Отговори
# 45 720
Макулев не е знаел абсолютно нищо, но е наясно единствено с факта, че детето му е просто дадено за отглеждане някъде и не е добре да си пъхат носа институции.
Това,че е отказал да го пусне за издирване не означава, че полицията не си следва протокола и не го издирва, но пък и точно заради това няма амбър алърт.
А каква е дейността на кантората на Ивайло Иванов? Изобщо има ли дейност последните години?

Кантората още е активна всъщност.

Което мен ме учудва .

# 45 721
Ако са искали да издирят детето, щяха да се самосезират.

Последна редакция: ср, 24 юни 2026, 19:09 от Spensa

# 45 722
От горния линк:

“Установено е, че в хижата с починалите са живеели и Ивайло Калушев, 22-годишният Николай Златков и 15-годишният Александър. Първите двама са обявени за издирване. Бащата на момчето отказва да го подаде за издирване.”

Ето това съм пропуснала,  явно оттук и защо не е имало алърт за изчезнало дете.

Системата не работи така. Ако има дете в риск, полицията е длъжна да го търси с различен протокол, независимо от родителите му.

Между другото, това, което руши за мен версията за участие на българска групировка, дансаджии и т.н., е че трима министри на МВР от три различни партии мълчат и увъртат.

За нарушенията от страна на разследващи стана ясно.

Но единствената причина трима министри да мълчат е участието на чужденци, защото Шенген все пак.
Тоест, или чужденци, което няма как да бъде признато, или наистина няма външна намеса.

Продължавам да твърдя, че Деян не е невинен, а че е бил поне донякъде информиран, както и че бащата на момичето е имал също някаква информация.
Дечев имаше амбициите като че ли да разплете случая, но го провикаха в САЩ с Кандев и нещо им говориха там.
И вече трето правителство и все същата.
Кой и как е намесен, едва ли ще разберем.

# 45 723
Мисля си, че е имало някаква по-сериозна причина родителите масово да си оставят децата на отглеждане при Калушев. Няма как да е било заради лечението на Валери само, нито пък защото Ралица толкова е харесала гмуркането и пещерите като начин на живот за сина си. Знаем ли Леон защо е бил оставен на Калушев?
Мисълта ми е, че или родителите ни послъгват, и са имали съвсем друго предвид-например това, че вярват, че децата им са преродени бъдещи лами и съответно да са били самите те много навътре в евентуалната секта, или Калушев е бил най-изкусния лъжец и е успявал някак си да убеди толкова хора да му дадат децата си по различни причини за всяко дете. По-скоро клоня към първия вариант.

Има и трети вариант, който защитниците на Калушев налагаха в началото - децата са били категоризирани като трудни от самите родители, а Калушев се е представял за много богат (спомнете си, че и Вл. Йончев намери за необходимо да наблегне на това) филантроп и било съвсем естествено да му дадат децата си.

Според мен всичко изброено е било част от голямото уравнение.

Някак не ми се вярва, че понеже някой бил много богат филантроп, родител би му поверил детето си. Особено пък няколко такива случая.

# 45 724
Често проблемни деца, включително залитащи към наркотици, е добре да бъдат изолирани от средата си, която им влияе зле и да започнат някакъв спорт, занимания сред природата и подобни. Това правят и в комуните... изолация, дисциплина, спорт.
Най-вероятно това е правил и Калушев за децата. Остава да разберем имало ли е или не и педофилия. Но и сред толкова оръжия не е добре да има деца.

Но тук има един голям проблем-Ники, Алекс и Леон са били твърде малки, за да са имали проблеми с наркотици. Не са отишли в хижата заради това.

# 45 725
Какви “преродени бъдещи лами”. Дори самата София каза, че ИК никога не е казвал нещо подобно. Това са трактовки на София.

Добре, да речем, че са нейни трактовки. Как обаче тя е достигнала до тази мисъл? Калушев ли я е насочил натам?

# 45 726
ЯЯаожг, за Леон имаше информация, че е имал нощни напишквания, но вече забравих от къде беше.
Често нощните изпускания се свързват и с някакви емоционални травми или страхове при децата и някои по-податливи родители могат да тръгнат да търсят алтернативни и нестандартни решения.
Аз имам този проблем с 6 годишния си син, както и много от познатите ни с момченца. Явно при тях е по-често срещано.

# 45 727
Това инфо за Л. го размяташе СА из фейсбука. Изключително много деца имат подобни проблеми. Обичайно родителите не ги решават с пращане при непознати в чужбина и по горите.

# 45 728
  • my own world....
Според мене, нито Деян, нито Ралица са знаели, че Калушев и момчетата са се върнали изобщо от морето, затова казват на полицията да ги търси в Българи.
Майсторова е звъняла на Деян, а тя не е ли знаела, че се връщат? Според мен е знаела и е пратила Деян до хижата. Значи е странно РА да търчи до Българи...

# 45 729
ЯЯаожг, за Леон имаше информация, че е имал нощни напишквания, но вече забравих от къде беше.
Често нощните изпускания се свързват и с някакви емоционални травми или страхове при децата и някои по-податливи родители могат да тръгнат да търсят алтернативни и нестандартни решения.
Аз имам този проблем с 6 годишния си син, както и много от познатите ни с момченца. Явно при тях е по-често срещано.

София Андреева изпляска това за Леон в прословутото интервю при Генка и Миролюба.
Не ми се иска пак да го гледам, но мисля, че характеризира там Леон като "невротичен".
Ако бъркам, моля за извинение.

# 45 730
Невротичен първокласник. Да не казвам какво мисля. Дано на това дете не му навредят и занапред лековерните му родители. При него съвсем на ранна възраст беше пратен в Непал с чужди мъже.

# 45 731
Невротичен първокласник. Да не казвам какво мисля. Дано на това дете не му навредят и занапред лековерните му родители. При него съвсем на ранна възраст беше пратен в Непал с чужди мъже.

Не мисля, че родителите на всички тези деца са били просто лековерни. Според мен е друга причината да си оставят децата при Калушев. По-склонна съм да мисля, че самите родители са били сектанти и той им е обещавал нещо, ако децата живеят с него. Нали самият Калушев е публикувал отдавна какво очаква от неговите последователи-за пълната отдаденост и отказване от всичко говоря.

Последна редакция: ср, 24 юни 2026, 10:20 от Яяаожг

# 45 732
В случая с Л. бащата е доста възрастен и може да има проблеми някакви. Каквото му е предложила жена му, той приел, подписал и после не знам въобще как са живяли вкъщи с едното си дете, а другото пратено на другия край на света. Това си е като в трилър.

# 45 733
  • София
Spensa, единственото което истински ме потриса в СА са думите и клетвите й срещу собственият й син. В същото време той не каза и една лоша дума за нея.
Приятелка познава Валери и каза, че много зле му се отразява всичко това, което се случва.
Приятелите му не са знаели за миналото му с Ламата.
Има си приятелка, която е до него....това ми го каза преди два месеца. Дано все още го подкрепя.

А кой го освети, че вече не помня? 24 часа или Дачков?
Не е ли той самият с аудио интервюто си в Бивол ли беше... или в Бърд.

# 45 734
Така или инача всяко добронамерено лечение на физически и психически проблем задължително включва реинтеграция и адаптация към нормалния живот .Тук виждаме тотална изолация.Дечо ,Пламен и Ивей едва ли са се самоизолирали защото са невротични и са се напикавали.
И това не са мои спекулации източник на информацията ,че ако излезеш извън рамката на сляпото подчинение и доверие  към ламата ,както и че ако имаш други контакти извън това общество си наказан с отлъчване са форумите от 2013 и личните постове на Иво Калушев и архивите на изтрития му сайт.
Деян е пример за това ,живее отделно ,въпреки,че не е като да няма място.Те дори не са говорили с Лола ,според нея заради езиковата бариера ,но такава реално не нямало.Хората са си говорили испански и английски свободно.

Общи условия

Активация на акаунт