Отговори
# 49 125
Бузов имаше още едно включване снощи. Твърдо набляга, че получава инфо от родителите, които имали връзки с някой разследващ. Определено твърдят, че Деян е работил за ДАНС. Нямало тунел, защото онова, което имало е порутено отдавна. СМ нали каза, че от ДАНС са к казали, че това е категорично убийство. И пак повтори, инфото за флашка със 7 мил долара е на родителите и че те я търсят, защото е изчезнала. Пак повтори, че са преживели мъртвите, но това, което се говори за секта и педофилия не могат да преживеят. За мен в странно родители надживели децата си да ги преживеят за 5 месеца. Умът  ми не го побира и това постоянно търсене на пари. Другото странно е, че те се страхували за живота си и затова не споделяли инфото, което имали. Затова е нает Бузов. Ами странно е, защото то инфото излиза от тях чрез друг. Та, значи това им дава сигурност за живота им ли? Някак много за идиоти мислят хората, не че не им се получава де. Всеки пише, че се страха идва от това те да не са следващите убити. Хич не ми идва логично

# 49 126
И да си продължа предишното разсъждение. Квалификацията "самоубийство и две убийства", не се ли очаква да бъде променена в "разширено самоубийство" - както е в случаите, когато някой убива близките си и след това се самоубива? Тогава мотивът не се ли съдържа в самата квалификация? (Да ме извинят дамите-юристи, възможно е да използвам неправилни термини, но се надявам, че се разбира какво искам да кажа).

Да. От психиатрична гледна точка е точно така. Но психиатрите правят разлика между “разширено меланхолно самоубийство” (където наличието на тежък депресивен епизод е задължително) и “разширено самоубийство”, при което може и да има някаква депресивност, но тя не е водеща с тежестта си при извършване на самоубийството. Нарича се “разширено самоубийство”, защото жертвите се възприемат не като отделни личности със собствено право на живот, а като вид продължения на извършителя. Има и различни подопределения в различните държави.

# 49 127
  • София
Е щом жената на Иван Савов му е казала, няма как да е друго! Все пак семейния мир трябва да пази.

Удобно пропускате , че :
Иван Савов  е   работил в Института по криминалистика към МВР.
"В практиката си съм участвал в разследването на доста тежки престъпления, включително поръчкови убийства. "
Каза, че е говорил е с психолози, а това че жена му е криминален психолог в МВР
 означава, че може да има  достъп вътрешна информация.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 12:14 от мързеливка

# 49 128
Кубратова, за сметка на това само професионалисти се пускат напоследък за обратната теза. Защо не излезе Миролюба Бенатова да говори, например? Бузов - флагман на умнокрасивите. Потрес.
Дневен ред за Бузов. Погледът на Генка Joy
https://www.youtube.com/watch?v=duwdjWcZwQU
Коментар как така в Нова тв се появява няко си, който има инфо за убийците Simple Smile
С тази разлика, че Бузов е журналист и не претендира за професионална връзка с дейности по разследвания, а психолозите се позоваваха уж на достъп до материалите от разследването, пък дрънкаха по телевизии и медии - не знам за кой път да повторя, че това се явява в нарушение на закона. Същото важи и за изявленията и действията на прокуратурата в тази "информационна" кампания още в началото на разследването, ама що да й придиряме, да не би да очакваме от нея професионално и в рамките на закона поведение?
Ето, вчера колегата Таис предположи (въз основа на нещо все, нали така, не голословно, иначе как ще й хрумне изобщо), че прокуратурата предава именно в този момент хижата на собствениците, за да осуети техни евентуални бъдещи действия, свързани със събиране на нови доказателства и назначаване на експертизи, т.е. в прав текст се предполага, че прокуратурата шиканира процеса в доказателствената му част. Ако за вас това е нормално, за мен не е. И не се вижда за пръв път, нито само при този казус.

# 49 129
Е как имат толкова пари, макар и на флашка, пък разчитат на спонсори? Това е доста обидно към спонсорите, ако е вярно, не бих го разпространявала по медиите, макар да е "инфо от родителите".
  Тоя Савов какъв ПР си направи на гърба на тази тежка история и колко лесно някой се обявява и титулува за криминалист...

# 49 130
  • при Arctic Monkeys
Така е , Кубратова, този човек не може да претендира за каквото и да е професионално. На всичкото отгоре лъже, че дронът е купен от Алексей Петров. Защо? Как така отива в Нова, той е абсолютно неизвестно лице за широката публика и го пускат в национален ефир? Връшка чука, златно съкровище, килъри с куршуми в главите. Наистена ли.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 14:45 от karmacoma

# 49 131
  • София
Този дрон не е даден от Петров. Генка Шекерова каза, че е говорила с човека, който го е дарил, виждала е и документа за покупка.

Много често м/у фирми стават едни завъртания.... Интересно е кой  тогава е този човек? Генка Шекерова не каза ли името му?

# 49 132
Така е , Кубратова, този човек не може да претендира за каквото и да е професионално. На всичкото отгоре лъже, че дронът е купен от Алексей Петров. Защо? Как така отива в Нова, той е абсолютно неизвестно лице за широката публика и го пускат в национален ефир? Връшка чука, златно къкровище, килъри с куршуми в главите. Наистена ли.
Ако пак не се схваща каква е разликата и какви са последиците (не само за конкретен случай и не само процесуални) от нарушаването на закона и поставените пред определени лица професионални изисквания (включително от етичните им кодекси) и други лица, необвързани от въпросните правила, аз не мога да помогна. Така нарушенията (не само несанкционирани, но и видимо толерирани в ред случаи) се превръщат в рутинна практика с някое тук таме изключение, а утре всички ще се чудим на поредния случай и ще плащаме обезщетения, но някои няма да се сетят къде е коренът на проблема и дори няма да се замислят.

# 49 133
  • при Arctic Monkeys
Моля, не говорете за етика след масирано оплюване на прокуратура, експерти, разследващи, клевети за ичезнали флашки с милиони и унищожени ценни завещания.  Пак казвам, след тази дандания ще има дела за вреди/клевета. Ще видите. та да видим кой ще плаща обезщетения , или поне кой ще е осъден да плаща.Няма нужда да помагате, благодаря.
Малък, но добър пример в тази посока - заведено дело за вреди от разследващ полицай Росица Русева в Попово срещу родителите на Момчил Георгиев. Обица на ухото да е....

# 49 134
Някой има ли идея каква е връзката между Калушев и Алексей Петров? Според Бузов, чак дрон с лицево разпознаване му бил дал...
Изолде?

Това аз също го чух, не е потвърдено .
Знам , че дронът е бил " отключен" да лети над определена височина.
Но за Алексей Петров, наистина не съм чувала от достоверен източник.
Не значи, че не е истина.
Просто аз нямам такава информация.

# 49 135
Бузов казва, че информацията я има от родителите.
От друга страна дава насоки и предложения към Демерджиев, за границата например.
Ако информацията идва от родителите, или от разследващ, не би ли трябвало и министърът да я знае и да не се нуждае от допълнителни съвети?

Ралица не изглежда като да има вътрешна информация, която да се различава от официалната версия.
Засега само при Макулев има някакви такива изгледи, ако се водим по изказването му.

# 49 136
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много ми е интересно как една и съща информация се извърта и изкривява според пишещия.
Приели били смъртта на децата си, но не могат да приемат загубата на флашката... Само за имотите и завещанието говори... Не се интересуват от смъртта на децата си, а се борят срещу педофилските внушения...
Не знам аз ли гледам криво, но това което виждам е не питане за имоти и пари във флашки, а опит да се потвърди,че е имало някой, който е взел флашката в единия случай и, че не може човек, който възприема децата като свое продължение да ги убие.

И поздравите и сбогуването.
Рядко, но ползвам израза "за мен е чест". Никога не съм била част от култ.
Съвсем наскоро казах на колежка "ще се видим на по-добро място,а може и да работим заедно". Няма никаква връзка със самоубийство - тя започна работа във Виена.

# 49 137
Този дрон не е даден от Петров. Генка Шекерова каза, че е говорила с човека, който го е дарил, виждала е и документа за покупка.

Естествено. Само абсолютно оплели се в безумни конспирации хорица могат да вярват, че Алексей или който и да било от подземния свят би се занимавал с Калушев и другите трима аутсайдери.

Някой има ли идея каква е връзката между Калушев и Алексей Петров? Според Бузов, чак дрон с лицево разпознаване му бил дал...
Изолде?

Това аз също го чух, не е потвърдено .
Знам , че дронът е бил " отключен" да лети над определена височина.
Но за Алексей Петров, наистина не съм чувала от достоверен източник.
Не значи, че не е истина.
Просто аз нямам такава информация.

Според беглото ми познанство с Алексей, той не се занимаваше с шушумиги. Не ми е нужна информация от разследването, за да съм сигурна, че никога не се е занимавал с тия!

# 49 138
Въобще не мисля, че това са акции на жълтите сили. Много са странни тези участия в национален ефир.
Странни са. Възможно е да има някаква конспирация, но по-скоро си мисля, че причините за тази серия от неадекватни медийни изяви е по-прозаична. Тези дни има раздвижване и случая пак изплува и стана по-актуален. Телевизиите търсят с какво да запълват екранно време. Случаят им носи гледаемост. Та сигурно са отправили покани към когото се сетят и криминалистите и журналистите с най-силно желание за публична изява са се втурнали да се показват.
Ама, моля те. От бтв отрязаха онова момче с диагнозата за НЗОК. Не е само запълване на екранно време.

# 49 139
Кого са издирвали за убийство...
Издирваха Калушев като заподозрян за убийство. Вместо да пишете безсмислени постове, можеше да се информирате малко.
Версията за ритуално самоубийство се появи от нищото, след като бяха огледали местопрестъплението. Явно обаче следите от външни лица са изчезнали (по нечия заповед).
Този някой, който издава заповедите и се страхуват всички от него не иска да ни го каже многоуважаемият журналист Бузов. Близките щом го знаят ще ни го кажат.
Той също се досещал .
Само не рабрах дали само в БГ се страхуват от него или и извън пределите на страната?
Ето, разбра се че има четири килъри. Един е бил убиецът в кемпера и той е бил левичар.
Нямало значение от коя страна е бил застанал при екзекуцията. Издава го като левичар.
Външните лица са се връщали два пъти в БГ като са минавали през различни ПП. Поне там има митници и лесно ще се разбере дали са украинци или руснаци. Щом са били в легиона дано не са придобили друго гражданство и да заблудят близките.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 12:49 от Калия

Общи условия

Активация на акаунт