Светът през обектива - фотографската тема 6 част

• 21 118
  • 492
  •   1
Отговори
# 345
Мимито с кир-както и преди сме казвали, когато се снима със сапунерка ако се иска близък план се отдалечаваш малко и вкл. на макро режим като приближаваш оптично. Така не се получават изкривявания в пропорциите на лицето.
Както и Лулуто ти е казала, не се снима по обедно време, защото светлината е много ярка, сенките много резки.

Мишолина-тооооооооооооооооооолкова ти завидях. Снимките ти са прекрасни и показват духа на мястото, есенцията му. А това е най-важното, но дори ако махнем това за мен са добре композирани и кадрирани. И браво за куража! (за синьото зайче).

# 346
Ох, дано не съм била много рязка.. ама критиката ми е добронамерена   bouquet Обаче ми харесва много тонирането!

Не,Ваче,въобще не си рязка.Аз ако исках да се лигавиме,нямаше да търся критика.  bouquet

# 347
misholina, страхотни снимки във всяко едно отношение! благодаря!   bouquet

# 348
  • София
Мимиту. Тази на мен ми харесва най-много.
http://mimikir.multiply.com/photos/photo/10/12

Лулу е права! Аз бих допълнила, деца се снимат на тяхното ниво. Не се снимат отгоре или отдолу. Е, разбира се зависи какво искаш да изразиш с кадъра, но като цяло е добре да клекнеш на нивото им. За изкриваването.... Широкоъгълните обективи са предназначени за снимане на пейзажи предимно.. да може да обхванеш по-голямо пространство. Това, обаче води до изкривяване на перспективата. Например ако снимаш детето отгоре надолу най-близките му части ще изглеждат много по-големи в сравнение с най-далечните. Главата ще е несъразмерно по-голяма в сравнение с краката... Затова те не се използват за снимане на портерти. Колко ще бъде изкривяването на перспективата зависи от конкретния обектив. Някои кривят много, други малко. Моят на 18 мм не криви много, но има и такива дето стават комични работи. Ето пример за изкривяване...
http://photo-cult.com/showpic.php?pln=13&id=193687
Това е с 11 мм фокусно разстояние, което значи мноооооого широкоъгълен  Twisted Evil Мисля, че не е обработвана, или поне не видях да пише.

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 11:24 от Vache

# 349
  • София
Ох, дано не съм била много рязка.. ама критиката ми е добронамерена   bouquet Обаче ми харесва много тонирането!

Не,Ваче,въобще не си рязка.Аз ако исках да се лигавиме,нямаше да търся критика.  bouquet

bouquet

# 350
Та като стана въпрос за тониране - събрах чудесна колекция от плъгини и екшъни, които вършат много добра работа Grinning Ако някой го вълнува мога да ги кача Grinning

# 351
давай!  bouquet

# 352
  • София
Давай Лулу...

Аз и тук четох за новия шоп.. ще взема да го кача и аз да видя... Wink

# 353
Много благодаря за коментарите  Simple Smile Означават страшно много!   bouquet

Лулу, веднага се сетих коя снимка на Мариана си харесала, тази с босото краче под дантелите Sunglasses Винаги съм знаела, че трудно се снимат бели рокли, и сватбената фотография не си е работа, сега видях...

А за синята лентичка, от мързел е цялата работа, Малена; метнала съм око на девет месеца майчинство  Crazy

Къде ги качвате тези плъгини и акшънс; аз пак съм изпуснала нещо?

# 354
Vache, много благодаря за подробните обяснения!
май хора се снимат по- трудно, отколкото си мислех newsm78
Ще ме навиете и мен да се разрушкам за този ФШ, че и мен ме дразни бавния 7.
и ще слухтя за плъгини и екшъни Peace

# 355
Лулу,
Давай плъгините, моля

мишолина, разкошна е снимката с босото краче

# 356
Мишолина, честито  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Леко и безпроблемно бременеене Hug

Много точно си се сетила, коя снимка имам предвид! Наистина е уникална - с това босо краче и тази сладка изцапана муцунка си е класика bouquet

Плъгините и екшъните все още никъде не ги качвам, но понеже събрах солидно количество и някои от тях са страшно добри, довечера ще ги систематизирам и ще ги кача в 4storing или там както беше - много хубаво сайтче Mr. Green

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 13:35 от лулу!

# 357
Trislon  не знам кадрирането ти дали е според правилата или не,но на мен супер много ми харесва снимката.Не се лигавя-честна дума Wink

# 358
трислон, много ти е особена снимката, мисля, че сипостигнала добър ефект с цветовете! Браво.
малко ми е трудно обаче да си задържа погледа на където го водиш.

Мишолина, снощи посред нощ се възхищавах точно на тази ти снимка!

девойки, от къде да дръпна идеи за хубави сватбени снимки? споделете опит, ако имате, че ще снимам другата седмица.

# 359
kalina na kayo , сигурно си гледала сайтове и няма да те изненадам, но миналата година кумувахме и сватбата беше заснета от това студио:
http://photostudiox.com/gallery-bg.html
това: http://photostudiox.com/gallery-bg.html/53 са снимките от въпросната сватба. Те си имаха цяла програма- посещение на няколко места- изпробвани, пози...цяла фотосесия.

Общи условия

Активация на акаунт