големи екологични проекти, които пряко засягаха информираността и управлението на защитените зони в региона:Проект „Натура 2000 в България - Нови Хоризонти“ (LIFE): Изпълняван от организации като „Зелени Балкани“, този проект продължи до края на 2023 г. ⁠проектът „Нови Хоризонти“ на Green Balkans беше насочен към подпомагане на местните общности, организиране на информационни кампании за ползите от мрежата за бизнеса и устойчивия туризъм, включително в района на Природен парк „Странджа“.Програми за трансгранично сътрудничество (Интеррег): Районът на Странджа традиционно участва в ⁠проекти за сътрудничество между България и Турция за проучване на биоразнообразието и подготовка на пограничните райони за съвместно управление на видовете.

# 45 687
Аз не твърдя нищо такова, няма как да зная, ако не е имало деца, къде щяха да са сега тези хора и дали ще са живи, мъртви, самоубили се или скочили в пропаст.
Главното твърдение поне за мен е, че ако не отглеждаше деца на хижата Алекс и Ники, нямаше да са там и щяха да са живи! Така разбираш ли го? Да или не?
Повтарям си думите, щото явно на някои потребители им  трудно да отговорят на въпрос с да и не!
Независимо в какво вярвате,  тази част е неизменна. Ако не си във самолета, няма да загинеш при падането му. Така е и тук!

# 45 688
Скрит текст:
Случаят е многопластов...ако родителите не бяха си дали децата, нямаше да има убийства, а само самоубийства. Едното е взаимосвързано с другото, може да се сърдите, да протестирате, но е така.
И за какво мислите, че щяха да се самоубиват, ако ги нямаше децата и родителите не ги бяха дали?
Или важното е да се твърди, че така или иначе са се самоубили и са лоши, за да не се мисли много по случая.  
То не че и сега някой може да назове един смислен и логичен мотив за самоубийство или убийство.
Напротив, мотивът е писан нееднократно тук. И е абсолютно смислен, но го трият непрекъснато. И вие го знаете чудесно, даже не знам защо толкова напирате за истината, като тя е отвратителна и не е във ваша полза.
Аз  попитах, ако ги нямаше децата както се твърди в цитата, за какво щяха да се самоубиват?

Е нали са убити?
Бе вие съвсем ме объркахте.

# 45 689
Аз не мисля, че темата трябва да се заключва. Толкова време пишем, без нова информация, сега ще вземат да я затворят и ще излезе някой брифинг..Simple Smile)) Просто липсата на нова информация толкова дълго, явно съвсем развали дискусията и нещата преминаха в изцяло лични нападки. Да се надяваме, че скоро ще има развитие. Въпреки непоносимостта, двата отбора сме част от едно цяло, търсещо истината, преди всичко...

Последна редакция: вт, 23 юни 2026, 23:17 от friends

Общи условия

Активация на акаунт