Отговори
# 51 390
От гугъл:

Ayahuasca can be detected in hair follicle tests for up to 90 days, though testing requires screening for specific alkaloids like beta-carbolines rather than just DMT.
Hair Testing and Detection
Detection window: Up to 90 days standard for hair strand toxicology.
Compound targets: Beta-carbolines (harmine, harmaline) and tryptamines are utilized rather than relying on DMT alone, which may not always appear in hair.

Следи от употреба на аяуаска може да се открият в косъм до 90 дни след употребата.
Като по-скоро се откриват специфични алкалоиди - хармин и хармалин, вместо самото ДМТ.

И да са пратили косъм от косата на Алекс, ако до 90 дни не се направи тест, може и нищо да не се открие.
Затова като казвам, че косъмът ще изветрее за шест месеца, не просто си правя майтап.

# 51 391
  • София
От думите  а Леон, аз разбирам още, че е бил наясно за оръжията на рейнджърите, че са истински.
Същото не може да се каже за Ралица.
Сега каква работа имат те да му ги показват или да боравят с тях пред него е друга работа

Само това ли разбрахте от думите на Леон?
Неговото мнение за рейнджърите го пуснах ето заради това  ехидничене:
" сам-самичко, без мама и без никой познат и близък човек, от непознати въоръжени до зъби отшелници някъде из пущинаците, е било очаровано."

Не, мързеливка, не разбрах само това.
Затова съм използвала думата ОЩЕ.
Но аз мога да ти върна въпроса.
Ти само това, колко много му е харесало там на Леон ли видя? Защо пропускаш това за оръжията и защо едно 7 годишно дете е наясно с въоръжението на групата?

Същото дете, което се е уплашило от полицаите или от ситуацията в близкия Изток, е ОК да живее с въоръжените рейнджъри в гората.
Не сте разбрала само това,
но  защо игнорирате факта, че Леон харесва рейнджърите и  времето прекарано с тях.
Такива неща не са допустими, нали?  Някой да каже нещо добро за тези хора.
Друго си е да се  вайкаме за  горкото дете, самичко из пущинаците  в компанията на  въоръжени до зъби отшелници , дърти чичаци п@дофили , извратеняци... списъкът е дълъг, може да го допълните .
Има достатъчно материал в коментарите.
А за пушките, какво да ви кажа, не е ясно   при какви обстоятелства ги е видял Леон, какви точно пушки,/ защото те имат и реплики за пейнтбол/ но явно е доста е  впечатлен и от къщичките, които строили и от много други неща.  Интересно ми е, ако бях спестила думата пушки, за какво ли
 щяхте да се хванете?

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 20:50 от мързеливка

# 51 392
Тестовете за упойващи вещества бяха направени още в началото на всички. Заедно с този на Калушев. Поне според брифинга.
Другото са слухове, че били пратени допълнителни такива в чужбина. Такова нещо не са казвали и потвърждавали официално.

# 51 393
Тестовете за упойващи вещества бяха направени още в началото на всички. Заедно с този на Калушев. Поне според брифинга.
Другото са слухове, че били пратени допълнителни такива в чужбина. Такова нещо не са казвали и потвърждавали официално.

Чети поне, ако не друго. НЯМАМЕ такава лаборатория, която да установи наличието на такива вещества, при положение, че труповете на Околчица са престояли цяла седмица! Тестове били направени! 🤦‍♀️

# 51 394
  • София
Изолде писа за проби от косата на детето. Рано или късно резлтатите ще излязат.

Да, но ако още се очакват резултати, тогава защо се оповестяват такива? Малко се обърках тук.

Оповестени са резултатите от стандартните изследвания на наличие на наркотични вещества в кръв и тъкани. Това, което лабораторията на МВР не може да изследва е исторически анализ на коса. Тоест не разполага с апаратура за установяване на прием на наркотични вещества в минало време, например месеци назад.

# 51 395
  • Варна
И Изолде спря да пише в темата…

# 51 396
Аз не разбрах защо точно пък аяуаска се търси и обсъжда. Има куп други наркотични вещества, за които се знае, че тук са по-достъпни.
Ако се върна на твърдението на Тодоров, че тримата на Петрохан са се самоубили в състояние на транс вероятно под въздействието на мексикански билки, то при наличието дори на записи, а вероятно да са събрани и други доказателства, в които се вижда динамиката и движението на групата съвсем близо до момента на смъртта, такова въздействие (без значение дали са мексикански билки или други наркотични вещества) ще си личи достатъчно.
А значение би имала в случая скорошната употреба, която респ. да е повлияла на действията им. Краткотрайни въздействия в миналото, дори и да е употребявано някакво вещество, нямат връзка със случая и възможните причини за предприетите действия, като се има предвид, че буквално до последния момент поне от записите хората са в неповлияно състояние и с координирани движения. Според Тодоров употребата на подозираните от него мексикански билки правели движението невъзможно "за много часове". Това никак не съответства на видяното, колкото и то да беше кратко.

# 51 397
В България май няма такава токсикологична лаборатория, която да тества за аяуаска в коса. Аз поне не намерих. Ще питам и дружката да видя тя какво ще каже

# 51 398

Да, но ако още се очакват резултати, тогава защо се оповестяват такива? Малко се обърках тук.

Оповестени са резултатите от стандартните изследвания на наличие на наркотични вещества в кръв и тъкани. Това, което лабораторията на МВР не може да изследва е исторически анализ на коса. Тоест не разполага с апаратура за установяване на прием на наркотични вещества в минало време, например месеци назад.

Да, това вече го уточнихме. Дали обаче са пратени проби в чужбина? Ето това е въпросът.

Редактирам: конкретно ауяската не е месеци назад.

Скрит текст:
Аз не разбрах защо точно пък аяуаска се търси и обсъжда. Има куп други наркотични вещества, за които се знае, че тук са по-достъпни.
Ако се върна на твърдението на Тодоров, че тримата на Петрохан са се самоубили в състояние на транс вероятно под въздействието на мексикански билки, то при наличието дори на записи, а вероятно да са събрани и други доказателства, в които се вижда динамиката и движението на групата съвсем близо до момента на смъртта, такова въздействие (без значение дали са мексикански билки или други наркотични вещества) ще си личи достатъчно.
А значение би имала в случая скорошната употреба, която респ. да е повлияла на действията им. Краткотрайни въздействия в миналото, дори и да е употребявано някакво вещество, нямат връзка със случая и възможните причини за предприетите действия, като се има предвид, че буквално до последния момент поне от записите хората са в неповлияно състояние и с координирани движения. Според Тодоров употребата на подозираните от него мексикански билки правели движението невъзможно "за много часове". Това никак не съответства на видяното, колкото и то да беше кратко.

Лично аз казвам ауяска, защото всички тук сме наясно (уж!), че става дума за екзотика. То може да са още 1000 други екзотики, но не мисля, че някой от нас тук е в час с тях. Точно от тази гледна точка би било логично да са пратени проби в чужди лаборатории, ама дали... или... ?

В България май няма такава токсикологична лаборатория, която да тества за аяуаска в коса. Аз поне не намерих. Ще питам и дружката да видя тя какво ще каже

Ванне, в предишния ми пост точно това написах - НЯМА.

# 51 399
Тодоров предполагам се опитва да намекне, че Калушев като някой опитен шаман е манипулирал хората чрез аяуаска. Докато ги докара до безволеви марионетки, на които да заповяда да се самоубият.
Тъпото е, че някои хора ще повярват.

# 51 400
Гледах стотина пъти кадъра сега с мъжа , който ходи до дръвника. Спирах, връщах,и пак, и пак....Не, това, не са нито Дечо , нито Пламен...Не се бях заблуждава досега.  Прилича по вече на Николай или Деян, но по-скоро на Деян, най вече заради леко проведения му торс при ходене, спрямо видеото от сутринта.  Между другото забелязах, че този човек дойде откъм гаража или стената с дръвника, накъде оттам , след което започна обхода на тримата  към 20 ч. .Но при първото гледане не се забелязват някои неща, сега гледах осторожно..

# 51 401
Тея хора и без аяуаска са били част от култ. И да, Калушев им е внушавал много неща. Тъпото е, че хората не го разбират.

# 51 402
Скрит текст:
От гугъл:

Ayahuasca can be detected in hair follicle tests for up to 90 days, though testing requires screening for specific alkaloids like beta-carbolines rather than just DMT.
Hair Testing and Detection
Detection window: Up to 90 days standard for hair strand toxicology.
Compound targets: Beta-carbolines (harmine, harmaline) and tryptamines are utilized rather than relying on DMT alone, which may not always appear in hair.

Следи от употреба на аяуаска може да се открият в косъм до 90 дни след употребата.
Като по-скоро се откриват специфични алкалоиди - хармин и хармалин, вместо самото ДМТ.

И да са пратили косъм от косата на Алекс, ако до 90 дни не се направи тест, може и нищо да не се открие.
Затова като казвам, че косъмът ще изветрее за шест месеца, не просто си правя майтап.
Само че се има предвид не колко време може да се запази самият косъм, а колко време след употребата активното вещество на наркотика се запазва в него. А "изветряването",  както го наричате на косъма (както и на всеки друг биологичен материал) зависи от режима му на съхранение. Разграждането е по-бавно на хладилна температура, още по-бавно на -80 градуса, без влага и т.н.

# 51 403
Добре де, нали прием на аяуаска изисква повече време/ поне 8 часа за да си в кондиция? Едната част от групата се връща от селото и рано сутрин други двама в кондиция карат автомобил и отварят и затварят веригата.. Според мен не е възможно да са приели заедно преди фаталната вечер гъбата.

# 51 404
Скрит текст:

Да, това вече го уточнихме. Дали обаче са пратени проби в чужбина? Ето това е въпросът.

Скрит текст:
Лично аз казвам ауяска, защото всички тук сме наясно (уж!), че става дума за екзотика. То може да са още 1000 други екзотики, но не мисля, че някой от нас тук е в час с тях. Точно от тази гледна точка би било логично да са пратени проби в чужди лаборатории, ама дали... или... ?

Ванне, в предишния ми пост точно това написах - НЯМА.
Е, откъде точно сме наясно и то всички тук, че става дума за екзотика?
Такова нещо, и да се употреби преди събитията (да го кажем така "с цел да ги улесни, да ги обслужи"), няма да свърши работа, защото човек изпада в пасивно състояние и без връзка с реалния свят. Такива кадри не видяхме. Ако се търси вещество, което не само запазва активността, но и я потенцира, като същевременно повлияе на задръжните процеси, то може да са амфетамини, кокаин, всичко друго, а за тях си има достатъчно възможности за изследване и вероятно тестове са проведени. 
Постоянната употреба на такива вещества (ако говорим за употреба във времето, не в самия ден на събитията поне на Петрохан) си личи, не остава скрита за околните, а тези хора са имали външни контакти, делови връзки и амбиции, пътували са, боравили са с оръжия, моторни шейни и т.н., за пещерите да не говорим - все занимания, изискващи концентрация и адекватност. 
По тези въпроси определено бих изчакала окончателните резултати от експертизите, преди да коментирам какво сме наясно и какво не сме.

Общи условия

Активация на акаунт